FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Kwiecieñ 12, 2025, 03:37:11 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: [1] 2 3 4 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: PZHKM  (Przeczytany 25717 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Dahoman
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 116

« : Kwiecieñ 01, 2008, 10:31:08 »

http://www.pzhkm.pl/pzhkm.php

Polski Zwi±zek Hodowców Koni Ma³opolskich powsta³ w 2003 roku z inicjatywy przedsiêbiorczych osób zwi±zanych ze ¶rodowiskiem mi³o¶ników, hodowców i u¿ytkowników koni angloarabskich. Zosta³ zarejestrowany 11.09.2003 r. przez S±d Rejonowy w Lublinie.

Podczas I Walnego Zjazdu PZHKM, który odby³ siê 15.11.2003 r. w Krasnystawie, ustalony zosta³ Statut PZHKM oraz zosta³y wybrane w³adze zwi±zku. Obecne w³adze zwi±zku zosta³y wybrane podczas IV Walnego Zjazdu PZHKM, który odby³ siê 17 listopada 2007 r.
Zarz±d PZHKM:

* Krzysztof Kordalski - Prezes
    * Bogus³aw D±browski - Wiceprezes
    * Janusz £ój - Skarbnik
    * Andrzej Bieñko - Sekretarz
    * Jerzy Urbañski - Cz³onek Zarz±du

Komisja Rewizyjna PZHKM:

* Wojciech W³odarczyk - Przewodnicz±cy
    * Anna Stefaniuk - Cz³onek Komisji
    * Dariusz Kotyra - Cz³onek Komisji

Aby przyst±piæ do PZHKM, nale¿y wype³niæ deklaracjê cz³onkowsk± i wys³aæ j± - razem z kopi± dowodu op³acenia sk³adki - na adres Skarbnika zwi±zku. Tak zg³oszona kandydatura zostanie rozpatrzona przez Zarz±d PZHKM. Do pobrania formularz deklaracji.

Wpisowe w wysoko¶ci 50 z³ oraz roczn± sk³adkê cz³onkowsk± równie¿ w wysoko¶ci 50 z³ nale¿y wp³acaæ na konto PZHKM

Adres siedziby PZHKM:
Polski Zwi±zek Hodowców Koni Ma³opolskich
Bia³ka 6
22-300 Krasnystaw

Adres Skarbnika PZHKM:
Janusz £ój
ul. Le¶na 11
22-400 Zamo¶æ

Czy jeste¶cie cz³onkami Polskiego Zwi±zku Hodowców Koni Ma³opolskich ?
Na czym polega cz³onkostwo ? jakie s± zalety i profity z tego wynikaj±ce, a jakie obowi±zki ?
Na czym konkretnie polega dzia³alno¶æ PZHKM i co zosta³o osi±gniête od czasu powstania Zwi±zku ?
Jakie plany i cele ?
Marko
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 104

« Odpowiedz #1 : Kwiecieñ 02, 2008, 23:18:14 »

nie nale¿e i nie sadze ¿ebym siê zapisa³ wed³ug mnie to towrzystwo wzajemnej adoracji by³em z ciekawo¶ci na ostatnim walnym nie wytrzymalem do koñca
cz³onkostwo na p³aceniu skladek
profitów ¿adnych
zalet te¿ nie widze
dzia³alno¶c polega na dzialniu kilku osób, na niby. dziêki niemu znany jest malopolak jak nigdy dot±d tak przynajmnie us³ysza³em na zebraniu
co mo¿na osi±gn±æ jak sie nie ma kasy zapisanych multum a sk³adek brak
moj kolega nale¿a³ i przesta³

Je¶li zajmujesz siê koñmi – MY¦L CZ£OWIEKU TO NIE BOLI
montana
Administrator
U¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 1575

« Odpowiedz #2 : Kwiecieñ 25, 2008, 10:55:50 »

w ostanim numerze Hodowcy i Je¼d¼ca jest artyku³ (list?) Pana Kordalskiego o tytule " Cztery lata Polskiego Zwi±zku Hodowców Koni Ma³opolskich ", jest tam próba przedstawienia dotychczasowej dzia³alno¶ci i osi±gniêæ Zwi±zku.
Jest te¿ napisane, ze ruszy³y prace zmierzajace do wydania folderu po¶wieconego rasie ma³opolskiej.
PZHKM zaproponowa³ tak¿e organizacjê w 2010 r z okazji Konferencji Konia Angloarabskiego ( prawdopodobnie z Janowie Podlaskim ) dodatkowego czempionatu dla doros³ych koni ma³opolskich...
Je¶li kto¶ by³by zainteresowany artyku³em moge przes³aæ lub wkleiæ.
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #3 : Kwiecieñ 25, 2008, 11:37:14 »

wklej
bardzo ciekawa propozycja z tym czempionatem
zobazcymy co z tego bêdzie
Marko
U¿ytkownik

« Odpowiedz #4 : Kwiecieñ 30, 2008, 21:06:26 »

Bêdzie Folder jak LZHK da kase 

montana
Administrator
U¿ytkownik
*

« Odpowiedz #5 : Lipiec 02, 2008, 22:46:31 »

przyznam, ¿e internetowa strona PZHKM budzi u mnie pewien niedosyt, my¶lê ze mog³aby byæ jeszcze nieco bardziej warto¶ciowa
_______________________________________________________________________________________________________

Uwazam, ze duzym niedociagniêciem jest brak jakichkolwiek informacji na temat czempionatów w Klikowej i w Opatowcu na stronie pzhkm.pl :/
Z Klikowej powinny sie tam ju¿ znale¼æ przynajmniej wyniki, wg mnie, powinny byæ tez propozycje, teraz akurat te na Opatowiec...
Czy tylko ja mam takie odczucia ? za wiele wymagam ? czy to juz ca³kiem osobna dzialka, te czempionaty i dlatego nie ma tam ¿adnej wzmianki ? ciêzko spytac nawet o to kogokolwiek, bo na stronie nie ma zadnego mailowego konktaktu ( w przeciwienstwie do wszelakich innych stron, gdzie zawsze jakis kontakt mailowy jest mozliwy :/ )
goha
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 635

« Odpowiedz #6 : Lipiec 03, 2008, 07:17:17 »

wg mnie ta strona nie zawiera informacji jakie na takiej stronie by powinny wiêc praktycznie tam nie zagl±dam. Sporadycznie zajrzê ¿eby siê po raz kolejny przekonac ¿e nie ma tam poszukiwanych przeze mnie informacji..
Lumi
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 754

« Odpowiedz #7 : Lipiec 03, 2008, 09:51:02 »

Potwierdzam, jak dla mnie ta strona jest zupe³nie martwa Niezdecydowany
Marta
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 212

« Odpowiedz #8 : Lipiec 17, 2008, 18:07:11 »

Niestety zgadzam siê z wami. Du¿o wiêcej mo¿na siê dowiedzieæ tu na forum ni¿ na oficjalnej stronie zwi±zku. Jak siê chce promowaæ rasê to pasowa³oby zrobiæ porz±dn± stronê, najlepiej z wersj± angielsk± (jako minimum). Pewnie, ¿e to siê samo i za darmo nie zrobi, ale trzeba inwestowaæ w takie rzeczy. Niechby kto¶ np. z Francji chcia³ siê dowiedzieæ czego¶ o polskich angloarabach, to co ma zrobiæ?
Wiwiana
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 242

« Odpowiedz #9 : Lipiec 17, 2008, 21:10:46 »

Mnie zapytaæ
montana
Administrator
U¿ytkownik
*

« Odpowiedz #10 : Lipiec 17, 2008, 21:47:16 »

Chichot heheh, dowcipna : )
Musisz podac w takim razie namiar na siebie dla Francuzów na stronie, koniecznie

Niestety zgadzam siê z wami. Du¿o wiêcej mo¿na siê dowiedzieæ tu na forum ni¿ na oficjalnej stronie zwi±zku. Jak siê chce promowaæ rasê to pasowa³oby zrobiæ porz±dn± stronê, najlepiej z wersj± angielsk± (jako minimum).

ot co !
Wiwiana
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 242

« Odpowiedz #11 : Lipiec 18, 2008, 06:20:31 »

Pewni Francuzi ju¿ maj± mój namiar, a i reklamê stosown± ma³opolakom te¿ uczyni³am 
Bia³eckie ogiery siê im bardzo podoba³y.
Doma
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 441

« Odpowiedz #12 : Lipiec 18, 2008, 09:41:48 »

to mo¿e  stwórzmy Polski Zwi±zek Mi³o¶ników Koni Ma³opolskich i dzia³ajmy
ja¶ko
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 215

« Odpowiedz #13 : Lipiec 18, 2008, 20:42:14 »

juz go prawie mamy
Marko
U¿ytkownik

« Odpowiedz #14 : Wrzesieñ 11, 2008, 20:52:02 »

Czas najwy¿szy za³o¿yæ co¶ sensownego i z uwagi na brak istotnych rzeczy i infortmacji w Zwiazku Malopolskim - Ale nic dziwnego moim zdaniem zosta³ za³o¿ony tylko z tak zwanej polskiej prywaty "z³ota wolno¶æ szlachecka" Pan Kordalski nie zosta³ prezesem LZHK to sie zdenerwowa³  i za³oy³ sobie Zwi±zek gdzie jest prezesem i tyle, dosta³ siê do komisji ksiegi stada i tworzy now±  czê¶æ dziadów.
Klacz co mi od 10 lat dawa³a ma³opolaki i ma w rodowodzie SP chocia¿ oboje rodzice s± ma³opolakami i ma palenie ma³opolskie od tego roku bêdzie mi p³odziæ tylko SP bo komisja tak usta³i³a
U NAS KTO RANIEJ WSTANIE TEN RZ¡DZI raz nie jest ma³opolak chocia¿ oboje rodzice s± ma³opolakami, a raz obowi±zuje zasada ¿e tylko z dwóch ma³opolaków jest ma³opolak.
Tylko w tym Piêknym Narodzie i Piêknym kraju o którym siê Pan Kordalski tak piêknie rospisuje  o ma³opolakach, mo¿e byæ tak ¿e naprawdê na dzieñ dzisiejszy nie wiadomo jak ten koñ ma wygl±daæ, co jest w typie a co nie, raz domieszka dozwolona raz nie, bo inna komisja, bo inny fax przyszed³.
Mia³e³em w±tpliw± przyjemno¶æ uczestniczenia w ostatnim walnym zebraniu PZHK z 1 s³ownie jednej kandydatury wybrano prezesa zwiazku.
Na 9 czy 10 delegatów np. z Lublina  tylko ja sk³ada³em wnioski do komisji Uchwa³ i Wniosków 
My¶le ¿e z innych okrêgów by³o podobnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tylko ta rasa nie jest na dzieñ dzisiejszy zdefiniowana do koñca.
Co jest raz na zawsze dopuszczione do krycia a co nie .
Z ogiera np. Paradoksa po 11 latach krycia  jako M. robi sie ogiera SP , ale z mojej klaczy SP po obojgu rodzicach M nie mo¿na zrobiæ M.   

Strony: [1] 2 3 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: