Doma
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 441
|
|
« : Sierpieñ 23, 2009, 10:52:05 » |
|
£yk Szampana o: Emetyt m: £azarka hod. SK Walewice wymiary 165 - 193 - 21.5 Bonitacja: 80 [14-4-14-6-6-7-15-14] Chcia³am siê zapytaæ czy kto¶ zna wyniki sportowe tego ogiera ? bo wiem ¿e co¶ startowa³ w skokach, i mile widziane wszelkie zdjêcia potomstwa chyba generalnie nie cieszy siê dobrym zdaniem w¶ród hodowców, ale mimo wszystko je¿eli kto¶ ma zdanie na jego temat chêtnie poczytam
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1700
|
|
« Odpowiedz #1 : Sierpieñ 23, 2009, 21:43:09 » |
|
Na tym zdjêciu wygl±da jak ¶lazak.
|
|
|
|
|
|
|
Doma
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #2 : Sierpieñ 24, 2009, 10:58:37 » |
|
na ¿ywo te¿, upasiony strasznie, ale przyznam szczerze ¿e jak widzia³am Hindusa w £±cku to poza g³ow± nie prezentowa³ siê lepiej...
a jasiek byle¶ na testach ZT klaczy, o ile pamiêtam, tam by³a klacz jedna po nim, zda³a na ocenê dst, pamiêtasz j±?
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1700
|
|
« Odpowiedz #3 : Sierpieñ 24, 2009, 13:17:40 » |
|
na ¿ywo te¿, upasiony strasznie, ale przyznam szczerze ¿e jak widzia³am Hindusa w £±cku to poza g³ow± nie prezentowa³ siê lepiej...
a jasiek byle¶ na testach ZT klaczy, o ile pamiêtam, tam by³a klacz jedna po nim, zda³a na ocenê dst, pamiêtasz j±?
Dorabiasz ideologie, takie mam wrazenie. Hindus tak nie wyglada. To nie chodzi o to, ze ten kon jest zapasiony. On jest dosc ordynarny. Hindus, nawet zapasiony, pozostawia pozytywne wrazenie, ma dobry typ, wyrazna nute orientalna. A ten ma wyrazna nute pociagowa. Pamietam, ze ta klacz katastrofalnie skakala. A wlasciewie to robila wszystko, ze by nie skakac. Jesli to ta, o ktorej mysle.
|
|
|
|
|
|
|
Doma
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #4 : Sierpieñ 24, 2009, 13:24:17 » |
|
no proszê, jak to zdjêcia potrafi± zmyliæ, na zdjêciu które widzia³am wywiera³a bardzo pozytywne wra¿enie... pewnie dobrze kojarzysz, bo bardzo do ojca podobna jasiek na mnie Hindus nie wywar³ dobrego wra¿enia, pewnie dlatego tylko ¿e mia³am okazje go ogl±daæ tylko w boksie, a co do £yka te¿ od razu mi siê ze ¦l±zakiem skojarzy³, nawet na voltahorse bodaj¿e to pisa³am rok temu... na pewno jest specyficzny jak na konia ma³opolskiego
|
|
|
|
|
|
|
~Thirteen~
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1
|
|
« Odpowiedz #5 : Listopad 11, 2009, 12:00:04 » |
|
Klacz po nim stoi w Kaczynie. Je¶li kto¶ chce, to spróbujê znale¼æ zdjêcia Czarki.
|
|
|
|
|
|
|
Doma
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #6 : Listopad 11, 2009, 21:43:06 » |
|
ja chce koniecznie
|
|
|
|
|
|
|
Cina
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 3
|
|
« Odpowiedz #7 : Styczeñ 15, 2010, 15:54:19 » |
|
ja mam konia ur 3.03.2001 po £yku Szampana. jest to wa³aszek o imieniu Lary. jest kropla w krople jak tatu¶. pare lat temu jak £yk Szampana sta³ jeszcze w SO Bogus³awice zanim zaczêli go dzier¿awiæ to wtedy chodzi³am do szko³y tam obok i je¼dzi³am na £yku. mówicie ¿e wygl±da jak ¶l±zak. widzia³am te zdjêcia bodaj¿e Montany £yka no i faktycznie spasiony jak ¶l±zak potê¿ny. ale uwierzcie ¿e wcze¶niej jak ja go pozna³am by³ inny, po prostu bardzo szlachetny i potê¿ny ogier. generalnie mój konik oprócz wygl±du odziedziczy³ po nim charakterek pod siod³em. chocia¿ ju¿ sie troche zmieni³ budowa tyæke w tyæke tatu¶. jaki¶ czas temu szuka³am potomstwa £yka i dopiero dzi¶ przez przypadek natknê³am sie na to forum i przeczyta³am wszystkie posty twoje Doma piêkny jest ten Jaskier twój tylko widzia³am ¿e sprzedajesz go? czemu? generalnie chyba ma w sobie co¶ i po £yku i po dziadku Don Corleone
|
|
|
|
|
|
|
Doma
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #8 : Styczeñ 15, 2010, 22:25:55 » |
|
o a mo¿esz wstawiæ zdjêcia swojego ?? i napisaæ od jakiej matki jest? no i jaki charakter ma £yk? Jaskier jest na sprzeda¿, bo mam 4 konie razem z nim ale jak zostanie wykastrowany to nie wykluczone ¿e zostanie, przynajmniej do okresu zaje¿d¿enia... a co do jego wygl±du te¿ widzê u niego sporo tatusia, charakter mamusia, wiêc lekko nie bêdzie ale serducha do walki mu nie braknie... a jak ludzie go ogl±daj± przy matce, to mówi± ze ca³a matka... a co bêdzie to zobaczymy jak wyro¶nie na pewno bêdzie krótki, raczej mocny, nie za wysoki... czyli taki dla mnie dawaj koniecznie swojego!! bo umieram z ciekawo¶ci
|
|
|
|
|
|
|
Cina
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #9 : Styczeñ 20, 2010, 14:02:02 » |
|
witaj! wrzuci³am duuu¿o zdjêæ mojego tu -> http://cina046.fotosik.pl/zdjeciatak¿e jest co ogl±daæ mamusia jego nazywa sie Leila ale o matce nic nie wiem tyle co mam j± w papierach i rodowód ma g³êboki i nie najgorszy. tak¿e nie powiem czy do koñca ma charakter ojca bo napewno nie
|
|
|
|
|
|
|
Doma
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #10 : Styczeñ 21, 2010, 20:08:53 » |
|
na zdjêciach sprawia wra¿enie odwa¿nego konia, z fajn± technik± skoku, domy¶lam siê ¿e trenujecie skoki, na jakim poziomie skacze?
|
|
|
|
|
|
|
Cina
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #11 : Styczeñ 21, 2010, 23:55:18 » |
|
no odwa¿ny jest! i w skokach i terenie. w transporcie. wchodzi do ka¿dej wody, jeziora. nie boi sie jak mu co¶ wyskoczy na drodze naprawde super. jak ju¿ sie boi to podchodzi odwa¿nie tylko g³êboko oddychaj±c i sprawdza co to jest ja bardziej je¿d¿ê uje¿d¿eniowo od zawsze. i ma predyspozycje do tego i cierpliwo¶æ ) ale ze wzglêdu na jego chêæ i talent to skaczemy te¿ ale sporadycznie. a jak ju¿ to 110cm/120 pod je¼d¼cem skacze swobodnie. oksery o szeroko¶ci 150 te¿ tak¿e sie ratuje. znalaz³am w ¦wiecie Koni grudniowym z 2007 roku klacz DOMENA na sprzeda¿ za 12tys, mia³a wtedy 4lata. sp, ma¶æ kara z gwiazdk± jak nasze bryczki po £yku Szampana, a matk± jej jest Dropa. podpisane by³o ¿e chodzi konkursy klasy L i przygotowywana jest do P w skokach. Spokojna i urodziwa. z woj. ³ódzkiego. ciekawe gdzie j± sprzedali. a zdjêcie w skoku by³o
|
|
|
|
|
|
|
|