FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Maj 02, 2025, 09:32:22 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Walny Zjazd MiĂŞdzynarodowej Organizacji Konia Angloarabskiego CIAA  (Przeczytany 8854 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
montana
Administrator
UÂżytkownik
*

« : Październik 29, 2009, 19:39:55 »

"We wtorek ( 27.10.)wieczorem do Janowa przyje¿d¿aj¹ uczestnicy Walnego Zjazdu Miêdzynarodowej Organizacji Konia Angloarabskiego CIAA. W œrodê odbêd¹ siê posiedzenia komisji, a w czwartek Walne Zgromadzenie. W programie tak¿e zwiedzanie stadniny i pokazy koni. W pi¹tek zakoùczenie. Wspó³organizatorem zjazdu jest PZHK."
http://www.janow.arabians.pl/pl/aktualnosci/

Troszke na ten temat napisano juÂż na shoutboxie, zapraszam do dyskusji w tym wÂątku. 
Napiszcie proszĂŞ liste pokazywanych koni, o ktĂłrych wam wiadomo, kilka juz wymieniono
AleksandraAlicja
UÂżytkownik

« Odpowiedz #1 : Październik 30, 2009, 09:28:41 »

ByÂłyÂśmy wraz z ArkÂąGrecjÂą. Mam zdjĂŞcia, ale jakoœÌ fatalna- pokaz byÂł na hali po poÂłudniu, wiĂŞc zdjĂŞcia skÂładajÂą siĂŞ g³ównie z kropek i rozmazanych plam. Po poÂłudniu wrzucĂŞ. ArkaGrecja krĂŞciÂła filmik- có¿, Oskara nie dostanie, ale czasem konia widaĂŚ    Tylko Âże z filmikami gorszy bĂŞdzie problem- bo my obie miaÂłyÂśmy po raz pierwszy do czynienia z kamerÂą i nie znamy siĂŞ w ogĂłle na obrĂłbce filmikĂłw.
No to teraz napiszĂŞ o koniach. Na poczÂątek byÂł kadryl 6 ogierĂłw arabskich: Porto, Saracen, Album, Perseusz, Alwaro i Metropolis. Potem JanĂłw pokazaÂł klacze z rodziny Cypressy (?): AsakĂŞ, AsyriĂŞ i AstellĂŞ z ogierkiem po Dounba. Dalej BogusÂławice z Emetytem (bosko spokojny i grzeczny) i Ramzesem po Emetycie (prĂłbowaÂł kopn¹Ì prowadzÂącego!). BiaÂłka pokazaÂła Awansa, Kampa (ruch piĂŞkny, choĂŚ mi siĂŞ kojarzyÂł z zaprzĂŞgowym  ), Emanora i Efekta. Walewice pokazaÂły Frazesa. NastĂŞpnie szÂły konie prywatne: Pasadena po Krym, Lusi po LubaĂą, Akustyka po Jung, Mocca po Baryt, Ambrozja po Brokat Bej, Persja po HrubieszĂłw, Aronia po Emetyt, Delia po Bajt, Juturka po Hegemon, Ekologia po Werbel, Egeria po FirÂście i Arwena po Daburze luzem.
Dalej szÂły konie pokazane uÂżytkowo: Dionizos po Frazes, Baryt i Huzar, Frazes- skakaÂły. Agrest pokazaÂł siĂŞ ujeÂżdÂżeniowo. A juÂż na sam koniec wjechaÂły Dziekan i Mefisto.
JanĂłw na koniec pokazaÂł rodzinĂŞ Emerychy- sama Emerycha weszÂła w wieĂącu, pokazano jej cĂłrki: EkspansjĂŞ, EdycjĂŞ i EminencjĂŞ, cĂłrkĂŞ Ekspansji- EskapadĂŞ, oraz cĂłrki Eminencji: EstymĂŞ, EsencjĂŞ, EkspedycjĂŞ, EmeraldĂŞ i EminĂŞ z klaczkÂą po Dounba. No i synowie: Emanor, Efekt i Emetyt, oraz wnukowie- czyli zaprzĂŞgowcy.
CaÂłoœÌ wspaniaÂła, naprawdĂŞ warto byÂło jechaĂŚ 2 godziny Âżeby popatrzeĂŚ!   
Wiwiana
UÂżytkownik

« Odpowiedz #2 : Październik 30, 2009, 09:33:31 »

Babcia poprzedniego dnia akurat tak sobie wygl¹da³a, ma³o reprezentacyjnie w boksie, ale Francuzom bardzo dok³adnie i ze szczegó³ami opowiedzieliœmy kto ona zacz Chichot
AleksandraAlicja
UÂżytkownik

« Odpowiedz #3 : Październik 30, 2009, 14:29:46 »

Emerycha w ogĂłle maÂło reprezentacyjnie juÂż wyglÂąda, ale rujĂŞ na pokazie zaprezentowaÂła wzorcowÂą

http://picasaweb.google.pl/AleksandraAlicja/JanowPodlaskiPokazKoniMaOpolskich29102009#
Ze wzglĂŞdu na to, Âże korzystam z poÂżyczonego internetu, to wrzuciÂłam ABSOLUTNIE wszystkie zdjĂŞcia, takÂże te, ktĂłrych bym siĂŞ normalnie wstydziÂła  ZdjĂŞcia sÂą podpisane, ale nie wiem dlaczego w picasie tego nie widaĂŚ  Co? Za to, jak bĂŞdziecie kopiowaĂŚ, to nazwa konia bĂŞdzie  Smacznego 
Teraz tak patrzĂŞ, Âże zdjĂŞcia wrzuciÂły siĂŞ mniej wiĂŞcej po kolei wg podanego przeze mnie spisu!
Iza90
UÂżytkownik

« Odpowiedz #4 : Październik 30, 2009, 15:13:39 »

ÂŚwietne fotki Chichot
Dziêki temu, ¿e z ró¿nych pozycji, to mo¿na dok³adniej konie obejrzeÌ

A tÂą:

do Foto-strzaÂłu Chichot
AleksandraAlicja
UÂżytkownik

« Odpowiedz #5 : Październik 30, 2009, 15:17:24 »

To pierwszy skok Dionizosa, byÂł trochĂŞ zdziwiony i stÂąd ten Âśmieszny skok  Potem juÂż Âładnie szedÂł.
montana
Administrator
UÂżytkownik
*

« Odpowiedz #6 : Październik 30, 2009, 21:03:36 »

Dzieki za relacje, fotki sÂą wystarczajÂąco dobre i wyraÂźne  !!

notka na stronie janowskiej
http://www.janow.arabians.pl/pl/imprezy/2009-10_ciaa_2009.php
AleksandraAlicja
UÂżytkownik

« Odpowiedz #7 : Październik 31, 2009, 22:38:44 »

Na stronie Kresowej Stajni (www.kresowastajnia.pl) sÂą juÂż zdjĂŞcia Arweny autorstwa Mateusza StaszaÂłka- toteÂż moÂżna porĂłwnaĂŚ, ile daje profesjonalny aparat z profesjonalnym obiektywem, w porĂłwnaniu do mojego (aparat dla profesjonalnych amatorĂłw z takimÂże obiektywem!)  Spoko Z niecierpliwoÂściÂą czekam na fotorelacjĂŞ na www.pzhkm.pl 

amazonka80
UÂżytkownik

« Odpowiedz #8 : Październik 31, 2009, 23:05:26 »

Na stronie SK JanĂłw Podlaski pojawiÂła relacja!
http://www.janow.arabians.pl/pl/imprezy/2009-10_ciaa_2009.php
montana
Administrator
UÂżytkownik
*

« Odpowiedz #9 : Listopad 01, 2009, 14:43:24 »

wrzuciÂłam juÂż ten link, post wyÂżej
galopada
UÂżytkownik

« Odpowiedz #10 : Listopad 01, 2009, 15:14:14 »

b³¹d sie wkrad³. nie delia po Bajcie tylko druzja po barycie
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #11 : Listopad 02, 2009, 13:04:15 »

Pokazy fajna sprawa, ale dlaczego nikt nie pisze o merytorycznej czesci zjazdu? Czyzby forma daleko przekraczala tresc? Podobno ktos z forumowiczow mial brac udzial w obradach?
ArkaGrecja
UÂżytkownik

« Odpowiedz #12 : Listopad 03, 2009, 10:32:08 »

Bo na zjazd trzeba byÂło byĂŚ zaproszonym, my byÂłyÂśmy na ogĂłlnodostĂŞpnym pokazie, a Wiwiana byÂła na caÂłym zjeÂździe i moÂże coÂś ujawni Co?
AleksandraAlicja
UÂżytkownik

« Odpowiedz #13 : Listopad 03, 2009, 13:58:10 »

Fotorelacja z pokazu:
http://www.pzhkm.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=173:pokaz-janow&catid=37:wyniki&Itemid=55
Wiwiana
UÂżytkownik

« Odpowiedz #14 : Listopad 04, 2009, 11:07:45 »

No jestem, jestem

W czasie zebraù komisji w œrodê podnoszono kwestie ró¿ne, m.in. wspólnego uznawania ogierów w krajach cz³onkowskich. I tu ciekawostka - mamy najbardziej rygorystyczne kryteria prób dzielnoœci ogierów. Hm.
I druga - w jednym z krajĂłw wymyÂślono postulat, by moÂżna byÂło kryĂŚ kaÂżdym ogierem, ktĂłry jest ogierem. Decyzja o wyborze naleÂży do wÂłaÂściciela klaczy.

Anglia ma problem, bo ich komisja ksi¹g dopuszcza do AA tylko xxoo, wszelka pó³krew AA niezale¿nie od % l¹duje w ogólnej ksiêdze pó³krwi ze wszystkim innym. Chcieliby te konie odzyskaÌ, ale jest opór materii.

Poza tym sprawy promocyjne - najlepsze konie pod najlepszych jeÂźdÂźcĂłw, dopÂłaty do nagrĂłd w zawodach, czapraki z logo organizacji itd.

Jak dla mnie osobiÂście konkretĂłw wiele nie padÂło, ale to tylko moja prywatna opinia. MoÂże wymyÂślili coÂś podczas walnego zebrania w czwartek, ale takich informacji juÂż nie posiadam.

Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: