Dzi¶ odby³a siê preselekcja w Bia³ce, kto¶ moz eby³ i móg³by siê podzieliæ wrazeniami ?
Na stronie Krzysztofa Kordalskiego mo¿na znale¼æ króciutk± notkê
Dzi¶ w Bia³ce odby³a siê preselekcja ogierów rasy ma³opolskiej do zak³adu treningowego w Bogus³awicach.
Mi³o nam donie¶æ, ¿e nasz Amurat dzielnie przeszed³ przez pierwsze sito, uzyskuj±c najwy¿sz± bonitacjê w¶ród prezentowanych koni i bardzo wysok± ocenê za typ. W rezultacie otrzyma³ od Lubelskiego Zwi±zku Hodowców Koni akceptacjê na przyst±pienie do ostatecznych kwalifikacji w Bogus³awicach. Sztuka ta powiod³a siê tylko nielicznym ogierom, które dzi¶ przedstawiono komisji.
z kolei na stronie Jzanowa Podl. znalaz³am to:
Dzi¶ w SO Bia³ka od by³a siê wstêp na kwalifi ka cja ogie rów, zg³oszonych w OZHK w Lu blinie do trenin gu wierz chowe go w ZT. Wszyst kie ogie ry uzyska ³y wstêp n± ak cep tacjê ko mi sji. SK Ja nów Po d laski zaÂpre zen to wa³a ogie ry cz te ro let nie po roczÂnym trenin gu wy ¶cigo wym: Ama rant (Aspan xo - Am bro zja ), Aramis (Efekt xo - Arago na xo), Ka dryl (Pen tagram oo - KaÂreta xo) oraz po Hebab o - Aran ¿er (od ArÂtena xo), As sad (od As sun ta xo), Edytor (od Edycja xo) i Ekran (od Ek s pan sja xo). Kwalifi ka cje w ZT Bo gus³awice od bêd± siê w dniach 17-18 czerw ca.
Ciekawa jestem gdzie siê podzia³ Armani (Aspan - Aracena/Veritas), Elaborat (Aspan - Elandra/Decoration) czy Empres (Hebab - Eminencja/Sza³) Wszytskie by³y bardzo wysoko ocneione na czempionacie w Bia³ce