ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« : Grudzień 28, 2009, 21:32:58 » |
|
Kto siĂŞ pochwali swoimi planami stanĂłwkowymi w nadchodzÂącym sezonie 
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 29, 2009, 00:22:36 » |
|
Ja, jeÂżeli w ogĂłle bĂŞdĂŞ kryÂł, to tylko babcie sprĂłbujĂŞ ostatni raz zaÂłatwiĂŚ, tym razem synem Jaliennego, Huzarem bÂądÂź Jasnym Porankiem.
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 29, 2009, 14:47:19 » |
|
Na stronie BogusÂławic pojawiÂł siĂŞ cennik na 2010 inseminacja: Biegacz 700 Jubilat 600
krcyie naturalne: Emetyt 1000 ArsenaÂł 500 Jasny Poranek 600
|
|
|
|
|
|
|
boswell
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 29, 2009, 14:50:45 » |
|
nikt nie pisze? cemuj to  Koba,Belgaria i Flandria pod Berlina, spróbujemy tez jeden raz Hawajke-³adniej wygl¹da,nieco od¿y³a,a nó¿..... a nie ma³opolskie- Kaliope pod s³omke jakims ujezdzeniowym(jeszcze nie precyzuje bo nie wiem na co bedzie mnie stac) lub powtórkê Greyem Jasmina-zale¿nie czy ANCCE zdazy nam zarejestrowac zwiazek rasowy w Polsce(jak nie to za rok) prawdopodobnie pod MG Polaco.
|
|
|
|
|
|
|
Doma
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 29, 2009, 17:58:59 » |
|
boswell a patrzyÂłaÂś na nowe ogiery PRE w BolĂŞcinie? majÂą 2 nowe, teÂż ciekawe a z ujeÂżdzeniowcĂłw to polecam Ron Williama  mam nadzieje Âże co najmniej jedna folblutka do niego od nas pojedzie... wydaje mi siĂŞ Âże jest idealnym ogierem ujeÂżdÂżeniowym do krycia...
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 29, 2009, 18:18:46 » |
|
Nie rozumiem tej mody na konie hiszpaĂąskie, jeÂżeli mamy swojÂą rasĂŞ maÂłopolskÂą, o zbliÂżonych atutach, to po co promowaĂŚ obcÂą rasĂŞ? Czy nie jest to takie przepÂłacanie za konie dla lansu? Nie piszĂŞ zÂłoÂśliwie, ale jestem ciekawy o co tutaj chodzi?
|
|
|
|
|
|
|
hmmm
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 29, 2009, 18:27:58 » |
|
Ron William super ogier szkoda tylko Âże na drugim koĂącu polski bo zastanawiaÂłem siĂŞ nad pokryciem nim klaczy WaĂŚpanna xo po Arcus xx
|
|
|
|
|
|
|
Doma
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 29, 2009, 18:38:36 » |
|
hm ja szczerze mĂłwiÂąc, nie znam siĂŞ, ale osobiÂście uwaÂżam Âże PRE nie bardzo jest zbliÂżone do naszej rodzimej rasy maÂłopolskiej... osobiÂście nie chciaÂłabym konia PRE, ale jakaÂś moda siĂŞ zrobiÂła patrzÂąc na jaki jest ich import... najwyraÂźniej czymÂś urzekajÂą
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudzień 29, 2009, 19:07:54 » |
|
Mam pytanie, widziaÂł ktoÂś Ron Williama na Âżywo ? Jestem ciekawa, bo widzĂŞ, Âże jest dosyĂŚ mocno promowany, a za duzo o nim nie wiadomo - a cena przy tym kosmiczna. SÂą juÂż gdzieÂś po nim jakieÂś Âźrebaki ?? jasiek to chyba jak z fryzami, taka moda, jak to u nas 
|
|
|
|
|
|
|
Arcturus
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 29, 2009, 19:26:01 » |
|
Ale Polacy tak , majÂą z tymi modami zachodnimi . "Cudze chwalicie swego nie znacie ." A ja tez kryje Halna na wiosnĂŞ, ale jak coÂś wyjdzie to siĂŞ dopiero pochwale  , to moje pierwsze krycie klaczy , wiec mam "stresa" .
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudzień 29, 2009, 19:37:06 » |
|
hm ja szczerze mówi¹c, nie znam siê, ale osobiœcie uwa¿am ¿e PRE nie bardzo jest zbli¿one do naszej rodzimej rasy ma³opolskiej... osobiœcie nie chcia³abym konia PRE, ale jakaœ moda siê zrobi³a patrz¹c na jaki jest ich import... najwyraŸniej czymœ urzekaj¹ Ca³e Walewice by³y za³o¿one na krwi shagya i lipicaùskiej, a wiêc podobne do hiszpaùskich koni, póŸniej to przekrzy¿owano folblutem i francuskim angloarabem, ale taki na przyk³ad Freazes, jak dla mnie, jest bardziej w typie andaluza ni¿ angloaraba czy konia sp. Pisz¹c, ¿e podobne, mia³em na myœli - mog¹ce spe³nia te same funkcje.
|
|
|
|
|
|
|
Wiwiana
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudzień 29, 2009, 20:43:14 » |
|
Nie przesadzajta z tym promowaniem obcej rasy.  Wpadka by³aby jakby ktoœ umyœli³ sobie pokryÌ ma³opolkê andaluzem (albo AQH) - tu sama bym wrzasnê³a won. Ale krycie w rasie... ok. "Moja" ma³opolka niekryta z pe³n¹ premedytacj¹. Kucki tako¿ - jak ma mi przyjœÌ kupiec i marudziÌ, ¿e to ma³e, wiêc musi ma³o kosztowaÌ, albo ¿e grzywa nie na t¹ stronê, co on by chcia³, a potem rzuciÌ z ³ask¹ 1000 z³, to niech se sam wyhoduje.
|
|
|
|
|
|
|
Mod
Moderator Globalny
UÂżytkownik

|
 |
« Odpowiedz #12 : Grudzień 29, 2009, 20:51:05 » |
|
Dodana zostaÂła ankieta
|
|
|
|
|
|
|
Arcturus
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #13 : Grudzień 29, 2009, 20:54:22 » |
|
Nie przesadzajta z tym promowaniem obcej rasy.  Wpadka by³aby jakby ktoœ umyœli³ sobie pokryÌ ma³opolkê andaluzem (albo AQH) - tu sama bym wrzasnê³a won. Ale krycie w rasie... ok. "Moja" ma³opolka niekryta z pe³n¹ premedytacj¹. Kucki tako¿ - jak ma mi przyjœÌ kupiec i marudziÌ, ¿e to ma³e, wiêc musi ma³o kosztowaÌ, albo ¿e grzywa nie na t¹ stronê, co on by chcia³, a potem rzuciÌ z ³ask¹ 1000 z³, to niech se sam wyhoduje. A ja hoduje dla siebie, nie dla kupców 
|
|
|
|
|
|
|
Wiwiana
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #14 : Grudzień 29, 2009, 20:55:48 » |
|
To i dobrze, ale nastawiaÌ sobie ca³¹ stajniê koni to nie problem. 
|
|
|
|
|
|
|
|