jasiek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1700
|
|
« Odpowiedz #45 : Wrzesieñ 10, 2009, 13:29:40 » |
|
A mo¿ecie mi napisaæ, który z tych ogierów waszym zdaniem ma charakterystyczny dla konia ma³opolskiego orientalny bukiet ?
Ja znam te konie (w wiekszosci) tylko ze zdjec, ale odpowiem, bo nikt inny tego nie zrobi. Dla mnie orientalny bukiet to maja Jasmin i Drwal. W eleganckim angloarabskim typie sa Damaszek, Dionizos, Da Vinci, Hayati i Aperitif. Nie podobaja mi sie te konie po Berlinie i Kampie, jakies takie nieharmonijne. Dwa pozostale po Krymie tez mi nie leza typem. Po Dresku jak to po Dresku - przedswit i tyle.
|
|
|
|
|
|
|
Arcturus
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 319
|
|
« Odpowiedz #46 : Wrzesieñ 10, 2009, 14:40:18 » |
|
Bardzo dziêkuje za odpowied¼ , znaczy siê, ze dobrze kombinuje mi w oko wpad³ Drwal .
|
|
|
|
|
|
|
duke
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 273
|
|
« Odpowiedz #47 : Wrzesieñ 10, 2009, 15:04:38 » |
|
Drwal by³ najs³abszy ze stawki która dosta³a licencje,ludzie siê dziwili czemu w ogóle dosta³,chyba tylko dlatego ¿e by³ janowski,skaka³ ¼le,bez stylu, w terenie lecia³ na ³eb na szyje,rusza siê nie rusza rewelacyjnie,ot taki konik na p³ytê do kochania
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #48 : Wrzesieñ 10, 2009, 15:07:38 » |
|
Drwal by³ najs³abszy ze stawki która dosta³a licencje,ludzie siê dziwili czemu w ogóle dosta³,chyba tylko dlatego ¿e by³ janowski,skaka³ ¼le,bez stylu, w terenie lecia³ na ³eb na szyje,rusza siê nie rusza rewelacyjnie,ot taki konik na p³ytê do kochania
Najslabszy w sensie uzytkowym. Pytanie padlo o orientalne nuty, a nie o uzytkowosc. Niestety, bardzo trudno o konia, ktory by laczyl walory uzytkowe z orientalna uroda.
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #49 : Wrzesieñ 10, 2009, 19:20:08 » |
|
Ten zaklad pokazal niestety slabosc naszej hodowli. Wystarczy, ze Janow nie przyslal ogierow i poziom wyraznie spadl w porownaniu z poprzednimi latami. Dobrze, ze prog punktowy podniesli. Przy poprzednim progu selekcja sie konczyla na plycie. Niby byla proba dzielnosci, ale nic z niej nie wynikalo. Teraz odsiew bedzie odczuwalny. Brawo.
Jezeli rzeczywiscie Drwala "przepchano" to wydaje mi sie, ze powodem tego mogl byc wlasnie odmienny typ tego ogiera i jego charakter. Nie kazdy uzytkownik koni jest sportowcem. Gdybym mial wsadzic dziecko na konia, to wolalbym na Hebaba niz na jakiegos Vis Verse czy Berlina. Takie ogiery tez sa potrzebne.
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 2362
|
|
« Odpowiedz #50 : Wrzesieñ 10, 2009, 19:42:40 » |
|
Czy ja wiem czy ten Drwal taki tragiczny ? Gorsze uznano choæby w ub.roku, inna rzecz, ¿e moim zdaniem zmieni³ siê bardzo na +, choæby skoki, nigdy nie bedzie wybitny na tym polu, ale jest du¿o, du¿o lepiej.
Ja jestem nieco zaskoczona wynikami, dla mnie przepchany zosta³ Biesadnik, my¶la³am, ze wyzej uplasuje siê Hayati. Obserwuj±c reakcje publiczno¶ci, na samej próbie zdecydowanie najbardziej podoba³ siê chyba Sentender (skoki).
|
|
|
|
|
|
|
Iza90
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 718
|
|
« Odpowiedz #51 : Wrzesieñ 10, 2009, 19:45:47 » |
|
A co my¶licie o Ramzesie?
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #52 : Wrzesieñ 10, 2009, 20:34:44 » |
|
Czy ja wiem czy ten Drwal taki tragiczny ? Gorsze uznano choæby w ub.roku, inna rzecz, ¿e moim zdaniem zmieni³ siê bardzo na +, choæby skoki, nigdy nie bedzie wybitny na tym polu, ale jest du¿o, du¿o lepiej.
Ja jestem nieco zaskoczona wynikami, dla mnie przepchany zosta³ Biesadnik, my¶la³am, ze wyzej uplasuje siê Hayati. Obserwuj±c reakcje publiczno¶ci, na samej próbie zdecydowanie najbardziej podoba³ siê chyba Sentender (skoki).
z tego co slyszalem, to Dionizos byl od poczatku faworytem, wyroznial sie zdecydowanie na tle stawki
|
|
|
|
|
|
|
amazonka80
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 500
|
|
« Odpowiedz #53 : Wrzesieñ 10, 2009, 21:07:22 » |
|
Tak to Dionizos od pocz±tku by³ faworytem!!! Mnie przera¿a jedna rzecz wszystkie ogiery, które zda³y próbê i dosta³y licencje mia³y tylko 78 pkt. Jedynym ogierem, który mia³ wiêcej punktów by³ Ramzes 80 pkt. To co mamy takie s³abe ogiery?
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 2362
|
|
« Odpowiedz #54 : Wrzesieñ 11, 2009, 10:42:25 » |
|
ma³a fotorelacja, cz. I Drwal (Hebab o - Draga/Emir) Aperitif (Fusain du Defey - Auforta/FdT)
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #55 : Wrzesieñ 12, 2009, 09:45:19 » |
|
Zdjêcia s± super, proszê o wiêcej, szczególnie o dwa pierwsze ogiery, najlepiej pod siod³em S± ju¿ pe³ne wyniki na stronie PZHK
|
|
|
|
|
|
|
ms_konik
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 105
|
|
« Odpowiedz #56 : Wrzesieñ 12, 2009, 10:46:06 » |
|
Przydatno¶æ do skoków 2,5 (Batalion) Swoj± drog± ostra ocena - trójki, czwórki...widaæ uzasadnienie dla skali 10-punktowej Davinci jak siê rusza?Kto¶ widzia³? A Irtysz?
|
|
|
|
|
|
|
Iza90
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 718
|
|
« Odpowiedz #57 : Wrzesieñ 12, 2009, 12:34:14 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #58 : Wrzesieñ 12, 2009, 12:38:46 » |
|
Przydatno¶æ do skoków 2,5 (Batalion) Swoj± drog± ostra ocena - trójki, czwórki...widaæ uzasadnienie dla skali 10-punktowej Davinci jak siê rusza?Kto¶ widzia³? A Irtysz? Gdyby Dionizos byl na zakladzie rok temu to by mial indeksy po 120, a nie 140. (Przy zalozeniu, ze komisja tak samo oceniala, przydzielajac oceny czastkowe.)
|
|
|
|
|
|
|
ogurek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 74
|
|