ar...?
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 2362
|
 |
« Odpowiedz #15 : Wrzesieñ 11, 2008, 20:59:41 » |
|
Markokurczê w sumie mam podobn± sytuacjê, klacz spe³nia³a warunki wpisu do g³ównej ksiêgi m³p (ojciec m matka sp), jako roczna w Bia³ce by³a m³p, a potem nagle po dwóch latach przy wpisie jednak sta³a siê sp, teraz na szczê¶cie, po walkach z pzhk jest m³p, ale nie wiem czy jej ¼rebak po m przypadkiem sp nie bêdzie  a co ciekawe brat rzeczonej klaczy og. Hetman po Wachlarzu oo zosta³ potraktowany jako sp, chocia¿ p. Kordalski w artykule w KP okresli³ go mianem m³p. I b±d¼ tu cz³owieku m±dry  U nas (radomski ozhk) jak przyjedzie prezes na zjazd powiatowy, to truje o aukcjach i opisach grubasów, a jak siê zapytaæ co by poleci³ w okolicy ze szlachetnych ogierów to nie wie co ma powiedzieæ  . Wsparcie dla niedo¶wiadczonych hodowców, ¿e hej 
|
|
|
|
|
|
|
Stacho
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 130
|
 |
« Odpowiedz #16 : Wrzesieñ 11, 2008, 21:05:19 » |
|
Niby masz racjê Marko, ale je¿eli ksiegi ma³opolskie bedzie prowadzi³ PZHK to ka¿dy zwi±zek bedzie w mniejszym lub wiekszym stopniu organizacj± towarzysk±. Niestety w naszym kraju panuje ba³agan w przepisach to i w hodowlanych te¿. Ale próbowaæ warto, mo¿e to co¶ zmieni. Na zachodzie zwi±zki rasowe maja mocn± pozycjê i sami ustalaja zasady prowadzenia ksi±g i dopuszczania koni do wpisu do ksiegi. W Polsce niezale¿ne s± tylko ksiegi szetlandzkie i trakeñskie, bo rasy czyste to inna bajka.
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
|
 |
« Odpowiedz #17 : Wrzesieñ 11, 2008, 21:23:14 » |
|
W³asnie taka niezale¿no¶æ to z jednej strony swoboda, a z drugiej strony - wystarczy spojrzeæ na ba³agan w zwi±zku trakeñskim 
|
|
|
|
|
|
|
Drapik
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 446
|
 |
« Odpowiedz #18 : Wrzesieñ 12, 2008, 09:02:05 » |
|
co do folderu..coz widzialam projekt i mam niedosyt, o MPMKM slysze od kilku lat tylko nie widze uzasadnienia czegos takiego- czemu mialoby to sluzyc? malopolaki doskonale potrafia rywalizowac i loic tylko na MPMK kundlom sp wiec po co zanizac loty... malopolak slawny bardziej niz kiedys... tak na prawde to na bank nie dzieki PZHKM, tylko dzieki grupie zapalencow ktorzy pisza, foca, robia fora, strony...czy spotykaja sie na ambitne pogaduchy co do okregu radomskiego-przemilcze wiedze teoretyczna i praktyczna szefa, bo nawet moi kuzyni potrafia go zagiac ( lat 5 i 8:]), jesli chodzi o doradztwo jest tak jak pisze ar:( dziwi mnie, ze wiekszosc imprez zwiazanych z rasa dzieje sie na wschodzie i poludniu, ciesze sie, ze Walewice i okreg lodzki wzial sprawe w swoje rece i robi konkurencje, mam nadzieje, ze i Mazowsze kiedys cos takiego zorganizuje co do promocji za granicami PL- nasze malopolaki sa znane,ci co chca kupic wiedza do kogo po dobre konie uderzac, w ciagu ostatnich 5 miesiecy do Francji, Belgii i Niemiec wyjechalo 23 konie ( znajomych,znajomych znajomych;),to te o ktorych wiem) w wieku od kilku miesiecy do 6lat i pewnie o niektorych uslyszymy i zwiazek nic nie pomagal, a nawet pewnie nie wie o wizytach hodowcow z innych panstw.
|
|
|
|
|
|
|
ms_konik
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 105
|
 |
« Odpowiedz #19 : Wrzesieñ 12, 2008, 10:43:31 » |
|
Ar...?- wydaje mi siê, ¿e ba³agan to by³ w ksiêgach wlkp., do jednego wora wrzucano sp,wlkp i trk. A Zwi±zek Trakeñski ma ¶ci¶le okre¶lone zasady wpisu do rejestru i ksi±g, tylko te zasady s± szczegó³owo znane osobom weryfikuj±cym rodowody.
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
|
 |
« Odpowiedz #20 : Wrzesieñ 12, 2008, 13:06:23 » |
|
ms_konikrozumiem, ale mi chodzi³o o sam± organizacjê, ile czeka siê na paszport, jak rzadako aktualizowana jest strona trakeny.eu (ostatnia aktualizacja z czerwca !) jakie by³y po¶lizgi kiedy¶ (nie wiem jak teraz) z wydawaniem pisma same zasady wpisu s± jasne, w odróznieniu od rasy wlkp - teraz sama nie wiem jak odró¿niæ sp'ka od wlkp, kompletnie nei znam zasad 
|
|
|
|
|
|
|
ms_konik
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 105
|
 |
« Odpowiedz #21 : Wrzesieñ 12, 2008, 19:58:36 » |
|
Ar...?- aaa, Ty mówisz o biurze  . No w tej kwestii jest sporo do poprawienia  .
|
|
|
|
|
|
|
Marta
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 212
|
 |
« Odpowiedz #22 : Czerwiec 05, 2009, 14:21:54 » |
|
Od¶wie¿ona wersja ju¿ dzia³a http://www.pzhkm.pl/Oby nie skoñczy³o siê na dobrych chêciach i zapowiedziach.
|
|
|
|
|
|
|
Iza90
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 718
|
 |
« Odpowiedz #23 : Czerwiec 05, 2009, 16:37:24 » |
|
Powiem jedno: kawa³ dobrej roboty za wszystkie lata istnienia strony!  Wielki plus 
|
|
|
|
|
|
|
Marta
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 212
|
 |
« Odpowiedz #24 : Luty 23, 2010, 14:32:52 » |
|
Nie wiem od jak dawna (raczej krótko) baza PZHK pokazuje potomstwo koni. Co¶ mi siê wydaje, ¿e tylko hodowlane i mam w±tpliwo¶ci czy ca³e. Konkurencja jednak mobilizuje  A w ogóle co my¶licie o tworzeniu stowarzyszenia hodowlanego jako konkurencji PZHK? By³y newsy na ¦K. Temat niezbyt szczê¶liwie wybra³am, ale nie widzê w±tku o PZHK bez M.
|
|
|
|
|
|
|
boswell
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 466
|
 |
« Odpowiedz #25 : Luty 23, 2010, 16:08:34 » |
|
Ja uwa¿am ¿e tworzenie dowolnych zwi±zków rasowych odrêbnych od PZHK jest dobre- konkurencja wymusza podnoszenie jako¶ci "us³ug"  osobno sa ju¿ trakeny,szetlandy,fryzy,koniki polskie,xx,oo i mo¿e jakie¶ jeszcze co do których nie mam pewno¶ci? i chyba nie narzekaj±  a w razie czego wspó³pracê z PZHK nawi±zuj±...
|
|
|
|
|
|
|
goha
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 635
|
 |
« Odpowiedz #26 : Luty 24, 2010, 11:34:42 » |
|
jeszcze hucu³y maj± swój zwi±zek
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
|
 |
« Odpowiedz #27 : Luty 24, 2010, 15:50:54 » |
|
boswell ale koniki chyba nadal podlegaj± PZHK ? tylko trakeniarze maj± autonomiczny zwi±zek
a skoro ju¿ jeste¶my w temacie, to czemu strona PZHKM umar³a ??
|
|
|
|
|
|
|
Arcturus
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 319
|
 |
« Odpowiedz #28 : Luty 24, 2010, 16:28:12 » |
|
Ja to siê lepiej przerobi³am, wype³ni³am deklaracje, zap³aci³am sk³adkê i wpisowe , wys³a³am i cisza 
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1700
|
 |
« Odpowiedz #29 : Luty 24, 2010, 16:53:26 » |
|
Ja to siê lepiej przerobi³am, wype³ni³am deklaracje, zap³aci³am sk³adkê i wpisowe , wys³a³am i cisza  No i bardzo dobrze, nie pytaj co zwi±zek mo¿e zrobiæ dla Ciebie, tylko co Ty mo¿esz zrobiæ dla zwi±zku  a skoro ju¿ jeste¶my w temacie, to czemu strona PZHKM umar³a ??
Tak to jest jak wszystko polega na entuzjazmie jednego cz³owieka.
|
|
|
|
|
|
|
|