FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 19:58:25 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 [2] 3 4 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Rashim vs Welgrim  (Przeczytany 33250 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Lumi
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 754

« Odpowiedz #15 : Sierpieñ 05, 2008, 10:20:10 »

Przynajmniej o nie dbaj± . Czego nie mogê powiedzieæ o prywatnych dzier¿awcach. Oczywi¶cie nie wszyscy ale wiêkszo¶æ ......... szkoda gadaæ. Niezdecydowany
Lumi
U¿ytkownik

« Odpowiedz #16 : Pa¼dziernik 30, 2008, 12:15:26 »

Niestety nie polecam krycie tym ogierem, jego nasienie ( mimo,¿e kryje naturalnie ) jest bardzo  s³abe,  efekty krycia ¿adne  . Ciekawa jestem , czy kryli¶cie tym ogierem i jaka¶ klacz siê Wam za¼rebi³a?
montana
Administrator
U¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 1575

« Odpowiedz #17 : Pa¼dziernik 30, 2008, 14:00:29 »

to na temat Rashima ? czy mo¿e Welgrima ?
Lumi
U¿ytkownik

« Odpowiedz #18 : Pa¼dziernik 30, 2008, 14:25:35 »

Rashima, choæ szkoda ...
Kawusia
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 129

« Odpowiedz #19 : Pa¼dziernik 30, 2008, 14:54:05 »

No to nie¼le , mia³am nadziejê, ¿e siê kiedy¶ doczekam ¼rebaka po nim...trzeba bêdzie zweryfikowaæ plany.
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #20 : Pa¼dziernik 30, 2008, 15:20:11 »

ja uwa¿am, ¿e najwa¿niejszy jest ogier, a nie sprawy techniczne jak jako¶æ nasienia

Z t± jako¶ci± te¿ jest ró¿nie, mi na przyk³ad jednym ogierem s³yn±cym ze s³abego nasienia klacz siê za¼rebi³a od pierwszej s³omki, a t± akurat klacz bardzo trudno za¼rebiæ. W Prudniku nastuka³ trochê potomstwa, wiêc na pewno nie ma tragedii. Jak siê klacz nie chce za¼rebiæ to najczê¶ciej nie jest to jednak wina ogiera.
Lumi
U¿ytkownik

« Odpowiedz #21 : Pa¼dziernik 30, 2008, 15:26:38 »

Zastanawia³o mnie, dlaczego po 3 sezonach w stadninie zostawi³ tak niewiele potomstwa, teraz ju¿ wiem, ale mo¿e tobie  siê uda , w ka¿dym razie zap³aciæ trzeba na dzieñ dobry i nie zwracaj± kasy.
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #22 : Pa¼dziernik 30, 2008, 15:31:06 »

mi siê ten ogier nie podoba ze wzglêdu na wi±zanie zadu i nim na pewno nie bêdê kry³ z tego powodu, chocia¿ wiem, ¿e to u¿ytkowo bardzo cenny koñ
Lumi
U¿ytkownik

« Odpowiedz #23 : Pa¼dziernik 30, 2008, 16:02:49 »

a ja chêtnie kupi³abym klacz po nim
Doma
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 441

« Odpowiedz #24 : Luty 15, 2009, 19:11:15 »

a z Waszych obserwacji co przekazuje Rashim?
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #25 : Luty 15, 2009, 19:25:22 »

widzia³em klacz po Rashimie na zak³adzie, by³a bardzo "gumowa", elastyczna w ruchu i skokach luzem

Gdzie mo¿na znale¼æ wyniki ZT, na którym by³ Rashim?
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #26 : Styczeñ 25, 2010, 12:05:43 »

Gdzie mo¿na znale¼æ wyniki ZT, na którym by³ Rashim?
przy³±czam siê do pytania

Ja znalaz³am tylko informacjê w ksiêdze, ze by³ 8 (najlepiej z ogierów m³p) z indeksem 118. Wygra³ moszniañski Saratow (po Le Voltaire), drugi by³ Love Affair (po Lauries Crusador xx) - dane z KP 12/2003.
brumby
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 318

« Odpowiedz #27 : Styczeñ 30, 2010, 19:15:16 »

W Prudniku Rashim zostawi³ sporo potomstwa, wiêc nie wiem sk±d te g³osy o s³abym nasieniu. Nie mógl byæ szerrzej u¿yty, z racji pokrewieñstwa (matka to wnuczka og. Saroyan xx). Przekazuje bardzo dobry a nawet wybitny ruch i bardzo dobr± technikê skoku (bardzo szybki i dok³adny przód), co nieczêsto siê u angloarabów zdarza. Jego potomstwo dziedziczy tez bardzo dobry charakter, tak przynajmniej w tym roku mówili o nim na Partynicach. W tym sezonie Rashim uplasowa³ sie na 2 miejscu w statystyce reproduktorów pod wzgledem sumy wygranych. Najlepiej z jego potomstwa biega³ rewelacyjny Walkover ( w sumie wygra³ 4 gonitwy),  przegra³ z ochabskim Buforem Derby (ewidentnie z winy taktyki trenera)  ale  jego rewan¿  w gon. o Nagrodê Zamkniêcia Sezonu to by³o co¶ niesamowitego. Teraz Walkover jest w treningu wkkw.

http://www.wtwk-partynice.pl/pods_sez09.asp

http://www.wtwk-partynice.pl/wyscigi.asp

Lumi
U¿ytkownik

« Odpowiedz #28 : Luty 02, 2010, 16:48:12 »

To wszystko prawda, ale niestety ogier ten nie jest zainteresowany klaczami, natomiast inne stadniny pañstwowe nie chc± go u¿yæ ( a szkoda ). W przypadku klaczy prywatnych  - krycie tylko naturalne  w £±cku -  to bardzo kosztowny pomys³ , a efekty ¿adne. Polecam raczej kupno konia po tym ogierze . Jest w czym wybraæ i ceny niskie.
http://www.skprudnik.pl/hodowla.php Oferta koni ze zdjêciami i cenami 
hmmm
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 253

« Odpowiedz #29 : Luty 02, 2010, 17:07:27 »

ale klaczy w ich ofercie rozs±dnej raczej siê nie znajdzie
Strony: 1 [2] 3 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: