Mój koù trenuje uje¿d¿enie, od jakiegoœ czasu przesta³ iœÌ do przodu (a koù nigdy nie mia³ z tym problemu) i zacz¹³ gorzej chodziÌ po betonie, potem pojawi³o siê dziwne usztywnienie tylnych koùczyn, da³am mu spokój na jakiœ czas z treningami i wezwa³am weterynarza, wet stwierdzi³ ¿e to mo¿e byÌ szpat, ale zrobiliœmy mu badania i nic nie wysz³o... po jakimœ tygodniu wziê³am go na jazdê i... wszystko by³o super:)

nie trwa³o to jednak d³ugo, bo potem na jeŸdzie zacz¹³ siê inny problem na zakrêtach tzn koù zacz¹³ kuleÌ na praw¹ ale przedni¹ nogê... by³o by tego na tyle gdyby nie fakt ¿e koù po wykryciu kulawizny zosta³ puszczony na padok i... zachowywa³ siê jak Ÿrebak: bryka³, skaka³ galopowa³ i nie kula³..., wczoraj po przerwie ponad tygodniowej wziê³am go na oklep ¿eby sprawdziÌ czy siê poprawi³o.. i sytuacja wygl¹da³a w ten sposób ¿e na lew¹ stronê koù szed³ ca³kiem normalnie a na prawo nie umia³ nawet zagalopowaÌ normalnie, od razu z niego zesz³am i go pogoni³am ¿eby sprawdziÌ czy sam te¿ bêdzie kula³ i okaza³o siê ¿e ani trochê nie kuleje...
Nie mam pojĂŞcia co mu jest, u mnie nikt nigdy siĂŞ z czymÂś takim nie spotkaÂł koĂą ma mieĂŚ robione przeÂświetlenie wszystkich koĂączyn i krĂŞgosÂłupa... i nie wiem co dalej:(
MoÂże wy macie jakieÂś zdanie na ten temat, moÂże spotkaliÂście siĂŞ z czymÂś takim?? Co mu moÂże byĂŚ??
ZaÂłoÂżyÂłam teÂż taki sam wÂątek na ÂŚwiecie Koni, ale moÂże wy teÂż coÂś moÂżecie napisaĂŚ?? JeÂśli jest nie na miejscu proszĂŞ o usuniĂŞcie...