FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Maj 02, 2025, 12:52:30 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Dionizos po Frazes  (Przeczytany 66640 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
s .
UÂżytkownik

« Odpowiedz #75 : Sierpień 27, 2012, 18:46:23 »

jeden Dionizos na szybko:

(dla uÂżytkownikĂłw posiadajÂących fb link do strony ze zdjĂŞciem)
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #76 : Sierpień 27, 2012, 19:27:50 »

Ciut wyÂższy parkur i juÂż mu "pedaÂły nie wiszÂą"
julia
UÂżytkownik

« Odpowiedz #77 : Wrzesień 09, 2012, 15:59:47 »

Ciut wyÂższy parkur i juÂż mu "pedaÂły nie wiszÂą"
Sa juÂż wyniki z Mistrzostw Polski MÂłodych Koni z Olszy.
Ciut tempa w standardach zachodnich i  posypaÂł siĂŞ..
julia
UÂżytkownik

« Odpowiedz #78 : Wrzesień 09, 2012, 16:04:42 »

o..nie mozna edytowac?chodzilo mi o Dionizosa oczywiscie,
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #79 : Wrzesień 09, 2012, 16:40:42 »

Zaraz, zaraz na zdjêciu mamy Dioklesa. To raz, dwa Dionizos mia³ dwa dni na zero. Dziœ do momentu tego niefortunnego skoku szed³ taki przygaszony, pozosta³¹ czêœÌ parkuru przeszed³ super (widzia³am ten przejazd). Skaka³ dynamicznie z zapasem, nawet lepiej ni¿ w MPMK. Nieporozumienia siê zdarzaj¹. Po nieudanym skoku pozbiera³ siê i poprawi³.

Apropos Olszy, coraz bardziej ciekawa jestem Dioklesa. Ma dopiero 5 lat, wiĂŞc w zasadzie ciĂŞÂżko wyrokowaĂŚ, ale Âładnie siĂŞ pokazaÂł i swobodnie rywalizowaÂł z koĂąmi zachodnimi. Mam nadziejĂŞ, Âże poradzi sobie takÂże z trudniejszymi startami.

ps. Julia, na tym forum edytowaĂŚ moÂżna do 10 minut od wysÂłania posta

jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #80 : Wrzesień 09, 2012, 16:44:39 »

5-latki miaÂły w rozgrywce 125 czy 130 cm?
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #81 : Wrzesień 09, 2012, 16:48:07 »

120, w Gajewnikach byÂła chyba ostatnia przeszkoda 125 cm.
julia
UÂżytkownik

« Odpowiedz #82 : Wrzesień 09, 2012, 16:54:42 »

ja widziaÂłam tylko wyniki i 13 pkt kar.to za jedna przeszkodĂŞ?
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #83 : Wrzesień 09, 2012, 17:04:29 »

Na trójce (jakoœ zaraz na poczatku) mieli nieporozumienie, wpadli w dragi. Po tym skoku jeŸdziec konia zatrzyma³, chwilê postêpowa³ i ruszy³ dalej. Zrzutka by³a jedna, reszta to przekroczenie normy czasu. Przy czym tak jak mówiê, to by³ typowy wypadek przy pracy. Druga czêœÌ parkuru by³¹ pokonywana doœÌ szybko i wygl¹da³o to naprawdê dobrze. Widzia³am jego przejazdy na MPMK i œrednio mi siê podoba³, sporo puka³, w Olszy prezentowa³ siê naprawdê dobrze i bêdê obstawaÌ przy tym, ¿e niedzielne nieporozumienie by³o wypadkiem przy pracy.

Wyniki na papierze nie raz i nie dwa krzywdzÂą. Czego przykÂładem niech bĂŞdÂą konie prudnickie w Gajewnikach.
W 5-latkach pzredostatnie miejsce (wyglÂąda to sÂłabo, prawda ?) zajĂŞÂła Gostera (Qulester x Luron). ObserwowaÂłam tĂŞ klacz przez trzy dni i mam wrazenie, Âże koĂą jest na duÂże rzeczy. Niestety maÂło, ktĂłry koĂą wybroni siĂŞ kiedy jeÂździec w ogĂłle "nie widzi" w dystansie i przy odskokach Smutny
julia
UÂżytkownik

« Odpowiedz #84 : Wrzesień 09, 2012, 17:37:56 »

DziĂŞkujĂŞ za  opis nt poraÂżki Dionizosa.
Co do Gostery i koni prudnickich, to mimo, ze bardzo szanuje i cenie niektĂłrych hodowcĂłw ze stadnin,to  uwaÂżam, ze przesÂądzajÂą , bo po pierwsze zalewajÂą rynek swoimi koĂąmi  dotowanymi przez paĂąstwo,przez co konie hodowcĂłw nie znajdujÂą klientĂłw, dotujÂą nawet starty swoim koniom, co jest niesÂłychane bardzo w naszych czasach kiedy kaÂżdy hodowca musi bawiĂŚ przeciez sie za swoje i jeszcze narzekanie, ze to nie profesjonalni jeÂźdÂźcy dosiadajÂą tych koni to juÂż nieprzyzwoite jest.

jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #85 : Wrzesień 09, 2012, 17:46:34 »

120, w Gajewnikach byÂła chyba ostatnia przeszkoda 125 cm.

OglÂądaÂłem drugi nawrĂłt finaÂłu dzisiaj i jestem pewien, Âże spiker mĂłwiÂł o podniesionej wysokoÂści parkuru do 125 cm. 

Ale rozumiem, Âże na pewno nie byÂło przeszkĂłd 130 w rozgrywce?
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #86 : Wrzesień 09, 2012, 17:52:20 »

Gostera by³a przyk³adem pierwszym z brzegu, podobnie bardzo Ÿle pokazywany by³ og. Jerico p. Makowskiego Jako widz, nie wnikam czy danego konia ktoœ jeŸdzi za takie czy inne pieni¹dzê czy ktoœ go przymusza czy te¿ nie. Nie bardzo te¿ rozumiem jaki wp³yw na sprzedawalnoœÌ koni hodowców prywatnych ma SK Prudnik.

ChciaÂłam podkreÂśliĂŚ jedynie, Âże zdarza siĂŞ, Âże koĂą bardzo dobry czasem nie ma szansy wykazania siĂŞ przez nienajlpeszego jeÂźdzca i odwrotnie. W przypadku Gostery taka opiniĂŞ wyraziÂła m.in. komisja.

jasiek
Nie chcê siê k³óciÌ informacje o wysokoœciach wyczyta³am na stronie swiatkoni.pl, zaraz sprawdzê jak to by³o w propozycjach. 6-latki mia³y w finale 135 cm.
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #87 : Wrzesień 09, 2012, 18:13:48 »

jasiek
W 5-latkach maks to 120 cm, max szerokoœÌ tripplebarów 160 cm:
http://tarantevents.pl/images/stories/2012/OLSZA_SCPMK/CSN_Olsza_07-09_09_2012_SCPMK.pdf
strona nr 8
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #88 : Luty 18, 2013, 13:01:50 »

Dionizos?
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/555949_452261921508728_141584560_n.jpg
Lumi
UÂżytkownik

« Odpowiedz #89 : Kwiecień 06, 2013, 07:54:01 »

coÂś mi siĂŞ wydaje, Âże dyskusja o Dionizosie w temacie Biegacz powinna tutaj siĂŞ przenieœÌ 
Link do "zarejestrowanego" potomstwa
http://www.bazakoni.pl/database,op-show_offspring,horse-41140.html  - jak widaĂŚ po zdjĂŞciach, bardzo ró¿nego niestety, ale sÂądzĂŞ,Âże trzeba poczekaĂŚ na opiniĂŞ o jego potomstwie jeszcze 3-4 lata, a moÂże nawet wiĂŞcej, przewaga klaczek jak dotÂąd moÂże spowodowaĂŚ, Âże moÂże kiedyÂś okaÂże siĂŞ , Âże  Dionizos zostanie "okrzykniĂŞty" Âświetnym ojcem klaczy, ktĂłre moÂże bĂŞdÂą dawaÂły przyszÂłe czempiony itd.
U nas jak zawsze wszystko opiera siĂŞ na  MOÂŻE
Pewne jest to ,Âże coraz mniej jest ogierĂłw do krycia w tej rasie.
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: