FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Styczeñ 05, 2025, 19:23:49 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4] 5 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: ZT Bogus³awice 2009 - ogiery  (Przeczytany 51862 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #45 : Wrzesieñ 10, 2009, 13:29:40 »

A mo¿ecie mi napisaæ, który z tych ogierów waszym zdaniem ma charakterystyczny dla konia ma³opolskiego orientalny bukiet ?

Ja znam te konie (w wiekszosci) tylko ze zdjec, ale odpowiem, bo nikt inny tego nie zrobi. Dla mnie orientalny bukiet to maja Jasmin i Drwal. W eleganckim angloarabskim typie sa Damaszek, Dionizos, Da Vinci, Hayati i Aperitif. Nie podobaja mi sie te konie po Berlinie i Kampie, jakies takie nieharmonijne. Dwa pozostale po Krymie tez mi nie leza typem. Po Dresku jak to po Dresku - przedswit i tyle.
Arcturus
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 319

« Odpowiedz #46 : Wrzesieñ 10, 2009, 14:40:18 »

Bardzo dziêkuje za odpowied¼  , znaczy siê, ze dobrze kombinuje  mi w oko wpad³ Drwal .
duke
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 273

« Odpowiedz #47 : Wrzesieñ 10, 2009, 15:04:38 »

Drwal by³ najs³abszy ze stawki która dosta³a licencje,ludzie siê dziwili czemu w ogóle dosta³,chyba tylko dlatego ¿e by³ janowski,skaka³ ¼le,bez stylu, w terenie lecia³ na ³eb na szyje,rusza siê nie rusza rewelacyjnie,ot taki konik na p³ytê do kochania
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #48 : Wrzesieñ 10, 2009, 15:07:38 »

Drwal by³ najs³abszy ze stawki która dosta³a licencje,ludzie siê dziwili czemu w ogóle dosta³,chyba tylko dlatego ¿e by³ janowski,skaka³ ¼le,bez stylu, w terenie lecia³ na ³eb na szyje,rusza siê nie rusza rewelacyjnie,ot taki konik na p³ytê do kochania

Najslabszy w sensie uzytkowym. Pytanie padlo o orientalne nuty, a nie o uzytkowosc. Niestety, bardzo trudno o konia, ktory by laczyl walory uzytkowe z orientalna uroda.
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #49 : Wrzesieñ 10, 2009, 19:20:08 »

Ten zaklad pokazal niestety slabosc naszej hodowli. Wystarczy, ze Janow nie przyslal ogierow i poziom wyraznie spadl w porownaniu z poprzednimi latami. Dobrze, ze prog punktowy podniesli. Przy poprzednim progu selekcja sie konczyla na plycie. Niby byla proba dzielnosci, ale nic z niej nie wynikalo. Teraz odsiew bedzie odczuwalny. Brawo.

Jezeli rzeczywiscie Drwala "przepchano" to wydaje mi sie, ze powodem tego mogl byc wlasnie odmienny typ tego ogiera i jego charakter. Nie kazdy uzytkownik koni jest sportowcem. Gdybym mial wsadzic dziecko na konia, to wolalbym na Hebaba niz na jakiegos Vis Verse czy Berlina. Takie ogiery tez sa potrzebne.
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #50 : Wrzesieñ 10, 2009, 19:42:40 »

Czy ja wiem czy ten Drwal taki tragiczny ? Gorsze uznano choæby w ub.roku, inna rzecz, ¿e moim zdaniem zmieni³ siê bardzo na +, choæby skoki, nigdy nie bedzie wybitny na tym polu, ale jest du¿o, du¿o lepiej.

Ja jestem nieco zaskoczona wynikami, dla mnie przepchany zosta³ Biesadnik, my¶la³am, ze wyzej uplasuje siê Hayati. Obserwuj±c reakcje publiczno¶ci, na samej próbie zdecydowanie najbardziej podoba³ siê chyba Sentender (skoki).
Iza90
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 718

« Odpowiedz #51 : Wrzesieñ 10, 2009, 19:45:47 »

A co my¶licie o Ramzesie?
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #52 : Wrzesieñ 10, 2009, 20:34:44 »

Czy ja wiem czy ten Drwal taki tragiczny ? Gorsze uznano choæby w ub.roku, inna rzecz, ¿e moim zdaniem zmieni³ siê bardzo na +, choæby skoki, nigdy nie bedzie wybitny na tym polu, ale jest du¿o, du¿o lepiej.

Ja jestem nieco zaskoczona wynikami, dla mnie przepchany zosta³ Biesadnik, my¶la³am, ze wyzej uplasuje siê Hayati. Obserwuj±c reakcje publiczno¶ci, na samej próbie zdecydowanie najbardziej podoba³ siê chyba Sentender (skoki).

z tego co slyszalem, to Dionizos byl od poczatku faworytem, wyroznial sie zdecydowanie na tle stawki
amazonka80
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 500

« Odpowiedz #53 : Wrzesieñ 10, 2009, 21:07:22 »

Tak to Dionizos od pocz±tku by³ faworytem!!!

Mnie przera¿a jedna rzecz wszystkie ogiery, które zda³y próbê i dosta³y licencje mia³y tylko 78 pkt. Jedynym ogierem, który mia³ wiêcej punktów by³ Ramzes 80 pkt. To co mamy takie s³abe ogiery?Co?
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #54 : Wrzesieñ 11, 2009, 10:42:25 »

ma³a fotorelacja, cz. I

Drwal (Hebab o - Draga/Emir)

Aperitif (Fusain du Defey - Auforta/FdT)

jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #55 : Wrzesieñ 12, 2009, 09:45:19 »

Zdjêcia s± super, proszê o wiêcej, szczególnie o dwa pierwsze ogiery, najlepiej pod siod³em 

S± ju¿ pe³ne wyniki na stronie PZHK
ms_konik
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 105

« Odpowiedz #56 : Wrzesieñ 12, 2009, 10:46:06 »

Przydatno¶æ do skoków 2,5 Szok (Batalion)
Swoj± drog± ostra ocena - trójki, czwórki...widaæ uzasadnienie dla skali 10-punktowej
Davinci jak siê rusza?Kto¶ widzia³?
A Irtysz?
Iza90
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 718

« Odpowiedz #57 : Wrzesieñ 12, 2009, 12:34:14 »

http://pzhk.pl/docs/zt_bog2009.xls
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #58 : Wrzesieñ 12, 2009, 12:38:46 »

Przydatno¶æ do skoków 2,5 Szok (Batalion)
Swoj± drog± ostra ocena - trójki, czwórki...widaæ uzasadnienie dla skali 10-punktowej
Davinci jak siê rusza?Kto¶ widzia³?
A Irtysz?

Gdyby Dionizos byl na zakladzie rok temu to by mial indeksy po 120, a nie 140. (Przy zalozeniu, ze komisja tak samo oceniala, przydzielajac oceny czastkowe.)
ogurek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 74

« Odpowiedz #59 : Wrzesieñ 12, 2009, 18:17:55 »

mo¿e kto¶ napisaæ co¶ o Irtyszu?
Strony: 1 2 3 [4] 5 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: