Quendi-przyda³oby sie chyba wiecej gimnastyki konia i lzejsza reka...pozycja konia w skoku i ci±g³e schowanie za wedzid³o nie wygladaja za dobrze...
bez urazy U¶miech
Heh nie ma powodów do urazy.
W skoku rêka to moja zmora, nie ³apie równowagi na wodzach ale b. czêsto zapominam po prostu przesun±æ rêce ;/ Muszê trochê bardziej nerwy ogarn±æ na skoku i zacz±æ my¶leæ co robie
A co do schowania.. Nigdy wcze¶niej nie je¼dzi³am na koniu który siê chowa³, wiêc jest mi ciê¿ko co¶ powiedzieæ w tym temacie. Sprawa wygl±da tak, ¿e kunia mam od 4 miesiecy i dopiero uczê siê jakie 'guziki wciskaæ' ¿eby wszystko gra³o. Zaobserwowa³am u niego taki nawyk, ¿e ustawia siê od razu w pionie, wysoko w gorze (na je¼dzie, na lon¿y na wypinaczach trójk±tnych itd). Baaaardzo ciê¿ko jest mi wypu¶ciæ go w dó³. Odstawi³am trójk±ty i zaczê³am lon¿owaæ tylko na chambonie, ¿eby pokazaæ mu ¿e wyj¶cie z nosem 'daleko i nisko' nie boli. Podczas jazdy mocno 'odstawiam' wewn wodzê ¿eby zdecydowanie zaprosiæ go w dó³, spojrza³am na zdjêcia które wstawi³am i rzeczywi¶cie wygl±da jakby by³ za wêdzid³em, rzucone wodze itd. Tylko to co siê dzieje na zdj z galopu przedstawia w³a¶nie to o czym pisze. wewn wodza le¿y, a zewnêtrzna której nie widaæ jest ca³y czas na kontakcie (szkoda tylko ¿e w galopie nie udaje mu siê wyj¶æ z nosem jak ju¿ czasem wychodzi w k³usie, ale na to przyjdzie czas).
Pisz±c w skrócie staram siê go ustawiæ w dole i powoli s± tego efekty chocia¿ brakuje do tego, ¿eby by³o dobrze.
Wstawiê zdjêcie z tej samej jazdy (nie wstawi³am wczesniej bo jest jakie jest) i chcia³abym ¿eby chodzi³ ca³± jazdê chocia¿ tak. Bo ju¿ lu¼niejszy w potylicy, nie niesie siê tak ''ciasno'' i lepiej idzie zadem.
Zrobi³am mega wielki off, ale nasz³o mnie na jak±¶ pisaninê..
Galopada ³aciata czaderska!