FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Maj 04, 2025, 02:47:03 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2] 3 4 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: PZHKM  (Przeczytany 25959 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #15 : Wrzesień 11, 2008, 20:59:41 »

Marko

kurczĂŞ w sumie mam podobnÂą sytuacjĂŞ, klacz speÂłniaÂła warunki wpisu do g³ównej ksiĂŞgi mÂłp (ojciec m matka sp), jako roczna w BiaÂłce byÂła mÂłp, a potem nagle po dwĂłch latach przy wpisie jednak staÂła siĂŞ sp, teraz na szczĂŞÂście, po walkach z pzhk jest mÂłp, ale nie wiem czy jej Âźrebak po m przypadkiem sp nie bĂŞdzie  Co? a co ciekawe brat rzeczonej klaczy og. Hetman po Wachlarzu oo zostaÂł potraktowany jako sp, chociaÂż p. Kordalski w artykule w KP okresliÂł go mianem mÂłp.
I bÂądÂź tu czÂłowieku mÂądry   Z politowaniem

U nas (radomski ozhk) jak przyjedzie prezes na zjazd powiatowy, to truje o aukcjach i opisach grubasĂłw, a jak siĂŞ zapytaĂŚ co by poleciÂł w okolicy ze szlachetnych ogierĂłw to nie wie co ma powiedzieĂŚ  Szok . Wsparcie dla niedoÂświadczonych hodowcĂłw, Âże hej  Niezdecydowany
Stacho
UÂżytkownik

« Odpowiedz #16 : Wrzesień 11, 2008, 21:05:19 »

Niby masz racjĂŞ Marko, ale jeÂżeli ksiegi maÂłopolskie bedzie prowadziÂł PZHK to kaÂżdy zwiÂązek bedzie w mniejszym lub wiekszym stopniu organizacjÂą towarzyskÂą. Niestety w naszym kraju panuje baÂłagan w przepisach to i w hodowlanych teÂż. Ale prĂłbowaĂŚ warto, moÂże to coÂś zmieni. Na zachodzie zwiÂązki rasowe maja mocnÂą pozycjĂŞ i sami ustalaja zasady prowadzenia ksiÂąg i dopuszczania koni do wpisu do ksiegi. W Polsce niezaleÂżne sÂą tylko ksiegi szetlandzkie i trakeĂąskie, bo rasy czyste to inna bajka.
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #17 : Wrzesień 11, 2008, 21:23:14 »

WÂłasnie taka niezaleÂżnoœÌ to z jednej strony swoboda, a z drugiej strony - wystarczy spojrzeĂŚ na baÂłagan w zwiÂązku trakeĂąskim  Z politowaniem
Drapik
UÂżytkownik

« Odpowiedz #18 : Wrzesień 12, 2008, 09:02:05 »

co do folderu..coz widzialam projekt i mam niedosyt, o MPMKM slysze od kilku lat tylko nie widze uzasadnienia czegos takiego- czemu mialoby to sluzyc? malopolaki doskonale potrafia rywalizowac i loic tylko na MPMK kundlom sp wiec po co zanizac loty...
malopolak slawny bardziej niz kiedys... tak na prawde to na bank nie dzieki PZHKM, tylko dzieki grupie zapalencow ktorzy pisza, foca, robia fora, strony...czy spotykaja sie na ambitne pogaduchy
co do okregu radomskiego-przemilcze wiedze teoretyczna i praktyczna szefa, bo nawet moi kuzyni potrafia go zagiac ( lat 5 i 8:]), jesli chodzi o doradztwo jest tak jak pisze ar:(
dziwi mnie, ze wiekszosc imprez zwiazanych z rasa dzieje sie na wschodzie i poludniu, ciesze sie, ze Walewice i okreg lodzki wzial sprawe w swoje rece i robi konkurencje, mam nadzieje, ze i Mazowsze kiedys cos takiego zorganizuje
co do promocji za granicami PL- nasze malopolaki sa znane,ci co chca kupic wiedza do kogo po dobre konie uderzac, w ciagu ostatnich 5 miesiecy do Francji, Belgii i Niemiec wyjechalo 23 konie ( znajomych,znajomych znajomych;),to te o ktorych wiem) w wieku od kilku miesiecy do 6lat i pewnie o niektorych uslyszymy i zwiazek nic nie pomagal, a nawet pewnie nie wie o wizytach hodowcow  z innych panstw.
ms_konik
UÂżytkownik

« Odpowiedz #19 : Wrzesień 12, 2008, 10:43:31 »

Ar...?- wydaje mi siĂŞ, Âże baÂłagan to byÂł w ksiĂŞgach wlkp., do jednego wora wrzucano sp,wlkp i trk.
       A ZwiÂązek TrakeĂąski ma ÂściÂśle okreÂślone zasady wpisu do rejestru i ksiÂąg, tylko te zasady sÂą szczegó³owo znane osobom weryfikujÂącym rodowody.
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #20 : Wrzesień 12, 2008, 13:06:23 »

ms_konik

rozumiem, ale mi chodziÂło o samÂą organizacjĂŞ, ile czeka siĂŞ na paszport, jak rzadako aktualizowana jest strona trakeny.eu (ostatnia aktualizacja z czerwca !)
jakie byÂły poÂślizgi kiedyÂś (nie wiem jak teraz) z wydawaniem pisma
same zasady wpisu sÂą jasne, w odrĂłznieniu od rasy wlkp - teraz sama nie wiem jak odró¿niĂŚ sp'ka od wlkp, kompletnie nei znam zasad  Zawstydzony
ms_konik
UÂżytkownik

« Odpowiedz #21 : Wrzesień 12, 2008, 19:58:36 »

Ar...?- aaa, Ty mĂłwisz o biurze .
No w tej kwestii jest sporo do poprawienia .
Marta
UÂżytkownik

« Odpowiedz #22 : Czerwiec 05, 2009, 14:21:54 »

OdÂświeÂżona wersja juÂż dziaÂła
http://www.pzhkm.pl/
Oby nie skoĂączyÂło siĂŞ na dobrych chĂŞciach i zapowiedziach.
Iza90
UÂżytkownik

« Odpowiedz #23 : Czerwiec 05, 2009, 16:37:24 »

Powiem jedno: kawaÂł dobrej roboty za wszystkie lata istnienia strony! Chichot
Wielki plus
Marta
UÂżytkownik

« Odpowiedz #24 : Luty 23, 2010, 14:32:52 »

Nie wiem od jak dawna (raczej krĂłtko) baza PZHK pokazuje potomstwo koni. CoÂś mi siĂŞ wydaje, Âże tylko hodowlane i mam wÂątpliwoÂści czy caÂłe.
Konkurencja jednak mobilizuje Chichot

A w ogĂłle co myÂślicie o tworzeniu stowarzyszenia hodowlanego jako konkurencji PZHK? ByÂły newsy na ÂŚK.

Temat niezbyt szczĂŞÂśliwie wybraÂłam, ale nie widzĂŞ wÂątku o PZHK bez M.
boswell
UÂżytkownik

« Odpowiedz #25 : Luty 23, 2010, 16:08:34 »

Ja uwaÂżam Âże tworzenie dowolnych zwiÂązkĂłw rasowych odrĂŞbnych od PZHK jest dobre- konkurencja wymusza podnoszenie jakoÂści "usÂług" Chichot
 osobno sa juÂż trakeny,szetlandy,fryzy,koniki polskie,xx,oo i moÂże jakieÂś jeszcze co do ktĂłrych nie mam pewnoÂści? i chyba nie narzekajÂą a w razie czego wspó³pracĂŞ z PZHK nawiÂązujÂą...
goha
UÂżytkownik

« Odpowiedz #26 : Luty 24, 2010, 11:34:42 »

jeszcze hucuÂły majÂą swĂłj zwiÂązek
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #27 : Luty 24, 2010, 15:50:54 »

boswell
ale koniki chyba nadal podlegajÂą PZHK ?
tylko trakeniarze majÂą autonomiczny zwiÂązek

a skoro juÂż jesteÂśmy w temacie, to czemu strona PZHKM umarÂła ??
Arcturus
UÂżytkownik

« Odpowiedz #28 : Luty 24, 2010, 16:28:12 »

Ja to siĂŞ lepiej przerobiÂłam, wypeÂłniÂłam deklaracje, zapÂłaciÂłam skÂładkĂŞ i wpisowe , wysÂłaÂłam i cisza
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #29 : Luty 24, 2010, 16:53:26 »

Ja to siĂŞ lepiej przerobiÂłam, wypeÂłniÂłam deklaracje, zapÂłaciÂłam skÂładkĂŞ i wpisowe , wysÂłaÂłam i cisza

No i bardzo dobrze, nie pytaj co zwiÂązek moÂże zrobiĂŚ dla Ciebie, tylko co Ty moÂżesz zrobiĂŚ dla zwiÂązku 

a skoro juÂż jesteÂśmy w temacie, to czemu strona PZHKM umarÂła ??

Tak to jest jak wszystko polega na entuzjazmie jednego czÂłowieka.
Strony: 1 [2] 3 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: