FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Kwiecień 09, 2025, 18:51:56 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3 ... 6 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Ogiery na rok 2010  (Przeczytany 49307 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ar...?
UÂżytkownik

« : Grudzień 28, 2009, 21:32:58 »

Kto siĂŞ pochwali swoimi planami stanĂłwkowymi w nadchodzÂącym sezonie 
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #1 : Grudzień 29, 2009, 00:22:36 »

Ja, jeÂżeli w ogĂłle bĂŞdĂŞ kryÂł, to tylko babcie sprĂłbujĂŞ ostatni raz zaÂłatwiĂŚ, tym razem synem Jaliennego, Huzarem bÂądÂź Jasnym Porankiem.
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #2 : Grudzień 29, 2009, 14:47:19 »

Na stronie BogusÂławic pojawiÂł siĂŞ cennik na 2010
inseminacja:
Biegacz 700
Jubilat 600

krcyie naturalne:
Emetyt 1000
ArsenaÂł 500
Jasny Poranek 600
boswell
UÂżytkownik

« Odpowiedz #3 : Grudzień 29, 2009, 14:50:45 »

nikt nie pisze? cemuj to Chichot

Koba,Belgaria i Flandria pod Berlina, spróbujemy tez jeden raz Hawajke-³adniej wygl¹da,nieco od¿y³a,a nó¿.....
a nie maÂłopolskie-
Kaliope pod sÂłomke jakims ujezdzeniowym(jeszcze nie precyzuje bo nie wiem na co bedzie mnie stac) lub powtĂłrkĂŞ Greyem
Jasmina-zaleÂżnie czy ANCCE zdazy nam zarejestrowac zwiazek rasowy w Polsce(jak nie to za rok) prawdopodobnie pod MG Polaco.
Doma
UÂżytkownik

« Odpowiedz #4 : Grudzień 29, 2009, 17:58:59 »

boswell a patrzyÂłaÂś na nowe ogiery PRE w BolĂŞcinie? majÂą 2 nowe, teÂż ciekawe

a z ujeÂżdzeniowcĂłw to polecam Ron Williama    mam nadzieje Âże co najmniej  jedna folblutka do niego od nas pojedzie... wydaje mi siĂŞ Âże jest idealnym ogierem ujeÂżdÂżeniowym do krycia...
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #5 : Grudzień 29, 2009, 18:18:46 »

Nie rozumiem tej mody na konie hiszpaĂąskie, jeÂżeli mamy swojÂą rasĂŞ maÂłopolskÂą, o zbliÂżonych atutach, to po co promowaĂŚ obcÂą rasĂŞ? Czy nie jest to takie przepÂłacanie za konie dla lansu? Nie piszĂŞ zÂłoÂśliwie, ale jestem ciekawy o co tutaj chodzi?
hmmm
UÂżytkownik

« Odpowiedz #6 : Grudzień 29, 2009, 18:27:58 »

Ron William super ogier szkoda tylko Âże na drugim koĂącu polski bo zastanawiaÂłem siĂŞ nad pokryciem nim klaczy WaĂŚpanna xo po Arcus xx
Doma
UÂżytkownik

« Odpowiedz #7 : Grudzień 29, 2009, 18:38:36 »

hm ja szczerze mĂłwiÂąc, nie znam siĂŞ, ale osobiÂście uwaÂżam Âże PRE nie bardzo jest zbliÂżone do naszej rodzimej rasy maÂłopolskiej... osobiÂście nie chciaÂłabym konia PRE, ale jakaÂś moda siĂŞ zrobiÂła patrzÂąc na jaki jest ich import... najwyraÂźniej czymÂś urzekajÂą 
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #8 : Grudzień 29, 2009, 19:07:54 »

Mam pytanie, widziaÂł ktoÂś Ron Williama na Âżywo ?
Jestem ciekawa, bo widzĂŞ, Âże jest dosyĂŚ mocno promowany, a za duzo o nim nie wiadomo - a cena przy tym kosmiczna.
SÂą juÂż gdzieÂś po nim jakieÂś Âźrebaki ??

jasiek
to chyba jak z fryzami, taka moda, jak to u nas
Arcturus
UÂżytkownik

« Odpowiedz #9 : Grudzień 29, 2009, 19:26:01 »

Ale Polacy tak , majÂą z tymi modami zachodnimi . "Cudze chwalicie swego nie znacie ."
 A ja tez kryje Halna na wiosnĂŞ, ale  jak coÂś wyjdzie to siĂŞ dopiero pochwale , to moje pierwsze krycie  klaczy , wiec mam "stresa" .
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #10 : Grudzień 29, 2009, 19:37:06 »

hm ja szczerze mĂłwiÂąc, nie znam siĂŞ, ale osobiÂście uwaÂżam Âże PRE nie bardzo jest zbliÂżone do naszej rodzimej rasy maÂłopolskiej... osobiÂście nie chciaÂłabym konia PRE, ale jakaÂś moda siĂŞ zrobiÂła patrzÂąc na jaki jest ich import... najwyraÂźniej czymÂś urzekajÂą 

Ca³e Walewice by³y za³o¿one na krwi shagya i lipicaùskiej, a wiêc podobne do hiszpaùskich koni, póŸniej to przekrzy¿owano folblutem i francuskim angloarabem, ale taki na przyk³ad Freazes, jak dla mnie, jest bardziej w typie andaluza ni¿ angloaraba czy konia sp.

PiszÂąc, Âże podobne, miaÂłem na myÂśli - mogÂące speÂłnia te same funkcje.
Wiwiana
UÂżytkownik

« Odpowiedz #11 : Grudzień 29, 2009, 20:43:14 »

Nie przesadzajta z tym promowaniem obcej rasy.
Wpadka byÂłaby jakby ktoÂś umyÂśliÂł sobie pokryĂŚ maÂłopolkĂŞ andaluzem (albo AQH) - tu sama bym wrzasnĂŞÂła won. Ale krycie w rasie... ok.

"Moja" ma³opolka niekryta z pe³n¹ premedytacj¹. Kucki tako¿ - jak ma mi przyjœÌ kupiec i marudziÌ, ¿e to ma³e, wiêc musi ma³o kosztowaÌ, albo ¿e grzywa nie na t¹ stronê, co on by chcia³, a potem rzuciÌ z ³ask¹ 1000 z³, to niech se sam wyhoduje.
Mod
Moderator Globalny
UÂżytkownik

« Odpowiedz #12 : Grudzień 29, 2009, 20:51:05 »

Dodana zostaÂła ankieta
Arcturus
UÂżytkownik

« Odpowiedz #13 : Grudzień 29, 2009, 20:54:22 »

Nie przesadzajta z tym promowaniem obcej rasy.
Wpadka byÂłaby jakby ktoÂś umyÂśliÂł sobie pokryĂŚ maÂłopolkĂŞ andaluzem (albo AQH) - tu sama bym wrzasnĂŞÂła won. Ale krycie w rasie... ok.

"Moja" ma³opolka niekryta z pe³n¹ premedytacj¹. Kucki tako¿ - jak ma mi przyjœÌ kupiec i marudziÌ, ¿e to ma³e, wiêc musi ma³o kosztowaÌ, albo ¿e grzywa nie na t¹ stronê, co on by chcia³, a potem rzuciÌ z ³ask¹ 1000 z³, to niech se sam wyhoduje.

A ja hoduje dla siebie, nie dla kupcĂłw
Wiwiana
UÂżytkownik

« Odpowiedz #14 : Grudzień 29, 2009, 20:55:48 »

To i dobrze, ale nastawiaÌ sobie ca³¹ stajniê koni to nie problem.
Strony: [1] 2 3 ... 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: