bushido
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 28
|
|
« : Czerwiec 01, 2009, 21:42:44 » |
|
PROGRAM MIÊDZYWOJEWÓDZKIEJ WYSTAWY KONI HODOWLANYCH: 10:00 - Uroczyste rozpoczêcie wystawy
prezentacja koni hodowlanych ró¿nych ras
11:00 – Komisyjna ocena koni w poszczególnych rasach:
ma³opolska, szlachetna pó³krew, ¶l±ska,
polski koñ zimnokrwisty, konie bi³gorajskie.
13:00 - Pokaz specjalny – próba uci±gu w zaprzêgu.
14:00 - Wybór czempionów w poszczególnych rasach i wrêczenie nagród.
wybór Najlepszego Konia Pokazu.
15:00 – Wy¶cig w³o¶ciañski otwarty - Derby Janowa Lubelskiego - ka¿dy mo¿e wystartowaæ Imprezie towarzyszyæ bêd± pokazy zaprzêgów w bryczkach, stoiska i inne atrakcje. Odbêdzie siê ona 21 czerwca 2009 roku na hipodromie nad zalewem w Janowie Lubelskim.
|
|
|
|
|
|
|
galopada
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 543
|
|
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 02, 2009, 04:00:26 » |
|
ja bede
|
|
|
|
|
|
|
galopada
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 20, 2009, 15:56:38 » |
|
up. ktos sie wybiera? od nas bedzie 6 koni
|
|
|
|
|
|
|
galopada
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 21, 2009, 17:21:09 » |
|
jak tam? ktos byl? ogolnie pogoda nie dopisala
|
|
|
|
|
|
|
breakaway
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 265
|
|
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 21, 2009, 17:37:07 » |
|
a jak tam Wasze konie siê spisa³y?
|
|
|
|
|
|
|
galopada
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 21, 2009, 17:41:28 » |
|
w wystawie 2 i 3 miejsce, w gonitwie 1 i 2
|
|
|
|
|
|
|
boswell
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 466
|
|
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 21, 2009, 17:47:02 » |
|
he he-ale by³o parszywie! najlepszy by³ ten pan w kapeluszu w gonitwie-taki wiszacy na wodzach-cud ze ta koby³a mu jeszcze sz³a... Zabno zdominowa³o gonitwe
|
|
|
|
|
|
|
galopada
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 21, 2009, 17:50:28 » |
|
zabawa w gonitwie byla przednia! ja chce jeszcze raz!
|
|
|
|
|
|
|
bushido
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 22, 2009, 05:33:21 » |
|
Koni ma³opolskich zg³oszonych by³o 20 ale w pokazie zaprezentowa³o siê chyba 17. Stawka by³a bardzo ró¿na od bardzo s³abych po bardzo dobre. Najlepszym koniem ma³opolskim i najlepszym koniem pokazu wybrano Aroniê Andrzeja Piwowarskiego. Jego Lusi zajê³a V miejsce w m³p. w czo³owce by³y te¿ Euforia (Esta oo Atut m ) hodowli Adama Ponikowskiego oraz dwie klacze Pañstawa Bieñko Jantra i Juturna.
|
|
|
|
|
|
|
boswell
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 22, 2009, 14:17:12 » |
|
noo-mnie tez sie gonitwa szalenie podoba³a-az mam ochote na przysz³y rok na jakiejs pannicy pojechac Jak nie zacheca w³ascicieli innych ras to za chwile przemieni sie to tak jak sitno w kolejny pokaz tylko m³p i grubasów,a chyba nie ma tym polega wystawa koni? te pierwsze m³p urodziwe nad wyraz.Przy okazji jak dla mnie to niemi³o patrzec na klaczki szarpiace g³ówka w niebo-prezenterek trzeba umiec uzywac a ³ancuszek wydaje sie byc wyjatkowo bolesny dla konia przy nawet lekkim szarpnieciu.Nie przemawia do mnie ma³opolak latajacy bez ³adu i sk³adu na d³ugiej smyczy w kó³ko w³asciciela jak arab,mówcie sobie co chcecie
|
|
|
|
|
|
|
dzialosza
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 19
|
|
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 22, 2009, 20:24:06 » |
|
Czy móg³by kto¶ pe³n± stawkê ma³opolaków wypisaæ bior±cych udzia³ w tej imprezie w kolejno¶ci zajêtych miejsc? I w jaki sposób przebiega³o sêdziowanie? Z góry dziêki..
|
|
|
|
|
|
|
bushido
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 24, 2009, 06:31:44 » |
|
Nie jestem w stanie podaæ ca³kowitego rankingu koñcowego. Sêdziowanie przebiega³o nastêpuj±co. Konie oceniane by³y prezentowane w rêku w stêpie i k³usie na trójk±cie 30x30, wszystkie by³y podzielone na klasy rasy i p³eæ. Oceniane by³y typ, pokrój, stêp, k³us i ogólna kondycja, pielêgnacja, utrzymanie. Za ka¿dy element mo¿na by³o dostaæ max 10 czyli ca³kowita ocena to max 50 pkt. Punktacja od 1 do 10 gdzie 1- bardzo z³a, 2-z³a, 3-prawie z³a, 4 – niedostateczna, 5 – mierna, 6 – dostateczna, 7 – zadowalaj±ca, 8 – dobra, 9 – bardzo dobra, 10 – doskona³a. Komisja sêdziowska Jacek Kozik i Joanna Szulowska LZHK, Jerzy Urbañski SO Bia³ka i Prezes Terenowego Ko³a Hodowców Koni w Janowie.
|
|
|
|
|
|
|
boswell
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 24, 2009, 10:56:29 » |
|
ja tez mam tylko kilku koni punktacje,a wiec i o miejscach nie ma mowy.te co mam iberia(ilion/dygresja)-42pkt arka(komodor/amfibia) 36pkt fala(lubañ/fama)-41pkt juturna(hegemon/jurata)-44pkt miranda(barok/melisa)-41pkt fiona(szejk/fala)-41pkt jantra(bajt/jurata)-45 ptk arabica(himenez/arka)-37pkt aronia(emetyt/amaltea)-47pkt malavi(barnaba/miranda)-zdaje sie ze 38pkt poza tym by³y druzja(baryt/dropia),jutlandia(harbuz/juturna),lusi(luban/lusia),euforia(atut/esta),majmuna(barnaba/melisa),emika(el-vis/elizja) i ogierek babilon(wolant/barcelona)
|
|
|
|
|
|
|
|