FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 17:38:49 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 [2] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Walny Zjazd Miêdzynarodowej Organizacji Konia Angloarabskiego CIAA  (Przeczytany 8371 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #15 : Listopad 04, 2009, 11:24:15 »

Dzieki za relacje

I tu ciekawostka - mamy najbardziej rygorystyczne kryteria prób dzielno¶ci ogierów. Hm.

Ale opieraja sie na indeksach. Mogloby sie okaza, ze ogier nieuznany we Francji u nas dostaje jakis kosmiczny indeks i jest uznany jako jeden z lepszych. Na tle slabej stawki bylby wybitny.

I druga - w jednym z krajów wymy¶lono postulat, by mo¿na by³o kryæ ka¿dym ogierem, który jest ogierem. Decyzja o wyborze nale¿y do w³a¶ciciela klaczy.

Tak jest u nas w arabach, a poziom tej hodowli nalezy do swiatowej czolowki, rowniez prywatnej. Osobiscie lubie takie wolnosciowe myslenie.
Wiwiana
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 242

« Odpowiedz #16 : Listopad 04, 2009, 11:38:00 »

Mo¿naby "uwolniæ" stanówkê, ale w³a¶cicielom klaczy przyda³aby siê baza informacji o dostêpnych ogierach i jako¶ci ich potomstwa i wtedy niech sobie wybieraj±. Informacja uber Alles.
Wprawdzie zawsze bêd± tacy, co pokryj± tarantowatym arabiszczem s±siada zza p³ota, bo blisko, ale to ju¿ ich problem.

Jak na stronie CIAA zjawi siê sprawozdanie ze zjazdu, przet³umaczê ku ogólnej szczê¶liwo¶ci
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #17 : Listopad 04, 2009, 11:50:41 »

Mo¿naby "uwolniæ" stanówkê, ale w³a¶cicielom klaczy przyda³aby siê baza informacji o dostêpnych ogierach i jako¶ci ich potomstwa i wtedy niech sobie wybieraj±. Informacja uber Alles.
Wprawdzie zawsze bêd± tacy, co pokryj± tarantowatym arabiszczem s±siada zza p³ota, bo blisko, ale to ju¿ ich problem.

Mogloby kilka fajnych ogierow przepasc dla hodowli, bo hodowcom nie chcialo by sie na ZT oddawac, skoro i tak maja licencje i bylyby nigdy nie sprawdzone. Brakowaloby tych informacji o ktorych piszesz, bo potem nikt rozsadny by tym nie kryl itd. To jedyny minus takiego rozwiazania moim zdaniem. W sumie sytuacja jak dzisiaj nie jest najgorsza, bo praktycznie kazdy rozsadny ogier latwo ta licencje na ZT dostaje.

A z tymi co kryja ogierem zza plota, to oni tak jak piszesz, zawsze sie znajda, nie sadze, zeby bylo ich wiecej po ewentualnym uwolnieniu stanowki.
AleksandraAlicja
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 129

« Odpowiedz #18 : Listopad 05, 2009, 10:43:29 »

Na p³ytkach z kamery mam wiêksz± czê¶æ pokazu. Niestety, nie znam siê absolutnie na obróbce filmików, a wypada³oby go poci±æ i dopiero wrzuciæ na Youtuba. A z wrzucaniem u mnie te¿ mog³oby byæ ciê¿ko, bo ja mam internet z Ery, o limitowanym przesyle i do tego na naszej wsi zabitej deskami- ci±gle wy³±czaj±cy siê. Czy wobec tego kto¶ z Was by³by chêtny wzi±æ ode mnie te filmiki, opracowaæ je i wrzuciæ ku ogólnej uciesze nas wszystkich?
duke
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 273

« Odpowiedz #19 : Listopad 05, 2009, 12:00:23 »

ja to moge obrobic
AleksandraAlicja
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 129

« Odpowiedz #20 : Listopad 05, 2009, 17:35:32 »

Duke daj na priva adres, to wy¶lê p³ytki!
Strony: 1 [2] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: