ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #15 : Wrzesień 11, 2008, 20:59:41 » |
|
Markokurczê w sumie mam podobn¹ sytuacjê, klacz spe³nia³a warunki wpisu do g³ównej ksiêgi m³p (ojciec m matka sp), jako roczna w Bia³ce by³a m³p, a potem nagle po dwóch latach przy wpisie jednak sta³a siê sp, teraz na szczêœcie, po walkach z pzhk jest m³p, ale nie wiem czy jej Ÿrebak po m przypadkiem sp nie bêdzie  a co ciekawe brat rzeczonej klaczy og. Hetman po Wachlarzu oo zosta³ potraktowany jako sp, chocia¿ p. Kordalski w artykule w KP okresli³ go mianem m³p. I b¹dŸ tu cz³owieku m¹dry  U nas (radomski ozhk) jak przyjedzie prezes na zjazd powiatowy, to truje o aukcjach i opisach grubasów, a jak siê zapytaÌ co by poleci³ w okolicy ze szlachetnych ogierów to nie wie co ma powiedzieÌ  . Wsparcie dla niedoœwiadczonych hodowców, ¿e hej 
|
|
|
|
|
|
|
Stacho
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #16 : Wrzesień 11, 2008, 21:05:19 » |
|
Niby masz racjĂŞ Marko, ale jeÂżeli ksiegi maÂłopolskie bedzie prowadziÂł PZHK to kaÂżdy zwiÂązek bedzie w mniejszym lub wiekszym stopniu organizacjÂą towarzyskÂą. Niestety w naszym kraju panuje baÂłagan w przepisach to i w hodowlanych teÂż. Ale prĂłbowaĂŚ warto, moÂże to coÂś zmieni. Na zachodzie zwiÂązki rasowe maja mocnÂą pozycjĂŞ i sami ustalaja zasady prowadzenia ksiÂąg i dopuszczania koni do wpisu do ksiegi. W Polsce niezaleÂżne sÂą tylko ksiegi szetlandzkie i trakeĂąskie, bo rasy czyste to inna bajka.
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #17 : Wrzesień 11, 2008, 21:23:14 » |
|
W³asnie taka niezale¿noœÌ to z jednej strony swoboda, a z drugiej strony - wystarczy spojrzeÌ na ba³agan w zwi¹zku trakeùskim 
|
|
|
|
|
|
|
Drapik
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #18 : Wrzesień 12, 2008, 09:02:05 » |
|
co do folderu..coz widzialam projekt i mam niedosyt, o MPMKM slysze od kilku lat tylko nie widze uzasadnienia czegos takiego- czemu mialoby to sluzyc? malopolaki doskonale potrafia rywalizowac i loic tylko na MPMK kundlom sp wiec po co zanizac loty... malopolak slawny bardziej niz kiedys... tak na prawde to na bank nie dzieki PZHKM, tylko dzieki grupie zapalencow ktorzy pisza, foca, robia fora, strony...czy spotykaja sie na ambitne pogaduchy co do okregu radomskiego-przemilcze wiedze teoretyczna i praktyczna szefa, bo nawet moi kuzyni potrafia go zagiac ( lat 5 i 8:]), jesli chodzi o doradztwo jest tak jak pisze ar:( dziwi mnie, ze wiekszosc imprez zwiazanych z rasa dzieje sie na wschodzie i poludniu, ciesze sie, ze Walewice i okreg lodzki wzial sprawe w swoje rece i robi konkurencje, mam nadzieje, ze i Mazowsze kiedys cos takiego zorganizuje co do promocji za granicami PL- nasze malopolaki sa znane,ci co chca kupic wiedza do kogo po dobre konie uderzac, w ciagu ostatnich 5 miesiecy do Francji, Belgii i Niemiec wyjechalo 23 konie ( znajomych,znajomych znajomych;),to te o ktorych wiem) w wieku od kilku miesiecy do 6lat i pewnie o niektorych uslyszymy i zwiazek nic nie pomagal, a nawet pewnie nie wie o wizytach hodowcow z innych panstw.
|
|
|
|
|
|
|
ms_konik
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #19 : Wrzesień 12, 2008, 10:43:31 » |
|
Ar...?- wydaje mi siê, ¿e ba³agan to by³ w ksiêgach wlkp., do jednego wora wrzucano sp,wlkp i trk. A Zwi¹zek Trakeùski ma œciœle okreœlone zasady wpisu do rejestru i ksi¹g, tylko te zasady s¹ szczegó³owo znane osobom weryfikuj¹cym rodowody.
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #20 : Wrzesień 12, 2008, 13:06:23 » |
|
ms_konikrozumiem, ale mi chodzi³o o sam¹ organizacjê, ile czeka siê na paszport, jak rzadako aktualizowana jest strona trakeny.eu (ostatnia aktualizacja z czerwca !) jakie by³y poœlizgi kiedyœ (nie wiem jak teraz) z wydawaniem pisma same zasady wpisu s¹ jasne, w odróznieniu od rasy wlkp - teraz sama nie wiem jak odró¿niÌ sp'ka od wlkp, kompletnie nei znam zasad 
|
|
|
|
|
|
|
ms_konik
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #21 : Wrzesień 12, 2008, 19:58:36 » |
|
Ar...?- aaa, Ty mĂłwisz o biurze  . No w tej kwestii jest sporo do poprawienia  .
|
|
|
|
|
|
|
Marta
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #22 : Czerwiec 05, 2009, 14:21:54 » |
|
OdÂświeÂżona wersja juÂż dziaÂła http://www.pzhkm.pl/Oby nie skoĂączyÂło siĂŞ na dobrych chĂŞciach i zapowiedziach.
|
|
|
|
|
|
|
Iza90
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #23 : Czerwiec 05, 2009, 16:37:24 » |
|
Powiem jedno: kawaÂł dobrej roboty za wszystkie lata istnienia strony!  Wielki plus 
|
|
|
|
|
|
|
Marta
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #24 : Luty 23, 2010, 14:32:52 » |
|
Nie wiem od jak dawna (raczej krĂłtko) baza PZHK pokazuje potomstwo koni. CoÂś mi siĂŞ wydaje, Âże tylko hodowlane i mam wÂątpliwoÂści czy caÂłe. Konkurencja jednak mobilizuje  A w ogĂłle co myÂślicie o tworzeniu stowarzyszenia hodowlanego jako konkurencji PZHK? ByÂły newsy na ÂŚK. Temat niezbyt szczĂŞÂśliwie wybraÂłam, ale nie widzĂŞ wÂątku o PZHK bez M.
|
|
|
|
|
|
|
boswell
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #25 : Luty 23, 2010, 16:08:34 » |
|
Ja uwa¿am ¿e tworzenie dowolnych zwi¹zków rasowych odrêbnych od PZHK jest dobre- konkurencja wymusza podnoszenie jakoœci "us³ug"  osobno sa ju¿ trakeny,szetlandy,fryzy,koniki polskie,xx,oo i mo¿e jakieœ jeszcze co do których nie mam pewnoœci? i chyba nie narzekaj¹  a w razie czego wspó³pracê z PZHK nawi¹zuj¹...
|
|
|
|
|
|
|
goha
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #26 : Luty 24, 2010, 11:34:42 » |
|
jeszcze hucuÂły majÂą swĂłj zwiÂązek
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #27 : Luty 24, 2010, 15:50:54 » |
|
boswell ale koniki chyba nadal podlegajÂą PZHK ? tylko trakeniarze majÂą autonomiczny zwiÂązek
a skoro juÂż jesteÂśmy w temacie, to czemu strona PZHKM umarÂła ??
|
|
|
|
|
|
|
Arcturus
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #28 : Luty 24, 2010, 16:28:12 » |
|
Ja to siĂŞ lepiej przerobiÂłam, wypeÂłniÂłam deklaracje, zapÂłaciÂłam skÂładkĂŞ i wpisowe , wysÂłaÂłam i cisza 
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #29 : Luty 24, 2010, 16:53:26 » |
|
Ja to siĂŞ lepiej przerobiÂłam, wypeÂłniÂłam deklaracje, zapÂłaciÂłam skÂładkĂŞ i wpisowe , wysÂłaÂłam i cisza  No i bardzo dobrze, nie pytaj co zwiÂązek moÂże zrobiĂŚ dla Ciebie, tylko co Ty moÂżesz zrobiĂŚ dla zwiÂązku  a skoro juÂż jesteÂśmy w temacie, to czemu strona PZHKM umarÂła ??
Tak to jest jak wszystko polega na entuzjazmie jednego czÂłowieka.
|
|
|
|
|
|
|
|