Iza90
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 718
|
 |
« Odpowiedz #105 : Marzec 09, 2010, 11:50:12 » |
|
My te¿ czekamy  Do 22 na pewno siê wy¼rebi (wtedy by³oby 365 dni od krycia)
|
|
|
|
|
|
|
lech58
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 101
|
 |
« Odpowiedz #106 : Marzec 09, 2010, 15:21:57 » |
|
U mnie jak na razie rodza siê ogierki. Wczoraj wieczorem nagle i nie spodziewanie o¼rebi³a siê koby³a. Troche mam roboty bo ¼rebak s³abo wstaje , jednak ³adnie pije to jest nadzieja. Mam nadzieje , ¿e za miesi±c jaka¶ klaczka bêdzie.
|
|
|
|
|
|
|
maciejka.14
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 108
|
 |
« Odpowiedz #107 : Marzec 09, 2010, 20:37:41 » |
|
Awansinka jest pe³na wigoru, a my szykujemy siê na najbli¿sze stanówki. Esencja xxoo (Borys³aw oo- Elcorietta xx po Don Corleone) bêdzie mia³a romans, w zasadzie bêdzie to "trójk±cik"  z wetem i Haraczem - z próbówki, a druga moja klacz Dekada m³p (Lak m³p- Dorka m³p po Dobosz sp...) po roku przerwy, tak¿e wejdzie w romans w trójk±cie tyle, ¿e z Efektem (po Veritas). Czy kto¶ z Was u¿ywa³ na swoich klaczach tych ogierów? Zadowoleni byli¶cie z efektów?
|
|
|
|
|
|
|
ja¶ko
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 215
|
 |
« Odpowiedz #108 : Marzec 10, 2010, 07:55:42 » |
|
Dzisiaj rano urodzi³a siê klaczka po Lubaniu od Mutacji mam ju¿ po wy¿rebieniach w tym sezonie.
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 2362
|
 |
« Odpowiedz #109 : Marzec 10, 2010, 08:24:29 » |
|
ja¶ko gratulacje ! ruda czy gniada ? czekamy na zdjêcia
|
|
|
|
|
|
|
maciejka.14
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 108
|
 |
« Odpowiedz #110 : Marzec 10, 2010, 10:22:15 » |
|
ale moja klacz Dekada nie jest sp, jest ma³opolk± z Ksi±gi G³ównej i ma ca³e przyzwoite 80 pkt., ten Dobosz tak zosta³ wpisany przez sf, na allbreed jest rodowód klaczy Dekada (Lak m³p- Dorka m³p po Dobosz sp) wiêc zobacz jak to w jej papierze wygl±da
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
|
 |
« Odpowiedz #111 : Marzec 10, 2010, 10:28:12 » |
|
Ale ma NN ju¿ w 3 pokoleniu, do tego ten SP. Wydaje mi siê, ¿e mog± byæ mimo wszystko problemy z wpisem do ksiêgi m³p, szczególnie ¿e program hodowlany jest niedostêpny na stronie pzhk ... _______________________________________________________________ I nie wiadomo jeszcze jak zmieni± siê warunki wpisu (jesli siê zmieni± rzecz jasna  )
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1700
|
 |
« Odpowiedz #112 : Marzec 10, 2010, 10:45:10 » |
|
Bawisz siê w hodowlê to zakup porz±dne klacze. Ostatnimi czasy w Walewicach mo¿na by³o nabyæ za grosze bardzo dobre Hippiski, ¶rednie Frazeski, niez³e Campetotki czy nawet m³ode po Vis Versa. Janow tez ma w ofercie, za nieco wieksz± kasê, klacze po Emetyt, Zoon, Vis Versa, Kwartet, Szal, w wiekszo¶ci sprawdzone matki, ktore dawaly juz ogiery uznane. Po co siê bawiæ w krycie klaczy z NN w trzecim pokoleniu, po ogierach - odpadach? Taa, ja wiem, ¿e te Twoje to s± akurat najlepsze i nic mi do Twoich decyzji, a w ogóle to jestem bezczelnym dyletantem, ale przemy¶l to sobie jeszcze.
|
|
|
|
|
|
|
lech58
U¿ytkownik
|
 |
« Odpowiedz #113 : Marzec 10, 2010, 19:58:41 » |
|
Przedstawiam t± moj± niespodziankê, bo chyba bêdzie ju¿ wszystko dobrze. Na zdjêciu pierwsze chwile Buszmena na nogach:  A tu pierwszy spacer z dnia dzisiejszego: 
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
|
 |
« Odpowiedz #114 : Marzec 10, 2010, 20:05:00 » |
|
nie widaæ zdjêæ 
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
|
 |
« Odpowiedz #115 : Marzec 10, 2010, 20:13:08 » |
|
Jaki rodowód ma ¼rebak?
|
|
|
|
|
|
|
hmmm
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 253
|
 |
« Odpowiedz #116 : Marzec 10, 2010, 20:51:43 » |
|
Ja¶ku zgadzam siê z tob± w 99% tylko nie s±dzê, ¿e w Janowie s± dro¿sze klacze- my¶lê ¿e ceny s± bardzo porównywalne. Gdy by³em na aukcji w Janowie klacze sprzedawane by³y naprawdê w niedu¿ych pieni±dzach
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
|
 |
« Odpowiedz #117 : Marzec 10, 2010, 20:53:48 » |
|
W tej chwili pewnie w Janowie s± nawet tañsze, ale na pocz±tku tego roku mo¿na by³o w Walewicach kupowaæ za grosze co siê chcia³o.
|
|
|
|
|
|
|
hmmm
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 253
|
 |
« Odpowiedz #118 : Marzec 10, 2010, 20:55:33 » |
|
a ja niestety nie zd±¿y³em... 
|
|
|
|
|
|
|
lech58
U¿ytkownik
|
 |
« Odpowiedz #119 : Marzec 10, 2010, 21:01:03 » |
|
Bêdziecie mieli ubaw bo wiem kto jest matk± B-Armenia po Hufiec ale ojca poszukujemy. Jest dwóch kandydatów: Wiedeñ i Domestos. Wiedniem by³a kryta 2-3 razy bez efektu potem zmiana og. na Domestosa ale z tego krycia poród mia³ byæ 15 kwietnia. ¬rebak po urodzeniu by³ bardzo s³aby bo dwie noce i dzieñ pomaga³em mu wstawaæ , dzisiaj wstaje ju¿ sam ale jeszcze bêde czuwa³. Po konsultacjach z lekarzem doszli¶my do wniosku ,¿e mo¿e byæ wcze¶niak wiec sk³aniam siê ku temu ,¿e ojcem jest Domestos ale to mo¿e wyja¶niæ tylko badanie krwi, które mo¿e nie bêdzie potrzebne je¶li bêdzie wa³achem czas poka¿e,
|
|
|
|
|
|
|
|