FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 11:50:21 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Ogiery dla mojej klaczy  (Przeczytany 73097 razy)
0 u¿ytkowników i 8 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
kowalsk
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 15

« Odpowiedz #45 : Grudzieñ 23, 2009, 18:07:00 »

TAK ja my¶lê ,klacz wygl±da na ma³± i delikatn±,ale chyba wiem o co Ci chodzi  ,to najlepiej przywie¿ j± do mnie do Berlin  Beja.
Iza90
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 718

« Odpowiedz #46 : Grudzieñ 23, 2009, 18:17:46 »

Klacz ma 165-7cm (nie by³a dawno mierzona), jest delikatna, sucha, ale szyjê ma zbyt masywn± (chodzi mi o dó³ szyji, zw³aszcza przy ganaszach, mo¿e na ¿ywo to trochê wyra¼niej widaæ ni¿ na zdjêciach).
Pod Berlin Beja jej nie powiozê, poniewa¿ oczekujê konia do sportu, a po drugie Berlin jest po arabie, ona jest po shagyi. Trochê zbyt du¿o orientu.
kowalsk
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 15

« Odpowiedz #47 : Grudzieñ 23, 2009, 18:29:46 »

FRAZES lub DROP,Emaks lub Efekt to jakby  inbred (inbred ok) ,ale nie na koby³e,nawet Emerycha-pozdrawiam.
duke
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 273

« Odpowiedz #48 : Grudzieñ 23, 2009, 18:50:08 »

"Pod Berlin Beja jej nie powiozê, poniewa¿ oczekujê konia do sportu" - a co to berlin nie ma kariey sportowej?? ma lepsza kariere niz kazdy jeden ogier którymi kry³a¶,poza tym pokazal klase reproduktora El Bonillo który wygra³ MPMK,prêdzej Hebab zablokuje wyniki w sporcie niz Berlin Bej
Iza90
U¿ytkownik

« Odpowiedz #49 : Grudzieñ 23, 2009, 18:59:44 »

duke, ja nie mówi³am o wynikach Berlina (bardzo ceniê go jako konia sportowego), tylko o braku wyników potomstwa Berlina, jeden El Bonillo wiosny nie czyni, Huzar jako 4-latek te¿ wiele osi±ga³ w sporcie, a teraz...? A Hebab - ja nie mówiê, ¿e on jest koniem sportowym, ani ojcem koni sportowych

Co my¶licie o innym Arcusie do niej? np. Banita, Lampart, Herb, Batman
Napisa³am ju¿, ¿e Frazes i Drop bezwzglêdnie odpadaj± (Frazes byæ mo¿e do innej klaczy?).
ja¶ko
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 215

« Odpowiedz #50 : Grudzieñ 23, 2009, 19:46:15 »

Iza nie przeplacaj za stanówke bo za ¿rebaka od tej klaczy nie we¿miesz wiecej jak wydasz na stanówke.
Iza90
U¿ytkownik

« Odpowiedz #51 : Grudzieñ 23, 2009, 20:06:31 »

ja¶ku, móg³by¶ wykazaæ siê czymkolwiek innym poza umiejêtno¶ci± mówienia bezsensownych, uszczypliwych uwag?
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #52 : Grudzieñ 23, 2009, 20:54:51 »

ja¶ku, móg³by¶ wykazaæ siê czymkolwiek innym poza umiejêtno¶ci± mówienia bezsensownych, uszczypliwych uwag?
Mo¿e lepiej wcale nie pytaæ, skoro wszytsko wie siê najlepiej  Z politowaniem

Drop jest moim zdaniem fatalny, ma³o typowy z brzydk± g³ow± i charakterem nieciekawym.
Frazes ma raczej "mocn±" szyjê

duke
BB ma ju¿ 15 lat, a ile¿ po nim koni chodzi w sporcie ? Hokus, Nort, El Bonillo
El Bonillo fajny, ale przecie¿ jego matka to taka "prywatna Emerycha", da³a juz wcze¶niej konie chodz±ce w sporcie
Inna rzecz, ¿e nie wykorzystano go na klaczach pañstwowej hodowli.
Zreszt± z tak orientaln± klacz± raczej ciê¿ko siê spodziewaæ klasowego sportowca.

Ja najbardziej bym siê chyba sk³ania³a do Huzara.
ja¶ko
U¿ytkownik

« Odpowiedz #53 : Grudzieñ 25, 2009, 09:39:04 »

Iza 90.
Przepraszam!!!
My¶la³em ze zwracasz siê z pro¿b± o porade to Ci jej udzieli³em ale widze ¿e ura¿i³em Twoje Ego hodowcy,zatem pokornie prosze o wybaczenie.
Ewex
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 48

« Odpowiedz #54 : Grudzieñ 25, 2009, 11:20:17 »

Agrest:
-ma ojca xx a Ty chcesz ogiera z "czerwonym" rodowodem
-ma indeks ujeż 140, więc musi się dobrze ruszać, teraz z resztą zaczyna starty w ujeżdżeniu, ty chcesz poprawić ruch..
- nie jest jakiś masywny, więc klocka nie uzyskasz
- wiem że jest w treningu, ale nie wiem czy kryje:/

Jasny Poranek:
- Po bardzo dobrym ojcu, pół brat Huzara, jednak szyję ma od niego lepszą
- Galopada kiedyś pisała że ma bardzo dobry ruch z resztą indeks ujeż 118 to potwierdza

Jak popisałam jakieś głupoty to nie krzyczcie po mnie Z politowaniem
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #55 : Grudzieñ 25, 2009, 14:15:25 »

Jasny to wnuk Elsinga oo, wiêc chyba odpada.
Iza90
U¿ytkownik

« Odpowiedz #56 : Grudzieñ 25, 2009, 14:28:48 »

ja¶ku, urazi³o mnie to, w jaki sposób "doradzi³e¶", bez jakiegokolwiek uzasadnienia, skre¶li³e¶ moj± klacz, "bo tak". Móg³by¶ uzasadniæ, dlaczego uwa¿asz, ¿e nie powinnam kryæ tej klaczy?

Innym dziêkujê za porady W³a¶nie najbardziej przychylam siê do Huzara, raz nie wysz³o.
Agrest jest trochê przebudowany (zadem wy¿szy), przyd³ugi - w bonitacji za k³odê dosta³ tylko 11/15
Jasny Poranek - te¿ do¶æ orientalny ogier, wola³abym do Emi co¶ bardziej folbluciego
ja¶ko
U¿ytkownik

« Odpowiedz #57 : Grudzieñ 25, 2009, 14:53:32 »

Iza ja bym szuka³ ogiera który daje dobrze sk±towane zadnie nogi i wybitny ruch skoro klacz ma taki sobie .A  wyniki takich hodowców jak my(2-3 klacze) sa dzielem przypadku pozdrawiam.
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #58 : Grudzieñ 25, 2009, 18:21:27 »

Klacz wygl±da do¶æ ¶redniawo, ale nie jest jaka¶ tragiczna, z pañstwowej SK by³aby na pewno wybrakowano ze wzglêdu na te tylne nogi nieciekawe. Sukces zawsze jest dzie³em przypadku, bo w hodowli wystêpuje spory rozrzut. Ale ten rozrzut jest zawsze wokó³ pewnej warto¶ci ¶redniej, maksymalizuj±c t± ¶redni± i minimalizuj±c rozrzut przez konsolidacjê rodowodu mo¿na uzyskaæ powtarzalno¶æ sukcesu. Taki Tesio mia³ kilka klaczy, a produkowa³ same ¶wietne konie i kilka epokowych.

Jasny Poranek:
- Po bardzo dobrym ojcu, pó³ brat Huzara, jednak szyjê ma od niego lepsz±
- Galopada kiedy¶ pisa³a ¿e ma bardzo dobry ruch z reszt± indeks uje¿ 118 to potwierdza

Jak popisa³am jakie¶ g³upoty to nie krzyczcie po mnie Z politowaniem

Nie powiedzia³bym, ¿e ma lepsz± szyjê ni¿ Huzar. Ma j± lepiej, wy¿ej osadzon±, ale krótsz±. Do tej klaczy przyda³aby siê i dobrze osadzona i d³uga. Ja bym proponowa³ pokryæ Greyem, ale ja siê nie znam, wiêc siê proszê nie sugerowaæ.
Iza90
U¿ytkownik

« Odpowiedz #59 : Grudzieñ 25, 2009, 20:06:08 »

Dziêkujê za opiniê
jasiek, jakiego ogiera zaproponowa³by¶ oprócz Greya? On jest do¶æ masywny, ona nie nale¿y do najdelikatniejszych, nie chcê od niej konia w podobnym typie. Dodatkowo inbred na Cynika - jakie s± plusy i minusy, które mog± wyj¶æ z takiego inbredu?
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: