FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Maj 12, 2025, 17:01:52 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 18 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Nasze maÂłopolaki pod siodÂłem  (Przeczytany 104714 razy)
Doma
UÂżytkownik

« Odpowiedz #150 : Maj 10, 2009, 16:45:44 »

nie powiem ja tez nie lubiĂŞ flegmatykĂłw, ale mojej szybko wybiÂłam stawania dĂŞba z gÂłowy, 5 razy siĂŞ uda, a za 6 wylÂąduje koĂą na grzbiecie (o chyba Âże ona juÂż Lewady Âśmiga )...

ale fajnie to wyglÂąda, to drugie zdjĂŞcie w wodzie jest fantastyczne po prostu
galopada
UÂżytkownik

« Odpowiedz #151 : Maj 10, 2009, 19:44:38 »

i obiecane z rozprezenia przed skokami

tyskakonik
UÂżytkownik

« Odpowiedz #152 : Maj 18, 2009, 14:27:33 »

TroszkĂŞ nas z wczorajszej jazdy :

WszĂŞdzie dobrze ale przy koniach najlepiej
galopada
UÂżytkownik

« Odpowiedz #153 : Maj 18, 2009, 14:54:26 »

tyska kon fajny ale co z tego, jesli za niedlugo siąda mu nogi i kregoslup? w tym niskim ustawieniu zad w stajni, klus wyciagniety a raczej ganiany zaden ( popatrz na kopyto - jest wygiete do gory), po drugie nie da sie zrobic tego elementu dobrze ( juz pomijam jego wiek i umiejetnosci) ale bez rozwinietych miesni zadu!
no coz, na volcie jak grochem o sciane, tutaj zapewne tez. ciekawe kiedy zrozumiesz ze to co wyprawiasz ze swoim koniem nie jest takie swietne jak ci sie wydaje.

pzdr
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #154 : Maj 18, 2009, 16:52:19 »

tyska kon fajny ale co z tego, jesli za niedlugo siÂąda mu nogi i kregoslup? w tym niskim ustawieniu zad w stajni, klus wyciagniety a raczej ganiany zaden ( popatrz na kopyto - jest wygiete do gory), po drugie nie da sie zrobic tego elementu dobrze ( juz pomijam jego wiek i umiejetnosci) ale bez rozwinietych miesni zadu!
no coz, na volcie jak grochem o sciane, tutaj zapewne tez. ciekawe kiedy zrozumiesz ze to co wyprawiasz ze swoim koniem nie jest takie swietne jak ci sie wydaje.

pzdr

Wydaje mi siĂŞ, Âże lepsze niskie ustawienie niÂż wysokie dla mÂłodego konia, prĂŞdzej by mu krĂŞgosÂłup siadÂł od wysokiego i zbyt wczesnych prĂłb zbierania, takie wyciÂąganie i przechodzenie do kÂłusa poÂśredniego czy poczÂątkĂłw wyciÂągniĂŞtego nie powinno skrzywdziĂŚ 4-5 letniego wierzchowca. JeÂśli siĂŞ mylĂŞ to mnie poprawcie.
galopada
UÂżytkownik

« Odpowiedz #155 : Maj 18, 2009, 17:22:18 »

jasiek chodzi mi o zad, nic nie mam do takiegu ustawienia mlodego konia
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #156 : Maj 18, 2009, 18:04:40 »

W kÂłusie zad jest OK moim zdaniem, w galopie jest odstawiony, nie wkracza pod Âśrodek ciĂŞÂżkoÂści.
galopada
UÂżytkownik

« Odpowiedz #157 : Maj 18, 2009, 18:40:18 »

jasiek ja nie widze pracy zadu w klusie, wydaje sie sztywny, zero podstawienia
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #158 : Maj 20, 2009, 18:18:36 »

galopada,
masz wiĂŞcej zdjĂŞĂŚ siwej ? fajnie na tym zdjĂŞciu wyglÂąda

tyska
koĂą fajny, ale wszystko "za szybko" i lepiej nie myÂśleĂŚ jak to siĂŞ skoĂączy Smutny

emirka, pod siostrÂą

galopada
UÂżytkownik

« Odpowiedz #159 : Maj 20, 2009, 19:24:13 »

ar...? no costam sie znajdzie... ale w weekend poprosze kogos o jakies fotki na razie jestesmy na etapie zwalniania, bo jest szalona hihi Chichot
pestka
UÂżytkownik

« Odpowiedz #160 : Maj 21, 2009, 10:05:12 »

Praktycznie pierwsze zdjĂŞcia mojego maÂłopoaka pod siodÂłem mimo, Âże kuĂą jest mĂłj od ponad roku
Na tego paralityka w siodle nie patrzcie 

boswell
UÂżytkownik

« Odpowiedz #161 : Maj 21, 2009, 16:19:55 »

za niedlugo siÂąda mu nogi i kregoslup? w tym niskim ustawieniu zad w stajni, klus wyciagniety a raczej ganiany zaden ( popatrz na kopyto - jest wygiete do gory),

Tak pomijajac w wiekszosci rzeczywiscie maÂło pracy zadu- to co ma do tego to kopyto? WydawaÂło mi siĂŞ Âże przy bardzo energicznym wyrzucie tak wÂłaÂśnie ono opada i nie jest to efektem wgonienia,?
Identyczny ukÂład kopyta widac np.na zdj. K.Milczarek i Don Windsor i innych-pomijajac oczywiscie reszte konskiego ciaÂła bo to nie ma porownania rzecz jasna...
 tak w sumie to moÂżnaby  niejednej osobie zarzucic niszczenie konskiego kregosÂłupa,patrzac na konie z gÂłowa poza pionem,czy wrecz miedzy nogami,zapadnieta szyja przed kÂłebem w siÂłowym przeganaszowaniu czy moze martwej rece...
Chyba troche za ostro jÂą krytykujesz Chichot, nie kazdy tu jest na poziomie mistrzowskim,no chyba ze to ciÂąg dalszy sprzeczki z realu... 
galopada
UÂżytkownik

« Odpowiedz #162 : Maj 21, 2009, 16:54:28 »

boswell tyska siedzi i na forum swiata koni i na volcie. to co wypisuje o swoich treningach na 4 latku to jakas masakra! nie jest to zaden ciag dalszy sprzeczki w realu bo w zyciu tyski na oczy nie widzialam. tutaj w linku ponizej jest jedna z kilku sytuacji kiedy to tyska wrzuca zdjecia siwego i ma syndrom mistrzyni swiata. nie przyjmuje do wiadomosci rad osob jezdzacych naprawde bdb ktore tam sie wypowiadaja. no coz jest pewne powiedzenie, ktore bdb opisuje ta sytuacje ale jest niecenzuralne

http://www.re-volta.pl/forum/index.php/topic,107.810.html
galopada
UÂżytkownik

« Odpowiedz #163 : Maj 23, 2009, 20:40:21 »

Hegemon mÂłp po 4 miesiecznej kontuzji pierwszy raz pod siodlem

m.Haduda po Hippies
o.Arlekin po Kwartet

breakaway
UÂżytkownik

« Odpowiedz #164 : Maj 24, 2009, 16:33:51 »

galopada ÂślicznoÂści!
Moja kluska z dzisiaj .