ar...?
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 2362
|
|
« : Grudzieñ 28, 2009, 21:32:58 » |
|
Kto siê pochwali swoimi planami stanówkowymi w nadchodz±cym sezonie
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1700
|
|
« Odpowiedz #1 : Grudzieñ 29, 2009, 00:22:36 » |
|
Ja, je¿eli w ogóle bêdê kry³, to tylko babcie spróbujê ostatni raz za³atwiæ, tym razem synem Jaliennego, Huzarem b±d¼ Jasnym Porankiem.
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #2 : Grudzieñ 29, 2009, 14:47:19 » |
|
Na stronie Bogus³awic pojawi³ siê cennik na 2010 inseminacja: Biegacz 700 Jubilat 600
krcyie naturalne: Emetyt 1000 Arsena³ 500 Jasny Poranek 600
|
|
|
|
|
|
|
boswell
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 466
|
|
« Odpowiedz #3 : Grudzieñ 29, 2009, 14:50:45 » |
|
nikt nie pisze? cemuj to Koba,Belgaria i Flandria pod Berlina, spróbujemy tez jeden raz Hawajke-³adniej wygl±da,nieco od¿y³a,a nó¿..... a nie ma³opolskie- Kaliope pod s³omke jakims ujezdzeniowym(jeszcze nie precyzuje bo nie wiem na co bedzie mnie stac) lub powtórkê Greyem Jasmina-zale¿nie czy ANCCE zdazy nam zarejestrowac zwiazek rasowy w Polsce(jak nie to za rok) prawdopodobnie pod MG Polaco.
|
|
|
|
|
|
|
Doma
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 441
|
|
« Odpowiedz #4 : Grudzieñ 29, 2009, 17:58:59 » |
|
boswell a patrzy³a¶ na nowe ogiery PRE w Bolêcinie? maj± 2 nowe, te¿ ciekawe a z uje¿dzeniowców to polecam Ron Williama mam nadzieje ¿e co najmniej jedna folblutka do niego od nas pojedzie... wydaje mi siê ¿e jest idealnym ogierem uje¿d¿eniowym do krycia...
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #5 : Grudzieñ 29, 2009, 18:18:46 » |
|
Nie rozumiem tej mody na konie hiszpañskie, je¿eli mamy swoj± rasê ma³opolsk±, o zbli¿onych atutach, to po co promowaæ obc± rasê? Czy nie jest to takie przep³acanie za konie dla lansu? Nie piszê z³o¶liwie, ale jestem ciekawy o co tutaj chodzi?
|
|
|
|
|
|
|
hmmm
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 253
|
|
« Odpowiedz #6 : Grudzieñ 29, 2009, 18:27:58 » |
|
Ron William super ogier szkoda tylko ¿e na drugim koñcu polski bo zastanawia³em siê nad pokryciem nim klaczy Waæpanna xo po Arcus xx
|
|
|
|
|
|
|
Doma
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 441
|
|
« Odpowiedz #7 : Grudzieñ 29, 2009, 18:38:36 » |
|
hm ja szczerze mówi±c, nie znam siê, ale osobi¶cie uwa¿am ¿e PRE nie bardzo jest zbli¿one do naszej rodzimej rasy ma³opolskiej... osobi¶cie nie chcia³abym konia PRE, ale jaka¶ moda siê zrobi³a patrz±c na jaki jest ich import... najwyra¼niej czym¶ urzekaj±
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #8 : Grudzieñ 29, 2009, 19:07:54 » |
|
Mam pytanie, widzia³ kto¶ Ron Williama na ¿ywo ? Jestem ciekawa, bo widzê, ¿e jest dosyæ mocno promowany, a za duzo o nim nie wiadomo - a cena przy tym kosmiczna. S± ju¿ gdzie¶ po nim jakie¶ ¼rebaki ?? jasiek to chyba jak z fryzami, taka moda, jak to u nas
|
|
|
|
|
|
|
Arcturus
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 319
|
|
« Odpowiedz #9 : Grudzieñ 29, 2009, 19:26:01 » |
|
Ale Polacy tak , maj± z tymi modami zachodnimi . "Cudze chwalicie swego nie znacie ." A ja tez kryje Halna na wiosnê, ale jak co¶ wyjdzie to siê dopiero pochwale , to moje pierwsze krycie klaczy , wiec mam "stresa" .
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #10 : Grudzieñ 29, 2009, 19:37:06 » |
|
hm ja szczerze mówi±c, nie znam siê, ale osobi¶cie uwa¿am ¿e PRE nie bardzo jest zbli¿one do naszej rodzimej rasy ma³opolskiej... osobi¶cie nie chcia³abym konia PRE, ale jaka¶ moda siê zrobi³a patrz±c na jaki jest ich import... najwyra¼niej czym¶ urzekaj± Ca³e Walewice by³y za³o¿one na krwi shagya i lipicañskiej, a wiêc podobne do hiszpañskich koni, pó¼niej to przekrzy¿owano folblutem i francuskim angloarabem, ale taki na przyk³ad Freazes, jak dla mnie, jest bardziej w typie andaluza ni¿ angloaraba czy konia sp. Pisz±c, ¿e podobne, mia³em na my¶li - mog±ce spe³nia te same funkcje.
|
|
|
|
|
|
|
Wiwiana
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 242
|
|
« Odpowiedz #11 : Grudzieñ 29, 2009, 20:43:14 » |
|
Nie przesadzajta z tym promowaniem obcej rasy. Wpadka by³aby jakby kto¶ umy¶li³ sobie pokryæ ma³opolkê andaluzem (albo AQH) - tu sama bym wrzasnê³a won. Ale krycie w rasie... ok. "Moja" ma³opolka niekryta z pe³n± premedytacj±. Kucki tako¿ - jak ma mi przyj¶æ kupiec i marudziæ, ¿e to ma³e, wiêc musi ma³o kosztowaæ, albo ¿e grzywa nie na t± stronê, co on by chcia³, a potem rzuciæ z ³ask± 1000 z³, to niech se sam wyhoduje.
|
|
|
|
|
|
|
Mod
Moderator Globalny
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 32
|
|
« Odpowiedz #12 : Grudzieñ 29, 2009, 20:51:05 » |
|
Dodana zosta³a ankieta
|
|
|
|
|
|
|
Arcturus
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 319
|
|
« Odpowiedz #13 : Grudzieñ 29, 2009, 20:54:22 » |
|
Nie przesadzajta z tym promowaniem obcej rasy. Wpadka by³aby jakby kto¶ umy¶li³ sobie pokryæ ma³opolkê andaluzem (albo AQH) - tu sama bym wrzasnê³a won. Ale krycie w rasie... ok. "Moja" ma³opolka niekryta z pe³n± premedytacj±. Kucki tako¿ - jak ma mi przyj¶æ kupiec i marudziæ, ¿e to ma³e, wiêc musi ma³o kosztowaæ, albo ¿e grzywa nie na t± stronê, co on by chcia³, a potem rzuciæ z ³ask± 1000 z³, to niech se sam wyhoduje. A ja hoduje dla siebie, nie dla kupców
|
|
|
|
|
|
|
Wiwiana
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 242
|
|
« Odpowiedz #14 : Grudzieñ 29, 2009, 20:55:48 » |
|
To i dobrze, ale nastawiaæ sobie ca³± stajniê koni to nie problem.
|
|
|
|
|
|
|
|