Doma
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 441
|
|
« Odpowiedz #150 : Maj 10, 2009, 16:45:44 » |
|
nie powiem ja tez nie lubiê flegmatyków, ale mojej szybko wybi³am stawania dêba z g³owy, 5 razy siê uda, a za 6 wyl±duje koñ na grzbiecie (o chyba ¿e ona ju¿ Lewady ¶miga )... ale fajnie to wygl±da, to drugie zdjêcie w wodzie jest fantastyczne po prostu
|
|
|
|
|
|
|
galopada
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 543
|
|
« Odpowiedz #151 : Maj 10, 2009, 19:44:38 » |
|
i obiecane z rozprezenia przed skokami
|
|
|
|
|
|
|
tyskakonik
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 63
|
|
« Odpowiedz #152 : Maj 18, 2009, 14:27:33 » |
|
|
|
|
|
Wszêdzie dobrze ale przy koniach najlepiej
|
|
|
galopada
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #153 : Maj 18, 2009, 14:54:26 » |
|
tyska kon fajny ale co z tego, jesli za niedlugo siąda mu nogi i kregoslup? w tym niskim ustawieniu zad w stajni, klus wyciagniety a raczej ganiany zaden ( popatrz na kopyto - jest wygiete do gory), po drugie nie da sie zrobic tego elementu dobrze ( juz pomijam jego wiek i umiejetnosci) ale bez rozwinietych miesni zadu! no coz, na volcie jak grochem o sciane, tutaj zapewne tez. ciekawe kiedy zrozumiesz ze to co wyprawiasz ze swoim koniem nie jest takie swietne jak ci sie wydaje.
pzdr
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1700
|
|
« Odpowiedz #154 : Maj 18, 2009, 16:52:19 » |
|
tyska kon fajny ale co z tego, jesli za niedlugo si±da mu nogi i kregoslup? w tym niskim ustawieniu zad w stajni, klus wyciagniety a raczej ganiany zaden ( popatrz na kopyto - jest wygiete do gory), po drugie nie da sie zrobic tego elementu dobrze ( juz pomijam jego wiek i umiejetnosci) ale bez rozwinietych miesni zadu! no coz, na volcie jak grochem o sciane, tutaj zapewne tez. ciekawe kiedy zrozumiesz ze to co wyprawiasz ze swoim koniem nie jest takie swietne jak ci sie wydaje.
pzdr
Wydaje mi siê, ¿e lepsze niskie ustawienie ni¿ wysokie dla m³odego konia, prêdzej by mu krêgos³up siad³ od wysokiego i zbyt wczesnych prób zbierania, takie wyci±ganie i przechodzenie do k³usa po¶redniego czy pocz±tków wyci±gniêtego nie powinno skrzywdziæ 4-5 letniego wierzchowca. Je¶li siê mylê to mnie poprawcie.
|
|
|
|
|
|
|
galopada
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #155 : Maj 18, 2009, 17:22:18 » |
|
jasiek chodzi mi o zad, nic nie mam do takiegu ustawienia mlodego konia
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1700
|
|
« Odpowiedz #156 : Maj 18, 2009, 18:04:40 » |
|
W k³usie zad jest OK moim zdaniem, w galopie jest odstawiony, nie wkracza pod ¶rodek ciê¿ko¶ci.
|
|
|
|
|
|
|
galopada
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #157 : Maj 18, 2009, 18:40:18 » |
|
jasiek ja nie widze pracy zadu w klusie, wydaje sie sztywny, zero podstawienia
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 2362
|
|
« Odpowiedz #158 : Maj 20, 2009, 18:18:36 » |
|
galopada, masz wiêcej zdjêæ siwej ? fajnie na tym zdjêciu wygl±da tyska koñ fajny, ale wszystko "za szybko" i lepiej nie my¶leæ jak to siê skoñczy emirka, pod siostr±
|
|
|
|
|
|
|
galopada
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #159 : Maj 20, 2009, 19:24:13 » |
|
ar...? no costam sie znajdzie... ale w weekend poprosze kogos o jakies fotki na razie jestesmy na etapie zwalniania, bo jest szalona hihi
|
|
|
|
|
|
|
pestka
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 26
|
|
« Odpowiedz #160 : Maj 21, 2009, 10:05:12 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
boswell
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 466
|
|
« Odpowiedz #161 : Maj 21, 2009, 16:19:55 » |
|
za niedlugo si±da mu nogi i kregoslup? w tym niskim ustawieniu zad w stajni, klus wyciagniety a raczej ganiany zaden ( popatrz na kopyto - jest wygiete do gory), Tak pomijajac w wiekszosci rzeczywiscie ma³o pracy zadu- to co ma do tego to kopyto? Wydawa³o mi siê ¿e przy bardzo energicznym wyrzucie tak w³a¶nie ono opada i nie jest to efektem wgonienia,? Identyczny uk³ad kopyta widac np.na zdj. K.Milczarek i Don Windsor i innych-pomijajac oczywiscie reszte konskiego cia³a bo to nie ma porownania rzecz jasna... tak w sumie to mo¿naby niejednej osobie zarzucic niszczenie konskiego kregos³upa,patrzac na konie z g³owa poza pionem,czy wrecz miedzy nogami,zapadnieta szyja przed k³ebem w si³owym przeganaszowaniu czy moze martwej rece... Chyba troche za ostro j± krytykujesz , nie kazdy tu jest na poziomie mistrzowskim,no chyba ze to ci±g dalszy sprzeczki z realu...
|
|
|
|
|
|
|
galopada
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #162 : Maj 21, 2009, 16:54:28 » |
|
boswell tyska siedzi i na forum swiata koni i na volcie. to co wypisuje o swoich treningach na 4 latku to jakas masakra! nie jest to zaden ciag dalszy sprzeczki w realu bo w zyciu tyski na oczy nie widzialam. tutaj w linku ponizej jest jedna z kilku sytuacji kiedy to tyska wrzuca zdjecia siwego i ma syndrom mistrzyni swiata. nie przyjmuje do wiadomosci rad osob jezdzacych naprawde bdb ktore tam sie wypowiadaja. no coz jest pewne powiedzenie, ktore bdb opisuje ta sytuacje ale jest niecenzuralne http://www.re-volta.pl/forum/index.php/topic,107.810.html
|
|
|
|
|
|
|
galopada
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #163 : Maj 23, 2009, 20:40:21 » |
|
Hegemon m³p po 4 miesiecznej kontuzji pierwszy raz pod siodlem m.Haduda po Hippies o.Arlekin po Kwartet
|
|
|
|
|
|
|
breakaway
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 265
|
|
« Odpowiedz #164 : Maj 24, 2009, 16:33:51 » |
|
galopada ¶liczno¶ci! Moja kluska z dzisiaj .
|
|
|
|
|
|
|
|