lech58
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 101
|
|
« : Maj 19, 2010, 10:59:19 » |
|
Co wiecie o tym ogierze zw³aszcza o jego potomstwie , co poprawia a co nie koniecznie , charakter wykorzystanie paszy , nogi , kopyta.
|
|
|
|
|
|
|
lech58
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #1 : Maj 25, 2010, 08:35:24 » |
|
Witam. Nie mogê uwierzyæ, ¿e nikt nic nie mo¿e powiedzieæ na temat tego ogiera nawet ty Jasiek?
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1575
|
|
« Odpowiedz #2 : Maj 25, 2010, 09:00:50 » |
|
Pierwsze potomstwo po nim przysz³o na ¶wiat w 2007r i wg ksiêgi by³y to zaledwie 4 sztuki, w przypadku do¶æ nielicznego i m³odego przychówku zapewno ciê¿ko bêdzie co¶ wiecej powiedzieæ . Najlepiej by³oby Ci skontaktowac sie z Panem Zdzis³awem Szczepankiem, który dochowa³ sie po nim stawki ¼rebi±t i jego wypytaæ o takie rzeczy. Jego m³odzie¿ po Arbonie by³a pokazywana w zesz³ym roku na czempionacie w Opatowcu ( og. Jarema drugi w dwulatkach, kl. Modena pierwsza w roczniakach )
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1700
|
|
« Odpowiedz #3 : Maj 25, 2010, 11:19:33 » |
|
Moim skromnym zdaniem przeciêtniak, nie warto..
|
|
|
|
|
|
|
lech58
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #4 : Maj 25, 2010, 21:56:03 » |
|
Dziêki bardzo. Ju¿ wyja¶niam dlaczego o niego pyta³em. Szuka³em ogra na nastêpny sezon i zobaczy³em,¿e ma wysoko punktowane nogi i kopyta oraz niez³y ruch. Wiecie,ze mam k³opoty z wyborem kawalera bo w Sierakowie cieniutko . Gniezno jeszcze gorzej, mo¿e Ksi±¿ i Arnold nie wiem . Dalej bêde my¶la³ mo¿e co¶ siê urodzi.
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 2362
|
|
« Odpowiedz #5 : Maj 26, 2010, 06:11:43 » |
|
Ju¿ wyja¶niam dlaczego o niego pyta³em. Szuka³em ogra na nastêpny sezon i zobaczy³em,¿e ma wysoko punktowane nogi i kopyta oraz niez³y ruch.
Bo on z tego rocznika tak dziwnie bonitowanego. Chyba tylko jedna 6 by³a za nogi/kopyta w ca³ej stawce. A tak 7 i 8
|
|
|
|
|
|
|
ogurek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 74
|
|
« Odpowiedz #6 : Maj 26, 2010, 15:42:46 » |
|
W Gnie¼nie stoi Batman po Arcusie, kilka ¼rebaków po nim mo¿esz zobaczyæ w Mieczownicy i przy okazji rzuciæ okiem na ich Irtysza, w tamtym roku koñczy³ Bogus³awice
|
|
|
|
|
|
|
Kawusia
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 129
|
|
« Odpowiedz #7 : Maj 26, 2010, 16:52:19 » |
|
Z tego co wiem Batman stoi u Magdy ¯urowskiej pod Poznaniem, w Starej Górce. Pod koniec kwietnia go widzia³am i mia³ tam zostaæ 2-3 miesi±ce...
|
|
|
|
|
|
|
lech58
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #8 : Maj 27, 2010, 09:51:28 » |
|
Ogurek dziêki za podpowiedzi ale co do Batmana mam obawy. Bra³em go pod uwagê 12-13 lat temu gdy szuka³em og. dla Maj±tku Rogalin. Nie przekona³ mnie , ma³e kopytka ruch jak ruch zale¿y od prowad¿±cego ale co najwa¿niejsze nie zda³ próby zaprzêgowej. Wiem ¿e konie nie musz± ci±gn±c ale co zrobiæ z tymi co nie chc± byæ championami sportowymi. Swoj± niechêæ do szorów widzia³em te¿ u jego córek.Dlatego wybacz ¿e nie zwracam na niego uwagi. Irtysz ciekawy a nawet pasowa³by do moich koby³ rodowodowo.
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1700
|
|
« Odpowiedz #9 : Maj 27, 2010, 11:30:10 » |
|
Irtysz wygl±da jak ¼rebna koby³a, to ma byæ ogier? W tym sezonie w Iwnie stoi walewicki Browar, zwyciêzca ZT, pokaza³ siê troche na czempionatach, ale przez kontuzjê wycofany ze sportu, da³ kilka ciekawych ¼rebi±t, w lepszym od siebie typie. Bardziej na pó³noc w Starogardzie masz do dyspozycji Rashima i Hindusa. Z Walewic mo¿esz zamówiæ nasienie, jak Ci siê nie chce je¼dziæ. Z tego co s³ysza³em to nasienie Frazesa wytrzymuje nawet do tygodnia w stanie sch³odzonym. Jak chcesz taniej, to maj± Dionizosa, który przypomina ojca, a jest poprawniejszy. Zawsze lepiej pokryæ mniej klaczy, ale lepszymi ogierami.
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #10 : Maj 27, 2010, 14:12:09 » |
|
Wizualnie Irtysz jest fatalny, bardzo nieharmonijny i w ma³o mêskim typie jak napisa³ jasiek. Rodowód predysponuje go do sportu, nie¼le siê rusza. Nie wiem tylko czemu na ZT siê dosta³ wygl±daj±c tak, a nie inaczej? Niezbadane s± wyroki komisji. Koñ sportowy nie jest równowa¿ne z reproduktorem. Irtysz na ZT
|
|
|
|
|
|
|
ogurek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 74
|
|
« Odpowiedz #11 : Maj 27, 2010, 15:52:22 » |
|
wymieniam tylko to co wiem gdzie w wlkp stoi, ale zgadzam siê w pe³ni, ¿e dzisiaj mo¿na inseminowaæ czym siê chce (i za co siê zap³aci), np urodzony w wlkp Huzar Irtysz dzisiaj na trocinach i w treningu wygl±da lepiej ni¿ zak³adzie, choæ jako ogier mi siê nie podoba
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 07, 2010, 07:32:07 » |
|
Córka Arbona, pokazywana w Bia³ce. Zupe³nie mi do gustu nie przypad³a, rusza³a siê nie¼le, ale nic poza tym. Modena od Mafia/Hippies
|
|
|
|
|
|
|
sirdarek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 19
|
|