Dahoman
UÂżytkownik
|
 |
« : Marzec 20, 2008, 22:51:27 » |
|
PorĂłwnanie dwĂłch synĂłw Milczana. Opinie.
|
|
|
|
|
|
|
Lumi
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #1 : Marzec 21, 2008, 11:08:45 » |
|
PiĂŞkne zdjĂŞcia ogiera Rashim posiada montana, jest to ogier I kategorii natomiast Welgrim II. Przez ostatnie 3 sezony Rashim kryÂł w SK Prudnik, pozostawiÂł tam bardzo obiecujÂące potomstwo, natomiast Welgrim chyba tylko w terenie. Oba sÂą wÂłasnoÂściÂą SO w ÂŁÂącku i obecnie tam przebywa Rashim. OsobiÂście bardzo mi siĂŞ podoba Rashim , niestety nie widziaÂłam Welgrima.
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
UÂżytkownik

|
 |
« Odpowiedz #2 : Marzec 21, 2008, 13:29:08 » |
|
Welgrim tak¿e aktualnie stoi w £¹cku, jesli nic sie nie zmieni³o, by³a mo¿liwoœÌ wydzier¿awienia go na punkt, ale widocznie nie znalaz³ sie chêtny. Welgrim jest zbonitowany na 78 punktów, Rashim 79 Welgrim jest wy¿szy, pozosta³e wymiary te¿ ma nieco wiêksze. Ukonczy³ ZT Bogus³awice 2004 na 14 lokacie ( wœród 29 ogierów ) "Ogier Welgrim imponuje ogromn¹ obszernoœci¹ chodów i energi¹ pracy w k³usie oraz galopie." Foto Wegrima jest tutaj przy rodowodzie ( ze strony www.koniemalopolskie.pl ) http://www.allbreedpedigree.com/welgrimJego fotka ( ale kiepska ) by³a te¿ czesto w zesz³orocznych KT, z og³oszeniem o stanówce ByÌ mo¿e Welgrim te¿ warty uwagi : ) Rashima z opisem i fotkami mo¿na zobaczyÌ tutaj http://www.qnwortal.pl/pokaz_rodowod_702
|
|
|
|
|
|
|
Wiwiana
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #3 : Marzec 21, 2008, 14:10:45 » |
|
Z chĂŞciÂą ujrzaÂłabym jakieÂś ich potomstwo na czempionacie wreszcie....
|
|
|
|
|
|
|
Lumi
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #4 : Marzec 25, 2008, 16:33:14 » |
|
Do BiaÂłki przyjeÂżdÂżam od dwĂłch lat, ale przeglÂądajÂąc wczeÂśniejsze wyniki nigdy nie widziaÂłam koni z SK Prudnik ChcĂŞ wiec zapytaĂŚ czy ktoÂś z forumowiczĂłw nie ma potomstwa po ogierze Rashim. ZdjĂŞcia mile widziane 
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
UÂżytkownik

|
 |
« Odpowiedz #5 : Marzec 25, 2008, 19:09:22 » |
|
przeglÂądajÂąc wczeÂśniejsze wyniki nigdy nie widziaÂłam koni z SK Prudnik
byly kiedykolwiek w ogóle prudnickie konie w Bia³ce pokazywane ? Welgrim w 2004 roku szed³ w Ksi¹¿u MPMK pod Wies³awem Narlochem ( z nr 25 ) Moze ktoœ mialby zdjêcia tego przejazdu ? albo wiedzial, gdzie mo¿na znaleŸÌ : ) A wczesniej, jako trzylatek Welgrim biega³ na Partynicach..., od wyœcigów do uje¿dzenia
|
|
|
|
|
|
|
Lumi
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #6 : Marzec 26, 2008, 10:27:49 » |
|
JeÂżeli juÂż mĂłwimy a wÂłaÂściwie piszemy o tych ogierach, to moÂżemy coÂś napiszemy o ich ojcu Milczanie, doskonale zapowiadajÂącym sie koniu sportowym i hodowlanym, ciekawe dlaczego tak szybko go sprzedali, czyÂżby byÂł taki "kiepski". A moÂże ktoÂś wie czy sÂą w Prudniku klacze po Milczanie? MoÂże jakieÂś zdjĂŞcia? Montana moÂże masz jakieÂś? 
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
UÂżytkownik

|
 |
« Odpowiedz #7 : Marzec 26, 2008, 10:42:24 » |
|
klacze s¹, a przynajmniej by³y takie dwie kasztanki : Mimi http://www.allbreedpedigree.com/mimi4Irima http://www.allbreedpedigree.com/irimatacy prudniccy wychowankowie biegali na Partynicach http://www.allbreedpedigree.com/william38http://www.allbreedpedigree.com/nesima( oraz Mimi i Welgrim ) MILCZAN xo ( Lap Bej - Milanda po Hippies ) kaszt. hod. SK Mieczownica, w³asnoœÌ SO Bia³y Bór. Dwukrotnie w próbach dzielnoœci otrzyma³ ocene wybitn¹, zarówno w 100-dniowym teœcie jak i po 8- miesiêcznym treningu. Zdoby³ br¹zowy medal w Championacie Koni 4-letnich w WKKW. Bardzo dobre 3 podstawowe chody. Œwietna technika skoku, o bardzo dobrej pracy przednich i tylnich koùczyn. Ogier u¿ywany w Prudniku dla utrzymania w czystoœci rodowodów klaczy angloarabskich i ma³opolskich oraz do kojarzenia uszlachetniaj¹cego w grupie klaczy szlachetnej pó³krwi. na podstawie Adam Joùczyk KP 9/1999
|
|
|
|
|
|
|
Lumi
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #8 : Marzec 26, 2008, 11:41:46 » |
|
Bardzo dziĂŞkujĂŞ na Ciebie zawsze moÂżna liczyĂŚ, mnie zabraÂło by to mnĂłstwo czasu, zanim bym odkopaÂło swoje notatki 
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
UÂżytkownik

|
 |
« Odpowiedz #9 : Maj 15, 2008, 08:05:33 » |
|
dla zainteresowanych Welgrim kryje na punkcie u pana Zenobiusza WiÂązowskiego, ul.Niepokolanowska, Kampinos 16, pow.Warszawa Zachodnia; Kryje tam takÂże Woyager oo po Wiek
|
|
|
|
|
|
|
Doma
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #10 : Lipiec 27, 2008, 19:49:46 » |
|
by³am nie dawno w £¹cku, mia³am okazje porobiÌ kilka zdjêÌ Rashimowi, w sumie nie wywar³ na mnie szczególnego wra¿enia na pierwszy rzut oka, ale jak zacz¹³ siê ruszaÌ to zaniemówi³am  mam kilka zdjêÌ w ruchu nawet, Pan by³ bardzo uprzejmy i chêtnie konia prezentowa³, wiêc jak tylko zgram swoj¹ amatorszczyznê to wkleje 
|
|
|
|
|
|
|
Lumi
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #11 : Lipiec 28, 2008, 10:26:13 » |
|
Hm . Wed³ug mnie koù wyj¹tkowej urody, o bardzo piêknej g³owie ( super oczka ), i super szyja i oczywiœcie fantastyczny ruch. Zapasiony wiêc trochê traci na pierwszy "rzut oka" . ______________________________________________________________________________________ a i zapomnia³am dodaÌ, ma najpiêkniejsz¹ maœÌ jak¹ widzia³am.... Czekamy na zdjêcia 
|
|
|
|
|
|
|
Doma
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #12 : Lipiec 29, 2008, 12:23:22 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Kawusia
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #13 : Lipiec 29, 2008, 12:40:24 » |
|
ByÂłam o krok od krycia Rashimem mojej kobyÂłki w tym roku. W ostatniej chwili wyszÂło inaczej, ale co siĂŞ odwlecze....  . Ogier mi siĂŞ bardzo podoba, choĂŚ mĂłgÂłby zrzuciĂŚ troche sadeÂłka  .
|
|
|
|
|
|
|
Doma
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #14 : Lipiec 29, 2008, 12:52:02 » |
|
W ÂŁÂącku wszystkie majÂą ten problem  maÂło ktĂłry nie jest tak spasiony...
|
|
|
|
|
|
|
|