Zawsze pomagam, jak potrafiê

Dziwi mnie natomiast brak dyskusji po tegorocznym zak³adzie, w koñcu to najwa¿niejsze wydarzenie w roku dla rasy. Kwiat m³odzie¿y mêskiej poddany ocenie, a nikt nie ma wra¿eñ do podzielenia??
Mi siê wydaje, ¿e stawka by³a do¶æ wyrównana, bez osobników wybitnych, ale fakt, ¿e niez³e Lombard i Horyzont okaza³y siê za s³abe na licencjê, dobrze o niej ¶wiadczy. Pokrojowo by³o ró¿nie, taki Jafar wygl±da jak koby³a, ale z drugiej strony, nie by³o ogierów ordynarnych w typie, nie przypominaj±cych angloaraba. Ogólnie stawka raczej lepsze ni¿ rok temu, ale gorsza ni¿ w 2008 (chocia¿ bardziej wyrównana), porównywalna jako¶ci± do tej z 2007 chyba..
Indywidualnie, bardziej ni¿ w koñcowym rankingu podoba³ mi siê Elaborat, a mniej Ja¶min i Amurat. Lombard chyba te¿ zas³u¿y³ na wy¿sze miejsce. Oceny kierownika s± z wiêkszym "jajem" ni¿ komisji i chyba bardziej odzwierciedlaj± to co sam widzia³em, choæ nie zawsze. Generalnie jest zbyt du¿a rozbie¿no¶æ ocen miêdzy kierownikiem a komisj±, nie wiem z czego wynikaj±ca (na przyk³ad wg kierownika Diokles i Ja¶min galopuj± tak samo, wg komisji dzieli je a¿ 2 punkty, czyli 2,5 odchylenia standardowego, co przek³ada siê na ok. 5 punktów w indeksie ogólnym!).
Co Wy o tym my¶licie?