ar...?
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 2362
|
|
« Odpowiedz #30 : Sierpieñ 18, 2008, 09:34:56 » |
|
s±siad niereformowalny, nie do¶æ ¿e folie to jeszcze wodê ci±gnie i zasoby zu¿ywa zamaist oszczêdzaæ truskawki by posadzi³ i lepiej by na tym wyszed³, a nie dusi³ siê w foliowym domku Stachowdziêczna jestem za rady a koby³a ma chêæ wielk± do skoków, ze do utzrymania trudna czasem i zdarza mi siê zostaæ
|
|
|
|
|
|
|
Doma
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 441
|
|
« Odpowiedz #31 : Sierpieñ 18, 2008, 11:06:46 » |
|
ar...? ale macie tereny fajne i ta WODA ¿yæ nie umieraæ! ja siê cieszê jak mam 2 metry przejazdu przez Wilg± ¿eby przej¶æ na drug± stronê, g³êboko¶æ 5 cm
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 2362
|
|
« Odpowiedz #32 : Sierpieñ 18, 2008, 11:11:44 » |
|
Domawody u nas w³asnie du¿o - i rzeka i starorzecze, a i piêkny strumyk w lesie na dnie wawozu p³ynie - tyle, ¿e stamt±d zdjêæ ciêzko bo musia³abym jako fotograf pare km po piachu zasuwaæ
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1575
|
|
« Odpowiedz #33 : Sierpieñ 18, 2008, 11:19:47 » |
|
a ja szukam zaklinacza albo kaskadera albo kogokolwiek do pomocy z pewnym ma³opolakiem pod siod³em.... nie wyglada to ciekawie, wiem... ale te zdjêcia nie ukazuj± problemu :/ Walka o przetrwanie na konskim grzbiecie i tak ca³y czas, góra-do³, góra-dó³, potem przerwa i znowu pod innymi je¿dzcami jeszcze gorzej, bo czasem kto¶ nawet nie zd±¿y wsi±¶æ nie oczekuje tutaj absolutnie zadnych porad, ani dyskusji na ten temat, szukam chêtnego kto przyjedzie, bo ostatni chêtny skapitulowa³ Ochotnicy wyst±p
|
|
|
|
|
|
|
goha
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 635
|
|
« Odpowiedz #34 : Sierpieñ 18, 2008, 12:52:00 » |
|
nie¼le to wygl±da ale masz ma³piszona
|
|
|
|
|
|
|
Doma
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #35 : Sierpieñ 18, 2008, 13:39:33 » |
|
co za koñ a po jakim ogierze takie zió³ko?? ar...? a mo¿na do Ciebie na wakacje przyjechaæ z koniem?? mo¿e jaka¶ agroturystyka czy co¶? ech rozmarzy³am siê
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #36 : Sierpieñ 18, 2008, 13:47:15 » |
|
po folblucie, a jak¿e, heheheh to jak juz bedziesz u ar...? to po tygodniu na koñ, chwila moment i kolejny tydzieñ u nas
|
|
|
|
|
|
|
Doma
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #37 : Sierpieñ 18, 2008, 14:00:02 » |
|
oooo jak po folblucie to ja siê piszê ostatnie 1,5 roku mam je dzieñ w dzieñ choæ moje to baranki przy tym no jak mi moja xx za rok urodzi takiego szaleñca to ju¿ wiêcej jej nie pokryje powodzenia Montana w ujarzmianiu byka chyba zacznê zbieraæ na przyczepê i kierowcê i za rok z moj± koby³k± zrobimy trasê £±ck, montana i ar...? jak nas zechce po tydzieñ u ka¿dego na g³owie
|
|
|
|
|
|
|
Wachmistrz
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 192
|
|
« Odpowiedz #38 : Sierpieñ 18, 2008, 16:11:24 » |
|
ar...? ale macie tereny fajne i ta WODA ¿yæ nie umieraæ! ja siê cieszê jak mam 2 metry przejazdu przez Wilg± ¿eby przej¶æ na drug± stronê, g³êboko¶æ 5 cm Po drugiej stronie Pilicy jest jeszcze ³adniej.
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #39 : Sierpieñ 18, 2008, 20:56:09 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Iza90
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 718
|
|
« Odpowiedz #40 : Sierpieñ 19, 2008, 08:00:46 » |
|
montana, znam cz³owieka, który by ci dobrze uje¼dzi³ tego konia, ale musia³aby¶ zawie¼æ konia na podlasie, wiêc chyba ten wariant nie wchodzi w grê. Ale cz³owiek zaje¿d¿a najwiêksze wariaty, konie ze S³u¿ewca, araby, przy których wszyscy ju¿ siê poddali. Ile lat ma ten koñ?
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #41 : Sierpieñ 20, 2008, 12:11:18 » |
|
Iza, kon ma 12 lat my¶le, ze jednak jakos damy rade sami, przynajmniej nabieram takiej nadziei, przede wszystkim przesta³am sie poddawaæ. Zdjêcia w³asnie te¿ mam kiepskie, rozmazane, ale poki co to jedyny dowód naszych ma³ych postepów w pracy. ( teraz testujemy hackamore ) Bêdzie dobrze Wierze, ze najgorsze za nami, a kon zaczyna mnie nieco szanowaæ i tolerowaæ na grzbiecie, buntów i odpa³ów co raz mniej. Foty fatalne, jezdzimy wieczorami... Ale je¼dzi sie co raz przyjemniej.
|
|
|
|
|
|
|
edyta03maz
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 9
|
|
« Odpowiedz #42 : Sierpieñ 20, 2008, 12:37:56 » |
|
witam od pewnego czasu zatanawiam sie nad hakamore dla swojej kobylki jkie sa zalety a jakie wady? chce ja tez nauczyc w niewielkim stopniu stylu west a chodzi mi o jazde na jedna reke , czy w hakamore jest to mozliwe?
_________________________________________________________________________________
tak sobie czytam na forach i pisza , ze hakamore jest bardzo ostre w dzialaniu i juz chyba zrezygnuje z tego, narazie kobylka ladnie chodzi na wedzidle
|
|
|
|
|
|
|
Iza90
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 718
|
|
« Odpowiedz #43 : Sierpieñ 20, 2008, 13:08:33 » |
|
Wow, ja my¶la³±m, ¿e konio ledwo 3 letnie XD 12 lat i odpa³y - niez³a jest. Podziwiam, ¿yczê postêpów w pracy.
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #44 : Sierpieñ 20, 2008, 13:18:53 » |
|
nie dziekuje ona trafi³a do nas juz z urazem psychicznym, którego przyczyny niestety nie znam, moge sie tylko domy¶laæ po obserwacjach. Chce j± doprowadzic tylko do "jako takiej u¿ywalno¶ci" edyta03maz, w tym naszym przypadku hackamore zdaje egzamin, ale to koñ "zepsuty" o nabytej wielkiej niechêci do wêdzid³a. Jesli nie macie takiej potrzeby, to pewnie, ze zostancie przy zwyk³ym kie³znie. Chodzic na jednej rêce konie szybko sie ucz±, radze zawsze opierac wodze "spychaj±c±" zewnêtrzn± na szyi, wrêcz przesadnie na pocz±tku nawet kieruj±c obiema rêkami. Jazda na jednej wodzy przewaznie przychodzi do¶æ ³atwo, tylko opanujcie do perfekcji w stepie, zanim przejdziecie do wy¿szych chodów.
|
|
|
|
|
|
|
|