lech58
UÂżytkownik
|
 |
« : Maj 19, 2010, 10:59:19 » |
|
Co wiecie o tym ogierze zwÂłaszcza o jego potomstwie , co poprawia a co nie koniecznie , charakter wykorzystanie paszy , nogi , kopyta.
|
|
|
|
|
|
|
lech58
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #1 : Maj 25, 2010, 08:35:24 » |
|
Witam. Nie mogĂŞ uwierzyĂŚ, Âże nikt nic nie moÂże powiedzieĂŚ na temat tego ogiera nawet ty Jasiek?
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
UÂżytkownik

|
 |
« Odpowiedz #2 : Maj 25, 2010, 09:00:50 » |
|
Pierwsze potomstwo po nim przysz³o na œwiat w 2007r i wg ksiêgi by³y to zaledwie 4 sztuki, w przypadku doœÌ nielicznego i m³odego przychówku zapewno ciê¿ko bêdzie coœ wiecej powiedzieÌ . Najlepiej by³oby Ci skontaktowac sie z Panem Zdzis³awem Szczepankiem, który dochowa³ sie po nim stawki Ÿrebi¹t i jego wypytaÌ o takie rzeczy. Jego m³odzie¿ po Arbonie by³a pokazywana w zesz³ym roku na czempionacie w Opatowcu ( og. Jarema drugi w dwulatkach, kl. Modena pierwsza w roczniakach )
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #3 : Maj 25, 2010, 11:19:33 » |
|
Moim skromnym zdaniem przeciĂŞtniak, nie warto..
|
|
|
|
|
|
|
lech58
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #4 : Maj 25, 2010, 21:56:03 » |
|
Dziêki bardzo. Ju¿ wyjaœniam dlaczego o niego pyta³em. Szuka³em ogra na nastêpny sezon i zobaczy³em,¿e ma wysoko punktowane nogi i kopyta oraz niez³y ruch. Wiecie,ze mam k³opoty z wyborem kawalera bo w Sierakowie cieniutko . Gniezno jeszcze gorzej, mo¿e Ksi¹¿ i Arnold nie wiem . Dalej bêde myœla³ mo¿e coœ siê urodzi.
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #5 : Maj 26, 2010, 06:11:43 » |
|
JuÂż wyjaÂśniam dlaczego o niego pytaÂłem. SzukaÂłem ogra na nastĂŞpny sezon i zobaczyÂłem,Âże ma wysoko punktowane nogi i kopyta oraz niezÂły ruch.
Bo on z tego rocznika tak dziwnie bonitowanego. Chyba tylko jedna 6 byÂła za nogi/kopyta w caÂłej stawce. A tak 7 i 8
|
|
|
|
|
|
|
ogurek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #6 : Maj 26, 2010, 15:42:46 » |
|
W GnieÂźnie stoi Batman po Arcusie, kilka ÂźrebakĂłw po nim moÂżesz zobaczyĂŚ w Mieczownicy i przy okazji rzuciĂŚ okiem na ich Irtysza, w tamtym roku koĂączyÂł BogusÂławice
|
|
|
|
|
|
|
Kawusia
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #7 : Maj 26, 2010, 16:52:19 » |
|
Z tego co wiem Batman stoi u Magdy ÂŻurowskiej pod Poznaniem, w Starej GĂłrce. Pod koniec kwietnia go widziaÂłam i miaÂł tam zostaĂŚ 2-3 miesiÂące...
|
|
|
|
|
|
|
lech58
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #8 : Maj 27, 2010, 09:51:28 » |
|
Ogurek dziêki za podpowiedzi ale co do Batmana mam obawy. Bra³em go pod uwagê 12-13 lat temu gdy szuka³em og. dla Maj¹tku Rogalin. Nie przekona³ mnie , ma³e kopytka ruch jak ruch zale¿y od prowad¿¹cego ale co najwa¿niejsze nie zda³ próby zaprzêgowej. Wiem ¿e konie nie musz¹ ci¹gn¹c ale co zrobiÌ z tymi co nie chc¹ byÌ championami sportowymi. Swoj¹ niechêÌ do szorów widzia³em te¿ u jego córek.Dlatego wybacz ¿e nie zwracam na niego uwagi. Irtysz ciekawy a nawet pasowa³by do moich koby³ rodowodowo.
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #9 : Maj 27, 2010, 11:30:10 » |
|
Irtysz wygl¹da jak Ÿrebna koby³a, to ma byÌ ogier? W tym sezonie w Iwnie stoi walewicki Browar, zwyciêzca ZT, pokaza³ siê troche na czempionatach, ale przez kontuzjê wycofany ze sportu, da³ kilka ciekawych Ÿrebi¹t, w lepszym od siebie typie. Bardziej na pó³noc w Starogardzie masz do dyspozycji Rashima i Hindusa. Z Walewic mo¿esz zamówiÌ nasienie, jak Ci siê nie chce jeŸdziÌ. Z tego co s³ysza³em to nasienie Frazesa wytrzymuje nawet do tygodnia w stanie sch³odzonym. Jak chcesz taniej, to maj¹ Dionizosa, który przypomina ojca, a jest poprawniejszy. Zawsze lepiej pokryÌ mniej klaczy, ale lepszymi ogierami.
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #10 : Maj 27, 2010, 14:12:09 » |
|
Wizualnie Irtysz jest fatalny, bardzo nieharmonijny i w maÂło mĂŞskim typie jak napisaÂł jasiek. RodowĂłd predysponuje go do sportu, nieÂźle siĂŞ rusza. Nie wiem tylko czemu na ZT siĂŞ dostaÂł wyglÂądajÂąc tak, a nie inaczej? Niezbadane sÂą wyroki komisji. KoĂą sportowy nie jest rĂłwnowaÂżne z reproduktorem. Irtysz na ZT     
|
|
|
|
|
|
|
ogurek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #11 : Maj 27, 2010, 15:52:22 » |
|
wymieniam tylko to co wiem gdzie w wlkp stoi, ale zgadzam siĂŞ w peÂłni, Âże dzisiaj moÂżna inseminowaĂŚ czym siĂŞ chce (i za co siĂŞ zapÂłaci), np urodzony w wlkp Huzar  Irtysz dzisiaj na trocinach i w treningu wyglÂąda lepiej niÂż zakÂładzie, choĂŚ jako ogier mi siĂŞ nie podoba
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 07, 2010, 07:32:07 » |
|
CĂłrka Arbona, pokazywana w BiaÂłce. ZupeÂłnie mi do gustu nie przypadÂła, ruszaÂła siĂŞ nieÂźle, ale nic poza tym. Modena od Mafia/Hippies  
|
|
|
|
|
|
|
sirdarek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #13 : Czerwiec 23, 2010, 15:27:23 » |