FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 12:00:16 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: [1] 2 3 ... 6 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Ogiery na rok 2010  (Przeczytany 47537 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« : Grudzieñ 28, 2009, 21:32:58 »

Kto siê pochwali swoimi planami stanówkowymi w nadchodz±cym sezonie 
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #1 : Grudzieñ 29, 2009, 00:22:36 »

Ja, je¿eli w ogóle bêdê kry³, to tylko babcie spróbujê ostatni raz za³atwiæ, tym razem synem Jaliennego, Huzarem b±d¼ Jasnym Porankiem.
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #2 : Grudzieñ 29, 2009, 14:47:19 »

Na stronie Bogus³awic pojawi³ siê cennik na 2010
inseminacja:
Biegacz 700
Jubilat 600

krcyie naturalne:
Emetyt 1000
Arsena³ 500
Jasny Poranek 600
boswell
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 466

« Odpowiedz #3 : Grudzieñ 29, 2009, 14:50:45 »

nikt nie pisze? cemuj to Chichot

Koba,Belgaria i Flandria pod Berlina, spróbujemy tez jeden raz Hawajke-³adniej wygl±da,nieco od¿y³a,a nó¿.....
a nie ma³opolskie-
Kaliope pod s³omke jakims ujezdzeniowym(jeszcze nie precyzuje bo nie wiem na co bedzie mnie stac) lub powtórkê Greyem
Jasmina-zale¿nie czy ANCCE zdazy nam zarejestrowac zwiazek rasowy w Polsce(jak nie to za rok) prawdopodobnie pod MG Polaco.
Doma
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 441

« Odpowiedz #4 : Grudzieñ 29, 2009, 17:58:59 »

boswell a patrzy³a¶ na nowe ogiery PRE w Bolêcinie? maj± 2 nowe, te¿ ciekawe

a z uje¿dzeniowców to polecam Ron Williama    mam nadzieje ¿e co najmniej  jedna folblutka do niego od nas pojedzie... wydaje mi siê ¿e jest idealnym ogierem uje¿d¿eniowym do krycia...
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #5 : Grudzieñ 29, 2009, 18:18:46 »

Nie rozumiem tej mody na konie hiszpañskie, je¿eli mamy swoj± rasê ma³opolsk±, o zbli¿onych atutach, to po co promowaæ obc± rasê? Czy nie jest to takie przep³acanie za konie dla lansu? Nie piszê z³o¶liwie, ale jestem ciekawy o co tutaj chodzi?
hmmm
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 253

« Odpowiedz #6 : Grudzieñ 29, 2009, 18:27:58 »

Ron William super ogier szkoda tylko ¿e na drugim koñcu polski bo zastanawia³em siê nad pokryciem nim klaczy Waæpanna xo po Arcus xx
Doma
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 441

« Odpowiedz #7 : Grudzieñ 29, 2009, 18:38:36 »

hm ja szczerze mówi±c, nie znam siê, ale osobi¶cie uwa¿am ¿e PRE nie bardzo jest zbli¿one do naszej rodzimej rasy ma³opolskiej... osobi¶cie nie chcia³abym konia PRE, ale jaka¶ moda siê zrobi³a patrz±c na jaki jest ich import... najwyra¼niej czym¶ urzekaj± 
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #8 : Grudzieñ 29, 2009, 19:07:54 »

Mam pytanie, widzia³ kto¶ Ron Williama na ¿ywo ?
Jestem ciekawa, bo widzê, ¿e jest dosyæ mocno promowany, a za duzo o nim nie wiadomo - a cena przy tym kosmiczna.
S± ju¿ gdzie¶ po nim jakie¶ ¼rebaki ??

jasiek
to chyba jak z fryzami, taka moda, jak to u nas
Arcturus
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 319

« Odpowiedz #9 : Grudzieñ 29, 2009, 19:26:01 »

Ale Polacy tak , maj± z tymi modami zachodnimi . "Cudze chwalicie swego nie znacie ."
 A ja tez kryje Halna na wiosnê, ale  jak co¶ wyjdzie to siê dopiero pochwale , to moje pierwsze krycie  klaczy , wiec mam "stresa" .
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #10 : Grudzieñ 29, 2009, 19:37:06 »

hm ja szczerze mówi±c, nie znam siê, ale osobi¶cie uwa¿am ¿e PRE nie bardzo jest zbli¿one do naszej rodzimej rasy ma³opolskiej... osobi¶cie nie chcia³abym konia PRE, ale jaka¶ moda siê zrobi³a patrz±c na jaki jest ich import... najwyra¼niej czym¶ urzekaj± 

Ca³e Walewice by³y za³o¿one na krwi shagya i lipicañskiej, a wiêc podobne do hiszpañskich koni, pó¼niej to przekrzy¿owano folblutem i francuskim angloarabem, ale taki na przyk³ad Freazes, jak dla mnie, jest bardziej w typie andaluza ni¿ angloaraba czy konia sp.

Pisz±c, ¿e podobne, mia³em na my¶li - mog±ce spe³nia te same funkcje.
Wiwiana
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 242

« Odpowiedz #11 : Grudzieñ 29, 2009, 20:43:14 »

Nie przesadzajta z tym promowaniem obcej rasy.
Wpadka by³aby jakby kto¶ umy¶li³ sobie pokryæ ma³opolkê andaluzem (albo AQH) - tu sama bym wrzasnê³a won. Ale krycie w rasie... ok.

"Moja" ma³opolka niekryta z pe³n± premedytacj±. Kucki tako¿ - jak ma mi przyj¶æ kupiec i marudziæ, ¿e to ma³e, wiêc musi ma³o kosztowaæ, albo ¿e grzywa nie na t± stronê, co on by chcia³, a potem rzuciæ z ³ask± 1000 z³, to niech se sam wyhoduje.
Mod
Moderator Globalny
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 32

« Odpowiedz #12 : Grudzieñ 29, 2009, 20:51:05 »

Dodana zosta³a ankieta
Arcturus
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 319

« Odpowiedz #13 : Grudzieñ 29, 2009, 20:54:22 »

Nie przesadzajta z tym promowaniem obcej rasy.
Wpadka by³aby jakby kto¶ umy¶li³ sobie pokryæ ma³opolkê andaluzem (albo AQH) - tu sama bym wrzasnê³a won. Ale krycie w rasie... ok.

"Moja" ma³opolka niekryta z pe³n± premedytacj±. Kucki tako¿ - jak ma mi przyj¶æ kupiec i marudziæ, ¿e to ma³e, wiêc musi ma³o kosztowaæ, albo ¿e grzywa nie na t± stronê, co on by chcia³, a potem rzuciæ z ³ask± 1000 z³, to niech se sam wyhoduje.

A ja hoduje dla siebie, nie dla kupców
Wiwiana
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 242

« Odpowiedz #14 : Grudzieñ 29, 2009, 20:55:48 »

To i dobrze, ale nastawiaæ sobie ca³± stajniê koni to nie problem.
Strony: [1] 2 3 ... 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: