Mo¿e wypowiem siê jako wystawca - jak dla mnie najgorsze jest to co dzieje siê w krytej uje¿d¿alni gdzie stoj± konie. To horror co tam siê dzieje, przez ca³± noc ha³asy, krzyki, alkohol, papierosy itp, konie nie mog± odpocz±æ po d³ugich podró¿ach, s± zestresowane, spocone i ogromnie zmêczone, co ma ogromne znaczenie na pó¼niejszym pokazie ( im po prostu ju¿ nic siê nie chce )
Wspólne imprezy mo¿na robiæ gdzie indziej a nie w " stajniach", podobnie z przygotowaniem konia
( przerywanie grzyw, rozczyszczanie kopyt itp ) , wydaje mi siê, ¿e to powinno siê robiæ w domu.
Wiele do ¿yczenia pozostawia traktowanie koni . W tym roku organizator nie zapewni³ siana dla koni i nic o tym nie powiedzia³

Je¿eli chodzi o sam± organizacjê wystawy to oprócz kilku minut opó¼nienia nie mam nic do zarzucenia, no mo¿e tylko to ,¿e konie SK JP s± uprzywilejowane ale o tym wszyscy wiedz± i to jak zauwa¿y³am ogólnie akceptuj± ( ich ogiery 2-letnie mog³y byæ pokazywane na prezenterkach z wêdzid³em pozostali musieli za³o¿yæ og³owia z wêdzid³ami - zawsze mi siê wydawa³o ¿e jednak prezenterka z wêdzid³em to nie to samo co og³owie, no ale mo¿e siê mylê, i jeszcze jedna sprawa - ma³e spó¼nienie jednego konia i dyskwalifikacja, ale celowe zmienienie kolejno¶ci wej¶æ koni janowskich na ring to oczywi¶cie nie kwalifikuje siê do dyskwalifikacji, no i ich konie sta³y w ch³odnych stajniach a przecie¿ miejsc w namiocie by³o mnóstwo).
Ubiory pañ, które pokazywa³y punktacjê by³o okropne, mam nadziejê, ¿e ju¿ tego nigdy nie powtórz± brrrrrrr
Jak zwykle na kolacji w sobotê by³o pyszne jedzonko i ¶wietna kapela. Ogromny plus dla organizatora
8
Cieszy mnie coraz wiêksza liczba prezentowanych koni, nie tylko ich ilo¶æ ale równie¿ jako¶æ, zw³aszcza konie prywatnych hodowców s± coraz lepsze, tak trzymaæ

Po raz pierwszy ( tak mi sie wydaje ) zosta³y zaprezentowane konie z SK Udórz. Mam nadziejê, ¿e nie ostatni

Mam nadziejê, ¿e ju¿ wkrótce zobaczymy konie z SK Ochaby i SK Prudnik, wzro¶nie konkurencja ale przecie¿ to jedyna okazja aby móc porównaæ i zobaczyæ "owoce" pracy hodowlanej nas wszystkich .