FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Kwiecień 15, 2025, 06:49:11 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 18 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Nasze maÂłopolaki pod siodÂłem  (Przeczytany 103970 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #30 : Sierpień 18, 2008, 09:34:56 »

sÂąsiad niereformowalny, nie doœÌ Âże folie to jeszcze wodĂŞ ciÂągnie i zasoby zuÂżywa zamaist oszczĂŞdzaĂŚ  truskawki by posadziÂł i lepiej by na tym wyszedÂł, a nie dusiÂł siĂŞ w foliowym domku Smutny

Stacho

wdziĂŞczna jestem za rady a kobyÂła ma chĂŞĂŚ wielkÂą do skokĂłw, ze do utzrymania trudna czasem i zdarza mi siĂŞ zostaĂŚ Smutny

Doma
UÂżytkownik

« Odpowiedz #31 : Sierpień 18, 2008, 11:06:46 »

ar...? ale macie tereny fajne i ta WODA  Z politowaniem ÂżyĂŚ nie umieraĂŚ! ja siĂŞ cieszĂŞ jak mam 2 metry przejazdu przez WilgÂą Âżeby przejœÌ na drugÂą stronĂŞ, g³êbokoœÌ 5 cm 
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #32 : Sierpień 18, 2008, 11:11:44 »

Doma

wody u nas wÂłasnie duÂżo - i rzeka i starorzecze, a i piĂŞkny strumyk w lesie na dnie wawozu pÂłynie - tyle, Âże stamtÂąd zdjĂŞĂŚ ciĂŞzko bo musiaÂłabym jako fotograf pare km po piachu zasuwaĂŚ  Chichot
montana
Administrator
UÂżytkownik
*

« Odpowiedz #33 : Sierpień 18, 2008, 11:19:47 »

a ja szukam zaklinacza albo kaskadera albo kogokolwiek do pomocy z pewnym maÂłopolakiem pod siodÂłem....

nie wyglada to ciekawie, wiem...
ale te zdjĂŞcia nie ukazujÂą problemu :/
Walka o przetrwanie na konskim grzbiecie i tak ca³y czas, góra-do³, góra-dó³, potem przerwa i znowu
pod innymi je¿dzcami jeszcze gorzej, bo czasem ktoœ nawet nie zd¹¿y wsi¹œÌ

nie oczekuje tutaj absolutnie zadnych porad, ani dyskusji na ten temat, szukam chĂŞtnego kto przyjedzie, bo ostatni chĂŞtny skapitulowaÂł
Ochotnicy wystÂąp Chichot
goha
UÂżytkownik

« Odpowiedz #34 : Sierpień 18, 2008, 12:52:00 »

nieÂźle to wyglÂąda ale masz maÂłpiszona 
Doma
UÂżytkownik

« Odpowiedz #35 : Sierpień 18, 2008, 13:39:33 »

Szok co za koĂą  Szok a po jakim ogierze takie zió³ko??
ar...? a moÂżna do Ciebie na wakacje przyjechaĂŚ z koniem??  moÂże jakaÂś agroturystyka czy coÂś? ech rozmarzyÂłam siĂŞ Z politowaniem
montana
Administrator
UÂżytkownik
*

« Odpowiedz #36 : Sierpień 18, 2008, 13:47:15 »

po folblucie, a jakÂże, heheheh
to jak juz bedziesz u ar...? to po tygodniu na koĂą, chwila moment i kolejny tydzieĂą u nas Chichot
Doma
UÂżytkownik

« Odpowiedz #37 : Sierpień 18, 2008, 14:00:02 »

oooo jak po folblucie to ja siĂŞ piszĂŞ ostatnie 1,5 roku mam je dzieĂą w dzieĂą choĂŚ moje to baranki przy tym Szok no jak mi moja xx za rok urodzi takiego szaleĂąca to juÂż wiĂŞcej jej nie pokryje Chichot
powodzenia Montana w ujarzmianiu byka

chyba zacznĂŞ zbieraĂŚ na przyczepĂŞ i kierowcĂŞ i za rok z mojÂą kobyÂłkÂą zrobimy trasĂŞ ÂŁÂąck, montana i ar...? jak nas zechce po tydzieĂą u kaÂżdego na gÂłowie Chichot
Wachmistrz
UÂżytkownik

« Odpowiedz #38 : Sierpień 18, 2008, 16:11:24 »

ar...? ale macie tereny fajne i ta WODA  Z politowaniem ÂżyĂŚ nie umieraĂŚ! ja siĂŞ cieszĂŞ jak mam 2 metry przejazdu przez WilgÂą Âżeby przejœÌ na drugÂą stronĂŞ, g³êbokoœÌ 5 cm 
Po drugiej stronie Pilicy jest jeszcze Âładniej. 
montana
Administrator
UÂżytkownik
*

« Odpowiedz #39 : Sierpień 18, 2008, 20:56:09 »

do jazdy konnej to jednak polecam tamtÂą drugÂą pierwszÂą strone

A to prawie "pó³siostra" ( bo po ojcu ) wy¿ej wklejanego oszo³oma ( a tak¿e z poprzedniej strony klaczy ar...? )
strone wczeÂśniej pod Wachmistrzem

Iza90
UÂżytkownik

« Odpowiedz #40 : Sierpień 19, 2008, 08:00:46 »

montana, znam cz³owieka, który by ci dobrze ujeŸdzi³ tego konia, ale musia³abyœ zawieŸÌ konia na podlasie, wiêc chyba ten wariant nie wchodzi w grê. Ale cz³owiek zaje¿d¿a najwiêksze wariaty, konie ze S³u¿ewca, araby, przy których wszyscy ju¿ siê poddali.
Ile lat ma ten koĂą?
montana
Administrator
UÂżytkownik
*

« Odpowiedz #41 : Sierpień 20, 2008, 12:11:18 »

Iza, kon ma 12 lat
myÂśle, ze jednak jakos damy rade sami, przynajmniej nabieram takiej nadziei, przede wszystkim przestaÂłam sie poddawaĂŚ.
ZdjĂŞcia wÂłasnie teÂż mam kiepskie, rozmazane, ale poki co to jedyny dowĂłd naszych maÂłych postepĂłw w pracy. ( teraz testujemy hackamore ) BĂŞdzie dobrze
Wierze, ze najgorsze za nami, a kon zaczyna mnie nieco szanowaÌ i tolerowaÌ na grzbiecie, buntów i odpa³ów co raz mniej.
Foty fatalne, jezdzimy wieczorami...
Ale jeÂździ sie co raz przyjemniej.

edyta03maz
UÂżytkownik

« Odpowiedz #42 : Sierpień 20, 2008, 12:37:56 »

witam
od pewnego czasu zatanawiam sie nad hakamore dla swojej kobylki
jkie sa zalety a jakie wady?
chce ja tez nauczyc w niewielkim stopniu stylu west a chodzi mi o jazde na jedna reke , czy w hakamore jest to mozliwe?

_________________________________________________________________________________

tak sobie czytam na forach i pisza , ze hakamore jest  bardzo ostre w dzialaniu i juz chyba zrezygnuje z tego, narazie kobylka ladnie chodzi na wedzidle
Iza90
UÂżytkownik

« Odpowiedz #43 : Sierpień 20, 2008, 13:08:33 »

Wow, ja myœla³¹m, ¿e konio ledwo 3 letnie XD 12 lat i odpa³y - niez³a jest. Podziwiam, ¿yczê postêpów w pracy.
montana
Administrator
UÂżytkownik
*

« Odpowiedz #44 : Sierpień 20, 2008, 13:18:53 »

nie dziekuje
ona trafiÂła do nas juz z urazem psychicznym, ktĂłrego przyczyny niestety nie znam, moge sie tylko domyÂślaĂŚ po obserwacjach.
Chce jÂą doprowadzic tylko do "jako takiej uÂżywalnoÂści"

edyta03maz, w tym naszym przypadku hackamore zdaje egzamin, ale to koĂą "zepsuty" o nabytej wielkiej niechĂŞci do wĂŞdzidÂła.
Jesli nie macie takiej potrzeby, to pewnie, ze zostancie przy zwykÂłym kieÂłznie.
Chodzic na jednej rêce konie szybko sie ucz¹, radze zawsze opierac wodze "spychaj¹c¹" zewnêtrzn¹ na szyi, wrêcz przesadnie na pocz¹tku nawet kieruj¹c obiema rêkami. Jazda na jednej wodzy przewaznie przychodzi doœÌ ³atwo, tylko opanujcie do perfekcji w stepie, zanim przejdziecie do wy¿szych chodów.
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 18 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: