FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Kwiecień 28, 2025, 10:45:12 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Agrest  (Przeczytany 19198 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ess_Ka
UÂżytkownik

« : Kwiecień 11, 2010, 20:13:12 »

iza a nie myslaÂłaÂś o jakimÂś maÂłopolskim synu folbluta/folblutki ?
Moim zdaniem np taki Agrest siĂŞ fajnie zapowiada

widziaÂłam dziÂś Agresta na Âżywo... hmmm robi wraÂżenie.. usÂłyszaÂłam Âże jest genialny, a patrzÂące na niego osoby z boku stwierdzajÂą, Âże na pewno hodowli niemcowa.. ( zakÂładam Âże chodzi o to Âże zachodnei hodowle lepsze i dlatego ten koĂą tez fajny.. )

a Wy co o nim myÂślicie? KtoÂś z Was skusiÂłby siĂŞ na uÂżycie go na swoich klaczach?

p.s. wrĂłbelki cwierkajÂą, Âże to on po pokazie w Janowie miaÂł jechac do Francji, jednak sprawy formalne nie pozwoliÂły na to.
Drapik
UÂżytkownik

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 11, 2010, 22:17:54 »

a Ola mowila Ci jak to Holendrzy go ocenili i Rumbe? ze obydwa konie tak samo rewelacyjne?
planujemy z Ola i Mackiem Dudkiem uruchomic Agresta do stanowki wiec pewnie nie dlugo bedzie tu oferta.
kon wspanialy, w swietnych rekach do tego Ola chce zeby chodzil w sporcie i kryl:)
a ze do Francji... coz nie w tym to w nastepnym roku:)
ess_Ka
UÂżytkownik

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 12, 2010, 09:24:16 »

http://www.allbreedpedigree.com/agrest
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 12, 2010, 11:15:44 »

Mi siĂŞ ten koĂą podoba, trochĂŞ ma "folblucie" wiÂązanie zadu, ale na moje klacze by raczej pasowaÂł, kto wie, moÂże bym siĂŞ skusiÂł, gdybym miaÂł kryĂŚ. Wie ktoÂś dlaczego na tej prezentacji chodziÂł na czarnej wodzy? I dlaczego nie ukoĂączyÂł MPMK?
duke
UÂżytkownik

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 12, 2010, 11:53:59 »

Âźrebaki na lubelszczyÂźnie Âźrebaki po nim marne,drobne ,ruchu po nim nie widaĂŚ,tylko maÂściÂą przebija
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 12, 2010, 18:19:11 »

duke
A jakie klacze pokryÂł ? Bo na lubelszczyÂźnie przecieÂż rozrzut bardzo duÂży.

Samego Agresta nigdy nie widziaÂłam, ale jego rodowĂłd bardzo mi siĂŞ podoba,  jego dziadek Revlon Boy dawaÂł dzielnie sportowo konie - choĂŚby wkkw'stĂłw Hazarda i Nocnego Pana, klacz NairĂŞ ktĂłra urodziÂła og. Neo po Luron czy wreszcie Trachita sprzedanego za granicĂŞ i przechrzczonego na Sir Stravinsky.
A rodzina ÂźeĂąska teÂż jedna z lepszych janowskich - pierwszÂą turĂŞ w BogusÂławicach w 2010 wygraÂły wÂłaÂśnie klacze z linii Kadiny. Poza tym matka Agresta urodziÂła innego zwyciĂŞzce ZT og. Awans (po VV), oraz uznanego Arada (po Emir)

Tu jeszcze inny link do rodowodu:
http://www.bazakoni.pl/horse_759.html
duke
UÂżytkownik

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 12, 2010, 18:39:04 »

duÂżo lepsze potomstwo zostawiÂł Bekas po divisor xx ktĂłrego uÂżywali PaĂąstwo BieĂąko
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #7 : Kwiecień 13, 2010, 18:11:55 »

Âźrebaki na lubelszczyÂźnie Âźrebaki po nim marne,drobne ,ruchu po nim nie widaĂŚ,tylko maÂściÂą przebija

Mo¿e potrzebuje ros³ych, ramowych klaczy, których w okolicach £odzi, ze wzglêdu na bliskoœÌ Walewic, nie brakuje. Sam Agrest ma 162 cm i jest drobny na spodzie. Jego u¿ycie na ruszaj¹cych siê córkach Greya, Czynela czy nawet Campetota mo¿e daÌ ciekawy efekt.
asior_
UÂżytkownik

« Odpowiedz #8 : Kwiecień 13, 2010, 23:26:19 »

Agrest nie byl ani super skoczkiem ani wkkwista. Nie mial do tego serca. Widac ujezdzenie to jego powolanie 
Drapik
UÂżytkownik

« Odpowiedz #9 : Kwiecień 14, 2010, 06:59:20 »

Asior albo inaczej Âżaden ze skoczkow i wkkwistow nie ma ani takiej budowy ani w polowie takiego ruchu ( mechaniki, mozliwosci, rytmu i bla bla miliona rzeczy o ktorych uslyszalam od specow od pingwinienia pingwienia a nie pingwinienia wkkwskiego- wiesz do ktorego zawodnika z okolic GD pije;) )jak ujezdzeniowy Agrest stad kazdy ma inne powolanie;) Chichot
moze bys laska odebrala czasem pw na innym forum
duke na jakich matkach byl w lubelskim puszczany?
ja jakis czas temu ogladalam dwa podloty kolo Konina po nim ( nie wiem skad kupione) na matkach wg papieru  "prawie mlp" i powiem , ze masc po ojcu, mechanika ruchu takze-ruch duzo lepszy niz np. te po Kampie, ale niestety nie wiem jak matki na zywo
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #10 : Kwiecień 14, 2010, 10:01:21 »

Drapik

NiÂżej podajĂŞ klacze (info z ksiÂąg):
Bella (Campetot-Belgiana/Amok), a wiĂŞc pĂŞÂłna siostra Bretanii
Emma (Paszkwil x Elmigrant I)
Pawana (Szampan x Plastron)
PereÂłka (LubaĂą x Barak)
Jedlina (Bereberys xxoo x Juror m)
Mafia (Oregon xx x Hiacynt)
Centuria sp (Werset sp - Centka sp/Ilion)
Energia (Oregon xx x Berberys xxoo)
Jutrzenka sp (Paszkwil -JemioÂła sp/Mat)
Jarta sp (Jaguar wlkp - Iga m/Ilion)
Dalida (Paszkwil x Dworny)
Ewita (Himenez x Empik m)
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #11 : Kwiecień 14, 2010, 10:12:14 »

czêsto ogiery czysto uje¿d¿eniowe, obdarzone œwietn¹ mechanik¹ ruchu, a nie posiadaj¹ce same "bojowego" charakteru do skakania s¹ rodzicami œwietnych skoczków. Zreszt¹ toczy siê w Europie zach. doœÌ ostro dyskusja, czy istniej¹ konie uje¿d¿eniowe i skokowe (w sensie hodowli) czy to jedno i to samo, a poszczególne osobniki wykazuj¹ po prostu wiêcej talentu ku danej dyscyplinie. Ja bym nie przekreœla³ tego ogiera za drobn¹ budowê, tylko mu dobiera³ koby³y z g³ow¹. Jak kry³ jakieœ Berberyski, to nie dziwne, ¿e kotowate Ÿrebaki siê rodzi³y.
Drapik
UÂżytkownik

« Odpowiedz #12 : Kwiecień 14, 2010, 10:13:22 »

slicznie dziekuje:)
postaram sie wpasc w ciagu dwoch tygodni do Oli obfocic karego to cos wstawie:)
Jasiek on teraz nie jest drobnej budowy, on wyglada jak niemiecki smok z katalogu:D
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #13 : Kwiecień 14, 2010, 10:18:40 »

slicznie dziekuje:)
postaram sie wpasc w ciagu dwoch tygodni do Oli obfocic karego to cos wstawie:)
Jasiek on teraz nie jest drobnej budowy, on wyglada jak niemiecki smok z katalogu:D

Na zakÂładzie miaÂł obw. nadp. 20,5. Na pewno nabraÂł miĂŞÂśni, ale koÂści mu trochĂŞ brakuje.
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #14 : Kwiecień 14, 2010, 10:25:30 »

Drapik
Czekam na zdjĂŞcia !
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: