ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #30 : Sierpień 12, 2010, 08:28:12 » |
|
Kadryl sÂłabo skacze, a pod siodÂłem to taki tuptuÂś. Nie wykazuje po prostu Âżadnych talentĂłw sportowych, wiĂŞc moim zdaniem raczej nie ma szansy przebrniĂŞcia przez ZT. KoĂą rodzinny ot co.
iza90 JaÂśmin jest zjawiskowy, chwyta za oko a przy tym naprawdĂŞ fajnie galopuje i przyzwoicie skacze. PowaÂżnym mankamentem sÂą nogi, ale moÂże w tym roku uda mu siĂŞ przystÂąpiĂŚ do prĂłby, oby.
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #31 : Sierpień 12, 2010, 19:58:20 » |
|
W ocenie koùcowej bardziej wa¿¹ skoki ni¿ ruch, dlatego konie nie radz¹ce sobie w korytarzu, a bez œwietnego ruchu, najpewniej dostan¹ po jajach, tym bardziej, ¿e podniesiono próg na licencjê.
MoÂżesz jeszcze napisaĂŚ jak wypadÂły Jedynak po Frazesie, El Ejido i walewicki Nabucho??
|
|
|
|
|
|
|
duke
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #32 : Sierpień 12, 2010, 20:39:47 » |
|
nie zgodzę się z wyżej wymienionymi ocenami, i nie zgadzają się one także z opiniami kierownictwa i kilku db hodowców, przede wszystkim jak można oceniać skoki luzem z trybun z których nic nie widać, co nawet było poruszone podczas rozmowy z P. Kuchejdą
najlepsze w skoku luzem konie to diokles,lombard i horyzont ruchowo i z predyspozycjami do ujeżdżenia to amurat i jafar
największy postęp zrobił hati rozskakał sie przede wszystkim
wg opinii jeźdźców aferzysta jest ciezki do jazdy i beton w pysku janowskie konie zawodzą
jaśmin był ewidentnie kulawy i kilka osób z J. Łojem na czele który jest lekarzem wet to stwierdziło
jeżeli chodzi o sile odbicia niestety czego nie można powiedzieć o technice niezłe są aramis i achilles
była mowa ze konie ostateczny skok powinny wykonać na próbie na większej wysokości i szerszej przeszkodzie bo duza cześć lekceważy małe
el ejido,elaborat nie powala, kadryl skakał najlepiej z koni janowskich
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #33 : Sierpień 12, 2010, 20:45:11 » |
|
Jedynak przede wszystkim wyglÂąda na Âżywo lepiej niÂż na zdjĂŞciu z kwalifikacji. Ruchowo przyzwoity, skokowo taki sobie - wpada w przeszkody jakoÂś tak dziwnie, leci na taÂśmĂŞ nie patrzy, choĂŚ przynajmniej nie miaÂł gÂłowy w chmurach.
Lombard, nie pokazaÂł siĂŞ w skokach (a wiem, Âże staĂŚ go na wiĂŞcej) skakaÂł sztywny i skrzywiony. A szkoda, bo 2-3 skoki miaÂł caÂłkiem udane, z niezÂłym baskilem. Pod siodÂłem byÂł wparty w wĂŞdzidÂło, ruchowo w porzÂądku, ale bez szaÂłu.
El Ejido mnie kompletnie rozczarowaÂł - wysokonoÂżny, przecineczek taki, gÂłowa jakaÂś garbata, w skokach zupeÂłnie siĂŞ nie pokazaÂł - w korytarzu pĂŞdziÂł. Pod siodÂłem lepiej, nieÂźle galopowaÂł, byÂł skupiony, ale na tle El Bonillo klapa.
duke Co innego test po³ówkowy, co innego codzienne treningi - wiem, ¿e na treningach Lombard wypada³ duzo lepiej na skokach... A Aferzysta jest ogólnie ciê¿ki, tak¿e w obs³udze. Achilles skaka³ z ³bem w chmurach, co z tego, ¿e siê mocno odbija³ ?! Podejrzewam, ¿e poprostu przygl¹da³ siê trybunom, ale przysz³osciowo na zawodach te¿ mia³by stycznoœÌ z ludŸmi.
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #34 : Sierpień 13, 2010, 09:03:10 » |
|
nie zgodzĂŞ siĂŞ z wyÂżej wymienionymi ocenami, i nie zgadzajÂą siĂŞ one takÂże z opiniami kierownictwa i kilku db hodowcĂłw, przede wszystkim jak moÂżna oceniaĂŚ skoki luzem z trybun z ktĂłrych nic nie widaĂŚ, co nawet byÂło poruszone podczas rozmowy z P. KuchejdÂą
Podobno dobrego piÂłkarza moÂżna poznaĂŚ po tym jak schodzi ze schodĂłw. A na powaÂżnie, to dziĂŞki za Wasze opinie i zdjĂŞcia.
|
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #36 : Sierpień 15, 2010, 20:59:14 » |
|
Super! Filmiki teÂż moÂżesz wrzuciĂŚ na Picase do tego samego albumu, na pewno nikt siĂŞ ni obrazi
Diokles ma duÂżo lepszÂą szyjĂŞ, niÂż wynikaÂłoby z tego zdjĂŞcia na PZHKM z kwalifikacji, moÂże byĂŚ fajny ogier.
|
|
|
|
|
|
|
galopada
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #37 : Sierpień 21, 2010, 17:04:37 » |
|
kiedy jest zakonczenie zakladu?
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #38 : Sierpień 21, 2010, 19:47:32 » |
|
23-24.09
|
|
|
|
|
|
|
galopada
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #39 : Sierpień 21, 2010, 20:23:35 » |
|
dzieki!
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #40 : Sierpień 21, 2010, 20:50:12 » |
|
Pierwszego dnia pÂłyta + skoki luzem + pokaz pod siodÂłem w hali, w piatek galopy i mini-kros. Przynajmniej tak byÂło w ubiegÂłym roku. Na pewno rozpiska pojawi siĂŞ na stronie pzhk.pl i pzhkm.pl
|
|
|
|
|
|
|
nos
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #41 : Wrzesień 21, 2010, 08:04:31 » |
|
Czy moÂże wiecie jaki w tym roku bĂŞdzie program w poszczegĂłlne dni?
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #42 : Wrzesień 22, 2010, 18:24:28 » |
|
Podbijam pytanie, czy jutro wszystko siĂŞ zacznie od powtĂłrnej bonitacji, czy od razu skoki luzem? JeÂśli od bonitacji, to o ktĂłrej zaczynajÂą siĂŞ skoki? ZadzwoniÂłbym do BogusÂławic, ale nie sÂądziÂłem, Âże w sieci nie bĂŞdzie takich informacji nigdzie...
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #43 : Wrzesień 22, 2010, 20:38:03 » |
|
Czy ktoÂś wie jak przedstawia siĂŞ piÂątkowy plan ? To jakaÂś tajemnica wielka chyba, skoro nikt nei raczyÂł zamieÂściĂŚ rozpiski 
|
|
|
|
|
|
|
G-Santa
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #44 : Wrzesień 23, 2010, 06:16:42 » |
|
W BB pierwszy dzieù to by³y 1.skoki luzem, 2.pod siod³em, 3. p³yta, drugi dzieù próba wytrzyma³oœciowa. Chyba w Bogus³awicach tak samo?? W sensie ¿e w pi¹tek ten "cross"? Z tym ¿e w BB ustalali rano przed prób¹ w jakiej kolejnoœci w pierwszy dzieù bêd¹ poszczególne elementy, mieli zacz¹Ì od trójk¹ta a ostatecznie by³ na koùcu
|
|
|
|
|
|
|
|