FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 17:45:35 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: ¼rebak ma³opolski od klaczy xx po ogierze £yk Szampana  (Przeczytany 4138 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Doma
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 441

« : Listopad 30, 2009, 16:46:33 »

pe³ny opis i zdjêcia

http://www.allegro.pl/item837873501_jaskier_malopolski_sk_gn_ogierek_6_miesieczny.html
Doma
U¿ytkownik

« Odpowiedz #1 : Marzec 13, 2010, 15:58:53 »

aktualne og³oszenie
Sprzedam

JASKIER – ma³opolski ¼rebak 9 miesiêczny (z 14.06.09), skarogniady, docelowo wzrost ok. 160-165 cm, ¼rebak regularnie czyszczony, daje wszystkie nogi, werkowany, doskonale karmiony, od 2 tygodnia ¿ycia chowany na specjalistycznej paszy dla ¼rebaków Dodson & Horrell (firma jest jedn± z lepszych w Europie, o wysokich standardach jako¶ci ), Jaskier od pierwszych tygodni  jest wychowywany ca³± dobê na pastwisku (poza porami karmienia), dopiero od listopada na noc zamykany jest w stajni z matk±. Zdrowy, zahartowany, kontaktowy, z charakterem, wspania³y przyjaciel na przysz³o¶æ! Koñ wykazuje predyspozycje w kierunku skoków. Nadal korzysta z mleka matki.

POCHODZENIE

Matka: JAWORZYNKA skarogniada, rasa: Pe³na Krew Angielska, wyhodowana w elitarnej hodowli SK Golejewko, pe³en rodowód: http://www.pedigreequery.com/jaworzynka,
 Jaworzynka wywodzi siê z doskona³ej linii klaczy Jacopa Del Sellaio, w³oskiej derbistki i zwyciê¿czyni wa¿nych gonitw, jak W³oskie Oaks, z tej linii wywodz± siê znakomite konie wy¶cigowe (Jêczmieñ, Jovellanos, Jagabella, czy Juventus, Jessie Jane, Janus, Jankes, Jaz³owiec ), jak i sprawdzaj±ce siê w sporcie (np. Jaser), sama Jaworzynka wykaza³a siê dzielno¶ci± na torach, biegaj±c 2 lata, jako 2 latka na 4 starty raz by³a 3, raz 4,  jako 3 latka mia³a 9 startów, z czego 3 razy zajê³a premiowane miejsce, jej ojciec, Don Corleone dawa³ konie z predyspozycjami do gonitw p³otowych, od strony matki w rodowodzie ma tak znane konie, cenione w pó³krwi jak Babant, Dakota, Mehari, czy Turysta

Ojciec: £YK SZAMPANA  kary, rasa: Ma³opolska, hodowli SK Walewice,  pe³en rodowód: http://www.allbreedpedigree.com/lyk+szampana,
£yk Szampana jest synem znakomitego i uznanego Emetyta, sam startowa³ w skokach, na swoim koncie ma zwyciêstwa na poziomie N klasy, jego potomstwo mo¿na by³o kilka lat z rzêdu ogl±daæ na championacie w Opatowcu, gdzie zdobywa³o uznanie

Zale¿y mi ¿eby koñ trafi³ w odpowiedzialne dobre rêce, do osoby która pokocha go ca³ym swoim sercem , gdzie bêdzie mia³ szanse dalej siê rozwijaæ i pokazaæ swoje mo¿liwo¶ci jak doro¶nie, a przede wszystkim gdzie bêdzie móg³ prowadziæ szczê¶liwe koñskie ¿ycie...

Jaskier jako 6 miesiêczny

jako 8 miesiêczny

cena 3500z³

kontakt
Dominika Knapik
505898392
nr gg 5643864
mail koniexx@interia.pl
ja¶ko
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 215

« Odpowiedz #2 : Marzec 13, 2010, 21:00:38 »

3,5tys to dopiero za dwa lata bedzie mo¿na wzi±æ za niego!Ale ¿yczê powodzenia.
Doma
U¿ytkownik

« Odpowiedz #3 : Marzec 13, 2010, 23:22:40 »

dziêki ja¶ko za wspania³y komentarz, ale to dzia³ og³oszeñ... za 6 miesiêcznego dawali 2200, wiêc my¶lê ¿e tak tragicznie jak piszesz nie jest... no ale nikt Ci nie broni sprzedawania koni po cenie miêsa..
ja¶ko
U¿ytkownik

« Odpowiedz #4 : Marzec 14, 2010, 07:55:56 »

Ja nie z³o¶liwie tak realnie.
Doma
U¿ytkownik

« Odpowiedz #5 : Marzec 14, 2010, 15:48:11 »

ja¶ko tak realnie to my¶lê ¿e jako 3 latka mo¿na wiêcej ni¿ 5000z³ wzi±æ, a nie 3500.. jak przegl±dam og³oszenia to wiêkszo¶æ roczniaków które widzia³am to zaniedbane, w bardzo ¶redniej kondycji konie po najmniejszej linii oporu chowane i by³y po 1800-2500, my¶lisz ¿e koñ dobrze prowadzony i ¿ywiony, w miarê poprawny bêdzie tyle samo wart? wed³ug mnie tak realnie nie...
ja¶ko
U¿ytkownik

« Odpowiedz #6 : Marzec 14, 2010, 18:59:17 »

Daj Bo¿e ¿eby tak by³o.
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: