FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Kwiecieñ 04, 2025, 17:57:14 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Narodowy Czempionat Bia³ka 2008  (Przeczytany 31408 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Lumi
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 754

« Odpowiedz #45 : Czerwiec 11, 2008, 11:15:14 »

Mo¿e wypowiem siê jako wystawca - jak dla mnie najgorsze jest to co dzieje siê w krytej uje¿d¿alni gdzie stoj± konie. To horror co tam siê dzieje, przez ca³± noc ha³asy, krzyki, alkohol, papierosy itp, konie  nie mog± odpocz±æ po d³ugich podró¿ach, s± zestresowane, spocone i ogromnie zmêczone, co ma ogromne znaczenie na  pó¼niejszym pokazie ( im po prostu ju¿ nic siê nie chce )
Wspólne imprezy mo¿na robiæ gdzie indziej a nie w " stajniach",  podobnie  z przygotowaniem konia
( przerywanie grzyw, rozczyszczanie kopyt  itp ) , wydaje mi siê, ¿e to powinno siê robiæ w domu.
Wiele do ¿yczenia pozostawia traktowanie koni . W tym roku organizator nie zapewni³ siana dla koni i nic o tym nie powiedzia³  Co?
Je¿eli chodzi o sam± organizacjê wystawy to oprócz kilku minut opó¼nienia nie mam nic do zarzucenia, no mo¿e tylko to ,¿e konie SK JP s± uprzywilejowane ale o tym wszyscy wiedz± i to jak zauwa¿y³am ogólnie akceptuj± ( ich ogiery 2-letnie mog³y byæ pokazywane na prezenterkach z wêdzid³em pozostali musieli za³o¿yæ og³owia z wêdzid³ami - zawsze mi siê wydawa³o ¿e jednak prezenterka z wêdzid³em to nie to samo co og³owie, no ale mo¿e siê mylê, i jeszcze jedna sprawa - ma³e spó¼nienie jednego konia i dyskwalifikacja, ale celowe zmienienie  kolejno¶ci wej¶æ koni janowskich na ring to oczywi¶cie nie kwalifikuje siê do dyskwalifikacji, no i ich konie sta³y w ch³odnych stajniach a  przecie¿ miejsc w namiocie by³o mnóstwo).
Ubiory pañ, które pokazywa³y punktacjê by³o okropne, mam nadziejê, ¿e ju¿ tego nigdy nie powtórz± brrrrrrr
Jak zwykle na kolacji w sobotê by³o pyszne jedzonko i ¶wietna kapela. Ogromny plus dla organizatora
8
Cieszy mnie coraz wiêksza liczba prezentowanych koni, nie tylko ich ilo¶æ ale równie¿ jako¶æ, zw³aszcza konie prywatnych hodowców s± coraz lepsze, tak trzymaæ 
Po raz pierwszy ( tak mi sie wydaje ) zosta³y zaprezentowane konie z SK Udórz. Mam nadziejê, ¿e nie ostatni 
Mam nadziejê, ¿e ju¿ wkrótce zobaczymy konie z SK Ochaby i SK Prudnik, wzro¶nie konkurencja ale przecie¿ to jedyna okazja aby móc porównaæ i zobaczyæ "owoce" pracy hodowlanej  nas  wszystkich .
Iza90
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 718

« Odpowiedz #46 : Czerwiec 11, 2008, 14:30:57 »

Moje konie strasznie siê stresowa³y w krytej uje¿d¿alni (stali¶my naprzeciw wariata po M±ciwodzie), wiêc przestawili¶my je do namiotu (w namiocie by³o spokojniej, ch³odniej i by³o mniej koni)
galopada
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 543

« Odpowiedz #47 : Czerwiec 11, 2008, 15:52:17 »

Lumi  nasze konie staly w stajni... wiec nie tylko JP trzymal tam konie... w zeszlym roku JP tez trzymal konie w hali razem z innymi, wiec nie do konca zgodze sie z tym ze w sprawie miejsca mieli jakies fory
zja dziwilam sie  tak samo jak kilka osob tym, ze kon nr 130 (z JP )zostal prezentowny na koncu stawki O_o...
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #48 : Czerwiec 11, 2008, 22:41:27 »

Lumi

z tego co zrozumia³am organizatorzy prosili o pokazywanie dwulatków (ogierków) na wedzid³ach, nie by³o sprecyzowane czy maj± byæ to og³owia czy prezenterka z wedzid³em te¿ ujdzie

Co do pokazu za¶
Szczerze mówi±c nie bardzo mi siê podoba³a organizacja czempionatu, po¶lizgi, pokaz specjalny i panie pokazuj±ce punkty. A co do koni to mia³am wra¿enie, ¿e w ubieg³ym roku by³o wiêcej koni wpadaj±cych w oko, choæ z drugiej strony oceny by³y lepsze, generalnie - w¶ród ogierków bodaj ¿aden nie by³ oceniony na mniej ni¿ 80 pkt.
W przysz³ym roku bêdê na pewno dwa dni, bo atmosfera i towarzystwo by³o wyborne

a to kilka fotek jakie zd±¿y³am wrzuciæ na serwer
ogierki, dzieñ pierwszy

Pikador - Ber

Hati - wprawdzie kasztan, ale dla mnie bomba

Morfeusz

Ekolog

Jawor

Master - dla mnie jeden z gorszych koni pokazu, ma¶æ do bani, niski ca³y upocony, zdenerwowany i taki nie ma³opolski

D¿amal

D' Iago C
goha
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 635

« Odpowiedz #49 : Czerwiec 12, 2008, 16:14:53 »

ale ten ekolog wy¶wiecony jak laleczka jaka¶ 

a macie mo¿e zdjêcie tych dziewczyn od punktów - bo po Waszych wypowiedziach to mnie a¿ ich strój zaintersowa³
montana
Administrator
U¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 1575

« Odpowiedz #50 : Czerwiec 12, 2008, 16:39:19 »

Ja nie mam ich zdjêcia, chyba, wysz³am z za³o¿enia, ze nie warto, nawet przy okazji, gdzie¶ obok nie specjalnie je widac na moich zdjeciach, stara³am sie nie ³apac ich w kadr, zeby nie psuæ fotki

Ale chyba kto¶ ma ? ar ? galopada ? m.indira ? iza90 ? ....
na pewno u kogo¶ sie znajd±, wklejcie koniecznie

Ja nadal prosze i licze, ze kto¶ wklei dla mnie kl. Indonezjê

Przykro mi to wyznaæ bo g³ownym organizatorem jest LZHK ale dla mnie organizacyjne dno z roku na rok coraz gorzej Smutny
a i przykro to s³yszeæ :/,
tym bardziej, ze my sie z koñmi dopiero wybieramy..., ( w bli¿ej nieokre¶lonej przysz³o¶ci )

Kilka s³ów o czempionacie na stronie kieleckiego OZHK
http://www.ozhk-kielce.pl/news/2008_06_10.html
galopada
U¿ytkownik

« Odpowiedz #51 : Czerwiec 12, 2008, 17:59:26 »

ja mam zindonezje ale musze ogarnac wszystkie te zdjecia zanim je wrzuce na strone
do konca weekendu powinny pojawic sie wszytskie tu:  www.galopada.deviantart.com
montana
Administrator
U¿ytkownik
*

« Odpowiedz #52 : Czerwiec 12, 2008, 18:46:20 »

dzieki, bede czekaæ cierpliwie i zagl±daæ, licze jeszcze na niedzielne fotki ogierów : )
a tych hostess od punktacji Ty te¿ nie masz na zdjeciu ?

Janowska Ameba, zwyciê¿czyni klasy klaczy 3letnich i zdobywczyni najwy¿szej noty pokazu jest w³asnie wystawiona na sprzeda¿ w najbli¿szym sobotnim przetargu.
galopada
U¿ytkownik

« Odpowiedz #53 : Czerwiec 12, 2008, 19:01:19 »

ameba i kratka o ile sie nie myle
Iza90
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 718

« Odpowiedz #54 : Czerwiec 12, 2008, 19:54:33 »

Ja mam panie od punktacji na filmie (wprawdzie jako¶æ nie najlepsza, ale co¶ widaæ). Wklejê w ci±gu tygodnia.
Lumi
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 754

« Odpowiedz #55 : Czerwiec 13, 2008, 09:27:05 »

Te klacze s± na sprzeda¿ ju¿ od pó³ roku. Jako¶ chêtnych nie by³o, wiêc musieli je tak wypunktowaæ aby by³y w czo³ówce, mo¿e znajdzie siê jaki¶ kupiec. Po takim "sukcesie" mo¿e im siê uda.
breakaway
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 265

« Odpowiedz #56 : Czerwiec 13, 2008, 17:19:52 »

Ja mam te laski od punktacji, jako¶ nie najlepsza i od ty³u, ale zawsze jest .
Wachmistrz
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 192

« Odpowiedz #57 : Czerwiec 13, 2008, 21:49:06 »

gor±cokrwista, pogrubiona, na zimnokrwistej skoñczywszy,
cug sprzêg³y i ma¶cisty
montana
Administrator
U¿ytkownik
*

« Odpowiedz #58 : Czerwiec 13, 2008, 21:55:15 »

Ja mam te laski od punktacji, jako¶ nie najlepsza i od ty³u, ale zawsze jest .

wystarczy, widaæ ca³kiem nie¼le, wystarczaj±co
teraz jak patrze na ich wygl±d nazwa³abym go niechlujnym :/ Do jakiejkolwiek elegancji im daleko

Wachmistrz, ale która to pogrubiona ?

Te klacze s± na sprzeda¿ ju¿ od pó³ roku. Jako¶ chêtnych nie by³o, wiêc musieli je tak wypunktowaæ aby by³y w czo³ówce, mo¿e znajdzie siê jaki¶ kupiec. Po takim "sukcesie" mo¿e im siê uda.
fakt, co racja to racja ...
Wachmistrz
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 192

« Odpowiedz #59 : Czerwiec 13, 2008, 21:56:16 »

Wachmistrz, ale która to pogrubiona ?

trza w papier zajrzeæ

chocia¿ ona na hucu³kê patrzy (¼rebiêca jeszcze)
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: