FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 19:56:31 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Zak³ad Treningowy dla klaczy  (Przeczytany 32525 razy)
0 u¿ytkowników i 6 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
montana
Administrator
U¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 1575

« Odpowiedz #30 : Wrzesieñ 20, 2008, 09:43:18 »

Szok o rety
ale kwiatki

mog³am jechaæ jednak z moj± M³od± bez obciachu 
teraz to nawet za³uje, mog³aby sie bardzo dobrze zaprezentowaæ

Ile by³o klaczy w sumie ?

A piêtno ma³opolskie na czaprakach chodzi mi juz od dawna po g³owie, tylko szukam specjalisty od robótek rêcznych
Poki co mamy piêtno na samochodzie, haha
galopada
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 543

« Odpowiedz #31 : Wrzesieñ 20, 2008, 10:50:01 »

ale Jarabe uros³a ^^
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #32 : Wrzesieñ 20, 2008, 11:22:21 »

To chyba nie jest tak, ¿e ka¿dy mo¿e przyjechaæ na kwalifikacje. Klacze najpierw wstênie s± kwalifikowane przez kierownika OZHK, bonitowane itd., a kwalifikacja na zak³adzie to ju¿ tylko weryfikacja tego co klacz potrafi, przynajmniej tak by³o w tamtym roku
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #33 : Wrzesieñ 20, 2008, 11:34:38 »

To chyba nie jest tak, ¿e ka¿dy mo¿e przyjechaæ na kwalifikacje. Klacze najpierw wstênie s± kwalifikowane przez kierownika OZHK, bonitowane itd., a kwalifikacja na zak³adzie to ju¿ tylko weryfikacja tego co klacz potrafi, przynajmniej tak by³o w tamtym roku

nie wiem, ale trochê to s³abo wygl±da³o we czwartek, na takiej kwalfikacji by³am pierwszy raz i jestem bardzo rozczarowana Smutny Przygotowanie od s³abego do bardzo dobrego. Mnie strasznie wkurzy³o niechlujstwo, jak kto¶ wydaje 2000 z³ na próbê to chyba staæ go na 50 z³ na bia³y, czysty czaprak, albo chocia¿ proszek do prania !!

montana

matka Pol'ka na pewno by siê wyrózni³a
klaczy zg³oszonych by³o ok. 30, do czasu mojego wyjazdu zaprezentowano ledwie po³owê !

Trochê mnie martwi te¿ to, ¿e klacz która akceptowa³a ciê¿ar je¼dzca , bo o sterowno¶æ przynajmniej w dwóch przypadkach mowy nie by³o, by³a automatycznie zakwalifikowana i pewnie zda z dost. ocen±, ale zda i co to za selekcja ??
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #34 : Wrzesieñ 20, 2008, 11:38:22 »

w tamtym roku zak³ad kosztowa³ hodowcê co¶ oko³o 700z³, ju¿ nie pamiêtam, resztê dop³aca pañstwo z naszych podatków oczywi¶cie:) w sumie koszt by³ prawie 3 tys.
galopada
U¿ytkownik

« Odpowiedz #35 : Wrzesieñ 20, 2008, 11:40:19 »

wydaje mi sie ze 800
montana
Administrator
U¿ytkownik
*

« Odpowiedz #36 : Wrzesieñ 20, 2008, 11:40:41 »

moja ju¿ zbonitowana, wpisana do ksiêgi, ma 4,5 roku
je¶li podjeliby¶my decyzjê wszystko zosta³oby za³atwione
My¶lê, ze wstêpnie zakwalifikowa³aby sie bez ¿adnego problemu.
No ale nie ma o czym mówiæ, w zasadzie zosta³o mi to odradzone.
galopada
U¿ytkownik

« Odpowiedz #37 : Wrzesieñ 20, 2008, 11:42:56 »

ar mam pytanie dot. Jarabe - czy ona taka duza jest czy tylko tak na zdjeciach wyglada? bo jak byla sprzedawana to nie wygladala na taka ktora mialaby duzo urosnac
montana
Administrator
U¿ytkownik
*

« Odpowiedz #38 : Wrzesieñ 20, 2008, 11:43:49 »

ale¿ to pytanie do ar... ? chyba
mnie tam nie by³o
galopada
U¿ytkownik

« Odpowiedz #39 : Wrzesieñ 20, 2008, 11:47:21 »

no tak, tak to jest jak sie robi tysiac rzeczy naraz :p
oczywisce ze ar ;p
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #40 : Wrzesieñ 20, 2008, 11:49:00 »

jasiek

no a ja sie zastanawia³m jak tam siê takie konie znalaz³y , my¶lalaam, ¿ edop³ata jest tylko dla klaczy, które ukoñcz± próbê z db albo bdb wynikiem  Z politowaniem

galopada

ona nie jest bardzo du¿a (wysoka), ale do¶c dobrze rozbudowana, g³eboka i taka okr±g³a, a amazonkê miala niedu¿± w dodatku
galopada
U¿ytkownik

« Odpowiedz #41 : Wrzesieñ 20, 2008, 12:07:26 »

no wlasnie zastanawilam sie czy tak wyszla na zdjeciu, czy amazonka ma³a czy tak bardzo uros³a
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #42 : Wrzesieñ 20, 2008, 16:14:47 »

jak moja klacz by³a na ZT, to tak ustawili skalê, ¿e na 30 klaczy tylko 4 nie mia³y oceny dobrej, reszta dobra i bardzo dobra

oficjalnie klacze kwalifikuj± na podstawie rodowodu i bonitacji, w ¿yciu bywa ró¿nie

ja jestem zadowolony z treningu, mimo, ¿e klacz nie mia³a najlepszego je¼d¼ca (nie by³ z³y, tylko s± tam lepsi), pozna³a trochê twardej rêki i teraz bardziej docenia uczucie

jedyny minus, to ¿e tam konie permanentnie choruj±, moja klacz na 8 tygodni treningu chodzi³a pod siod³em trochê ponad piêæ, reszte czasu mia³a kaszel, temperaturê, katar... no i wróci³o pó³ konia który pojecha³
korsarz
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 192

« Odpowiedz #43 : Wrzesieñ 22, 2008, 13:41:02 »

Kuracja odchudzaj±ca jak widzê jest sprawa zasdanicz± ka¿dego ZT ;)Zupe³nie jak w Ksi±¿u.Tex takie chudziny s± na zakoñczenie.
Drapik
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 446

« Odpowiedz #44 : Wrzesieñ 22, 2008, 17:25:31 »

korsarz na to nie ma regu³y, znajomego klacz wróci³a taka gruba, ¿e bidny siê przestraszy³ i weta z usg wo³a³ Chichot ale poza grzybic± nic nie przywioz³a Z politowaniem
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: