FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 12:43:10 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Co mu jest??  (Przeczytany 2004 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Ewex
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 48

« : Sierpieñ 01, 2009, 22:27:07 »

Mój koñ trenuje uje¿d¿enie, od jakiego¶ czasu przesta³ i¶æ do przodu (a koñ nigdy nie mia³ z tym problemu) i zacz±³ gorzej chodziæ po betonie, potem pojawi³o siê dziwne usztywnienie tylnych koñczyn, da³am mu spokój na jaki¶ czas z treningami i wezwa³am weterynarza, wet stwierdzi³ ¿e to mo¿e byæ szpat, ale zrobili¶my mu badania i nic nie wysz³o... po jakim¶ tygodniu wziê³am go na jazdê i... wszystko by³o super:) nie trwa³o to jednak d³ugo, bo potem na je¼dzie zacz±³ siê inny problem na zakrêtach tzn koñ zacz±³ kuleæ na praw± ale przedni± nogê... by³o by tego na tyle gdyby nie fakt ¿e koñ po wykryciu kulawizny zosta³ puszczony na padok i... zachowywa³ siê jak ¼rebak: bryka³, skaka³ galopowa³ i nie kula³..., wczoraj po przerwie ponad tygodniowej wziê³am go na oklep ¿eby sprawdziæ czy siê poprawi³o.. i sytuacja wygl±da³a w ten sposób ¿e na lew± stronê koñ szed³ ca³kiem normalnie a na prawo nie umia³ nawet zagalopowaæ normalnie, od razu z niego zesz³am i go pogoni³am ¿eby sprawdziæ czy sam te¿ bêdzie kula³ i okaza³o siê ¿e ani trochê nie kuleje...

Nie mam pojêcia co mu jest, u mnie nikt nigdy siê z czym¶ takim nie spotka³ koñ ma mieæ robione prze¶wietlenie wszystkich koñczyn i krêgos³upa... i nie wiem co dalej:(

Mo¿e wy macie jakie¶ zdanie na ten temat, mo¿e spotkali¶cie siê z czym¶ takim?? Co mu mo¿e byæ??

Za³o¿y³am te¿ taki sam w±tek na ¦wiecie Koni, ale mo¿e wy te¿ co¶ mo¿ecie napisaæ?? Je¶li jest nie na miejscu proszê o usuniêcie...
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #1 : Sierpieñ 02, 2009, 10:23:06 »

mo¿e trzeszczki ? koniecznie skontaktuj siê z dobrym wetem
ciekawy watek na temat trzeszczek mo¿esz znale¼æ tu
http://www.re-volta.pl/forum/index.php/topic,150.0.html

zyczê zdrowia w ka¿dym razie
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: