FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 12:38:46 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: II Championat ¼rebi±t ma³opolskich przy klaczy, Chutor Tarka 2009  (Przeczytany 5581 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
breakaway
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 265

« : Sierpieñ 30, 2009, 21:29:10 »

Kto¶ by³? Widzia³? Niestety koni z zewn±trz niewiele, ale i tak w porównaniu do zesz³ego roku by³o ok. W internecie s³owa o tym nie znalaz³am, wyników te¿ nie widaæ. Mogê jedynie powiedzieæ, ¿e w klasie klaczek zwyciê¿y³a klaczka po og. Jurand, w³. Zenona Koziny, z wynikiem 18/20 pkt, a 2 m-ce zdoby³a kl. Candy po og. Hebab o, od Czeremcha m³p/Oregon xx, w³. Anny Szpatu¶ko. Konie punktowane by³y w zakresie 20 pkt.

amazonka80
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 500

« Odpowiedz #1 : Sierpieñ 30, 2009, 21:34:26 »

To mniejszych kantarków nie by³o! Ten widok jest karygodny!!! Sêdziowie powinni kazaæ zdj±æ temu ¼rebakowi za du¿y kantar!!!
breakaway
U¿ytkownik

« Odpowiedz #2 : Sierpieñ 30, 2009, 21:45:14 »

Co¶ siê sta³o ¼rebakowi, któremu za³o¿ono kantar na 15 minutowy pokaz ;>
amazonka80
U¿ytkownik

« Odpowiedz #3 : Sierpieñ 30, 2009, 21:48:00 »

To dobrze ¿e mu siê nic nie sta³o!!! Ale to brzydko wygl±da!!!
breakaway
U¿ytkownik

« Odpowiedz #4 : Sierpieñ 30, 2009, 21:54:16 »

Jej nie popadajmy w paranoje i nie doszukujmy siê we wszystkim tragedii... Czy ¼rebak wygl±da na zaniedbanego, wychudzonego, czy jeszcze co¶ innego? Ja tu widzê zadbane, dobrze utrzymane ¼rebiê, któremu za³o¿ono kantar ¿eby przynajmniej je wyczy¶ciæ przed pokazem, który okaza³ siê za du¿y...
Iza90
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 718

« Odpowiedz #5 : Sierpieñ 30, 2009, 21:56:34 »

Ale je¿eli ¼rebak bierze udzia³ w czym¶, co nazywa siê Championat, to powinno do czego¶ zobowi±zywaæ :/
amazonka80
U¿ytkownik

« Odpowiedz #6 : Sierpieñ 30, 2009, 23:08:22 »

Zgadzam siê z Iza!
Do czyszczenia mo¿na by³o go za³o¿yæ, ale pó¼niej lepiej by³o zdj±æ!!! Choæ je¶li idzie o czyszczenie to mo¿e trzeba by³o zacz±æ wcze¶niej przyuczaæ do zabiegów pielêgnacyjnych. Moje ¼rebaki nie potrzebuj± mieæ za³o¿onych kantarków ¿eby je wyczy¶ciæ.
Po drugie ¼rebaki w za du¿ych kantakach ¼le wygl±daj±- jakby ich szyja by³a jeleniowata i ruszaj± siê inaczej. Skoro to czempionat, a raczej pewnie premiowanie ¼rebi±t- to wa¿ne te¿ jest wra¿enie, a taki kantar to psuje! Wiêc lepiej by by³o ¿eby zaprezentowa³ siê bez niego. A po drugie nie przesadzajmy s± kantarki "0"- zerówki, które ³adnie pasuj± dla nawet 2-3 tyg ¼rebi±t!
breakaway
U¿ytkownik

« Odpowiedz #7 : Sierpieñ 30, 2009, 23:34:37 »

Mo¿na by³o owszem, ale tego nie zrobiono i czasu siê nie cofnie . Ja konia nie prezentowa³am, nie zwróci³am wiêc na to w ogóle uwagi, zobaczy³am dopiero na zdjêciu. Krzywda mu siê na pewno nie sta³a... A w stadninie na ponad 50 koni raczej nie przyuczaj± ¼rebi±t do czyszczenia od pocz±tków ich ¿ycia, wierz mi ¿e przy takiej ilo¶ci koni nie zawsze starcza na takie rzeczy czasu... Jak mam do czynienia z 5 czy 6 koñmi w stajni to i u mnie ¼rebaki od pocz±tku s± uczone, ale nie przesadzajmy... Poza tym, ja osobi¶cie, dla w³asnego bezpieczeñstwa wolê za³o¿yæ kantar na konia, którego w ogóle nie znam, mimo wszystko ;]. Z reszt±, to chyba sprawa w³a¶ciciela jak zaprezentuje siê jego ¼rebiê, a nie ca³ego ¶wiata wokó³?
amazonka80
U¿ytkownik

« Odpowiedz #8 : Sierpieñ 31, 2009, 07:34:00 »

Skoro tak uwa¿asz i nie by³ to Twój koñ to czego siê przejmujesz! Ale skoro wystawi³a¶ to zdjêcie i widzia³a¶, ¿e to jest z³e powinna byæ przygotowana na s³owa krytyki.
A my mamy prawo skrytykowaæ skoro widzimy zdjêcie!
A usprawiedliwianie siê ilo¶ci± koni to nie jest ¿aden argument... Tak samo usprawiedliwia³ siê facet z ok. £êczycy, gdzie kantary wrasta³y ¼rebakom.
boswell
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 466

« Odpowiedz #9 : Sierpieñ 31, 2009, 11:11:50 »

Popieram Amazonka-jak sie  bierze udzia³ w pokazie to ma to byc "wyjsciowo", zw³ ze na pewno by³o stoisko gdzie ewentualnie da³o sie kantarek kupic...takie cos nienajlepiej swiadczy o w³ascicielu,niezaleznie jak piekne jest maleñstwo. Tylko czemu ta oczywisto¶c jest tak oburzaj±ca??
Przy okazji niech mnie kto¶ o¶wieci! w jakim celu jest mnozenie kilkudziesieciu koni skoro potem kupiec bedzie sie szarpa³ z niewychowanym silnym juz koniem,bo w³asciciel nie mia³ czasu (Co?) nauczyc go podstawowych dobrych manier...
Zdjecia bardzo mi³o zobaczyc,mnie niestety wypad³a w tym czasie inna impreza.Szkoda ze nie ma podpisanego tego najlepszego Zenkowego zrebaka i tego drugiego!
breakaway
U¿ytkownik

« Odpowiedz #10 : Sierpieñ 31, 2009, 11:54:47 »

Konie uczone s± dobrych manier, ale nieco pó¼niej, nie ka¿dy uczy konie od ich pierwszych dni ¿ycia . Stoisk z kantarami niestety nie by³o .

edit: zdjêcie koby³ki Zenkowej:

niestety lepszego nie mam

http://i258.photobucket.com/albums/hh278/bbreakawayy/Zawody%20Tarka%202009/DSCN3676.jpg link do wiêkszego
ms_konik
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 105

« Odpowiedz #11 : Sierpieñ 31, 2009, 13:19:02 »

Ludziki-po có¿ ten najazd na bogu-ducha-winn± dziwczynê, co zdjêcia robi³a Szok

Ja sie bardziej zastanawiam, dlaczego nikt z komisji oceniaj±cej konie nie nakaza³ zdj±æ za du¿ego kantara-jak widzimy na innych fotkach niektóre ¼rebiêta s± bez.

boswell
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 466

« Odpowiedz #12 : Sierpieñ 31, 2009, 13:51:18 »

Ano  pytanie s³uszne nad wyraz...widocznie komisji nie przeszkadza³o..
przeciez my sie nie czepiamy autorki fotki,tylko sobie fotke komentujemy...
O! to chyba pierwszy raz nie by³o stoiska ze sprzetem! musia³a im naprawde s³abiutko isc sprzedaz ze juz nie przyjechali..
breakaway
U¿ytkownik

« Odpowiedz #13 : Sierpieñ 31, 2009, 14:37:57 »

W sumie nie robi³am zdjêæ, tata robi³ ja prezentowa³am jedno ¼rebiê i wcze¶niej przygotowywa³am klacze, ale powiem szczerze, ¿e kantara w tym ca³ym zamieszaniu nie zauwa¿y³am. Komisji to nie przeszkadza³o, nie by³o s³owa na ten temat. A co do stoisk to mogê siê myliæ, teraz mi siê co¶ kojarzy, ¿e jedno by³o, ale przelotem je widzia³am tylko, nie mia³am zbyt czasu siê przygl±daæ .
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: