Quendi-przydaÂłoby sie chyba wiecej gimnastyki konia i lzejsza reka...pozycja konia w skoku i ciÂągÂłe schowanie za wedzidÂło nie wygladaja za dobrze...
bez urazy UÂśmiech
Heh nie ma powodĂłw do urazy.

W skoku rêka to moja zmora, nie ³apie równowagi na wodzach ale b. czêsto zapominam po prostu przesun¹Ì rêce ;/ Muszê trochê bardziej nerwy ogarn¹Ì na skoku i zacz¹Ì myœleÌ co robie

A co do schowania.. Nigdy wczeœniej nie jeŸdzi³am na koniu który siê chowa³, wiêc jest mi ciê¿ko coœ powiedzieÌ w tym temacie. Sprawa wygl¹da tak, ¿e kunia mam od 4 miesiecy i dopiero uczê siê jakie 'guziki wciskaÌ' ¿eby wszystko gra³o. Zaobserwowa³am u niego taki nawyk, ¿e ustawia siê od razu w pionie, wysoko w gorze (na jeŸdzie, na lon¿y na wypinaczach trójk¹tnych itd). Baaaardzo ciê¿ko jest mi wypuœciÌ go w dó³. Odstawi³am trójk¹ty i zaczê³am lon¿owaÌ tylko na chambonie, ¿eby pokazaÌ mu ¿e wyjœcie z nosem 'daleko i nisko' nie boli. Podczas jazdy mocno 'odstawiam' wewn wodzê ¿eby zdecydowanie zaprosiÌ go w dó³, spojrza³am na zdjêcia które wstawi³am i rzeczywiœcie wygl¹da jakby by³ za wêdzid³em, rzucone wodze itd. Tylko to co siê dzieje na zdj z galopu przedstawia w³aœnie to o czym pisze. wewn wodza le¿y, a zewnêtrzna której nie widaÌ jest ca³y czas na kontakcie (szkoda tylko ¿e w galopie nie udaje mu siê wyjœÌ z nosem jak ju¿ czasem wychodzi w k³usie, ale na to przyjdzie czas).
PiszÂąc w skrĂłcie staram siĂŞ go ustawiĂŚ w dole i powoli sÂą tego efekty chociaÂż brakuje do tego, Âżeby byÂło dobrze.
Wstawiê zdjêcie z tej samej jazdy (nie wstawi³am wczesniej bo jest jakie jest) i chcia³abym ¿eby chodzi³ ca³¹ jazdê chocia¿ tak. Bo ju¿ luŸniejszy w potylicy, nie niesie siê tak ''ciasno'' i lepiej idzie zadem.

Zrobi³am mega wielki off, ale nasz³o mnie na jak¹œ pisaninê..
Galopada Âłaciata czaderska!