FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Kwiecień 16, 2025, 07:29:04 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 19 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: StanĂłwka 2009/ ÂŹrebaki 2010  (Przeczytany 101522 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Iza90
UÂżytkownik

« Odpowiedz #120 : Marzec 10, 2010, 21:09:38 »

ÂŁadny Âźrebaczek
Po Wiedniu byÂłby chyba bardziej orientalny?
maciejka.14
UÂżytkownik

« Odpowiedz #121 : Marzec 10, 2010, 21:10:04 »

jasio
w hodowlĂŞ siĂŞ nie bawiĂŞ, dla mnie hodowla i hodowca to wielkie sÂłowa i uÂżywam ich wrĂŞcz z namaszczeniem, jak kaÂżdy tu -kto ma konie- oczywiÂście uwaÂżam, Âże moje sÂą najlepsze, ale bierze siĂŞ to nie z nieuzasadnionej pychy lecz miÂłoÂści jakÂą swoje konie darzĂŞ- dla mnie sÂą najlepsze, bo sÂą moje. kaÂżdy z nas jest inny i kaÂżdy ma swoje wizje i niech tak pozostanie. Ty widzĂŞ jesteÂś fachowcem i nawet tego nie kwestionujĂŞ, wrĂŞcz przeciwnie, cieszy fakt, Âże masz tak ogromnÂą wiedzĂŞ.
montana
Administrator
UÂżytkownik
*

« Odpowiedz #122 : Marzec 10, 2010, 22:01:27 »

http://www.janow.arabians.pl/pl/aktualnosci/2010_03_wyzrebienia_film.php
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #123 : Marzec 10, 2010, 22:04:21 »

To spójrz na to w ten sposób, ¿e jakbyœ sobie kupi³a porz¹dna koby³ê, to te¿ byœ j¹ kocha³a nies³abiej ni¿ te co masz teraz. Chcesz wydaÌ kupê kasy na stanówkê, masz na pewno ambicje dochowania siê fajnego potosmtwa, a szansa powodzenia ze s³ab¹ koby³¹ jest du¿o mniejsza.

ÂŁadny Âźrebaczek
Po Wiedniu byÂłby chyba bardziej orientalny?
TeÂż mi siĂŞ wydaje, Âże Âźrebak po Wiedniu miaÂłby mniejszÂą gÂłowĂŞ, a tu chyba Kwarteta widaĂŚ.
maciejka.14
UÂżytkownik

« Odpowiedz #124 : Marzec 11, 2010, 05:52:03 »

jasiek
mĂłwisz samÂą prawdĂŞ.
mĂłj wybĂłr dotyczÂący ogierĂłw na pewno bierze siĂŞ stÂąd Âżeby doczekaĂŚ siĂŞ czegoÂś lepszego, narazie mam takie klacze jakie mam i dopĂłki ich potencjaÂłu hodowlanego nie sprawdzĂŞ albo nie utwierdzĂŞ, to ich nie sprzedam (raczej nie sprzedam Dekady, bo Esencja jest koniem bezcennym). Poza rodowodem, ktĂłry niewÂątpliwie jest bardzo istotny, patrzĂŞ jedak na jeszcze inne aspekty-koĂą w koĂącu, to nie sam papier, tak jak siĂŞ mĂłwi, Âże "papier sam nie skacze", i jeÂśli koĂą nie ma odpowiednich predyspozycji i chĂŞci to nie skoczy, to tak samo ja patrzĂŞ na DekadĂŞ- klacz jest Âładnie zbonitowana, ma Âświetny charakter, jest uÂżytkowana pod siodÂłem i w zaprzĂŞgu, daje ÂżrebiĂŞta w ogiera, jest bardzo pÂłodna, Âświetnie wykorzystuje paszĂŞ- uwaÂżam, Âże u konia maÂłopolskiego to bardzo istotne cechy. MoÂże ma sÂłabszy rodowĂłd, ale prawdĂŞ powiedziawszy jak bym miaÂła do wyboru dajmy na to Âświetnego rodowodowo szajbusa i DekadĂŞ z mniej atrakcyjnym rodowodem- to wybraÂłabym DekadĂŞ, bo dla mnie papier to nie wszystko. OczywiÂście nie mĂłwiĂŞ, Âże jak koĂą ma Âświetny rodowĂłd to jest szajbusem, nie, to tylko taki ogĂłlny, uÂżytkowy przykÂład.
to takie moje wypociny i przemyÂślenia, nie liczÂą siĂŞ, bo jestem sobie maluczkim trzymaczem koni z zacofanego podlasia.
czas pokaÂże czy moja droga na okrĂŞtkĂŞ byÂła zÂła czy dobra, niewÂątpliwie dÂłuÂższa, ale ja jestem cierpliwa i poczekam.
pozdrawiam CiĂŞ serdecznie Jasiek, dobrze, Âże sÂą wÂśrĂłd nas takie autorytety jak Ty
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #125 : Marzec 11, 2010, 07:48:36 »

pozdrawiam CiĂŞ serdecznie Jasiek, dobrze, Âże sÂą wÂśrĂłd nas takie autorytety jak Ty

Nie trzeba od razu robiĂŚ sobie ze mnie jaj.  Niezdecydowany
AleksandraAlicja
UÂżytkownik

« Odpowiedz #126 : Marzec 11, 2010, 12:09:15 »

Nie sÂądzĂŞ, aby to miaÂły byĂŚ jaja 
maciejka.14
UÂżytkownik

« Odpowiedz #127 : Marzec 12, 2010, 05:41:04 »

przepraszam Ciebie, ale absolutnie nie robiĂŞ sobie z Ciebie jaj, nawet mi to przez gÂłowĂŞ nie przeszÂło!!!!
po prostu piszĂŞ to co myÂślĂŞ- podobnie z resztÂą jakTy
a to, Âże uwaÂżam Âże jesteÂś fachowcem i autorytetem w dziedzinie koni maÂłopolskich, to Âżadne jaja- poprostu tak sÂądzĂŞ, wiĂŞc to napisaÂłam
dlatego przepraszam raz jeszcze, gÂłupio mi Âże tak sobie pomyÂślaÂłeÂś
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #128 : Marzec 12, 2010, 10:39:25 »

Autorytetem to jest Pan Pietraszewski, albo, choĂŚ bardzo kontrowersyjnym, Pan Byszewski. A nie ja  Chichot
maciejka.14
UÂżytkownik

« Odpowiedz #129 : Marzec 12, 2010, 12:17:19 »

no, dobra, nie to nie, a ja tu do Ciebie tak Âładnie piszĂŞ 
dobra, koniec tematu
jak zÂłapiĂŞ trochĂŞ natchniena, to wstawiĂŞ zdjĂŞcia tych moich szkapiĂącĂłw
AleksandraAlicja
UÂżytkownik

« Odpowiedz #130 : Marzec 12, 2010, 13:52:35 »

Autorytetem to jest Pan Pietraszewski, albo, choĂŚ bardzo kontrowersyjnym, Pan Byszewski. A nie ja  Chichot
No moÂże dla Ciebie. Dla mnie oprĂłcz w/w jest jeszcze np. Jasiek z forum maÂłopolakĂłw 
Wiwiana
UÂżytkownik

« Odpowiedz #131 : Marzec 12, 2010, 14:09:59 »

Ale MU kadzicie, dziewczyny.
Gotów jeszcze pêkn¹Ì z dumy
Iza90
UÂżytkownik

« Odpowiedz #132 : Marzec 15, 2010, 22:16:55 »

U nas wczoraj urodziÂła siĂŞ klaczka po Huzarze od Dary
Cytat: Lumi
Iza kiedy u Ciebie bĂŞdzie maÂły Saganek?
Od 22 marca Emi bĂŞdzie w terminie
Iza90
UÂżytkownik

« Odpowiedz #133 : Marzec 16, 2010, 07:36:26 »

Dzisiaj z rana doczekaliÂśmy siĂŞ klaczki po Gangesie
montana
Administrator
UÂżytkownik
*

« Odpowiedz #134 : Marzec 16, 2010, 08:45:51 »

brawo, brawo, sezon na klaczki, powodzenia, niech zdrowo rosnÂą!, wreszcie doczekaÂłam siĂŞ Gangesi
Fajnie ze masz wyÂźrebienia w przeciÂągu krĂłtkiego czasu, u nas sie nie udaÂło w tym roku, mam nadzieje, ze te kolejne wypadnÂą "w kupie"
Pokazuj foty koniecznie 

Ja teraz wyczekuje nie moich ÂźrebakĂłw po HB, powinny sie lada dzieĂą posypaĂŚ
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 19 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: