FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Kwiecień 30, 2025, 23:31:05 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 [3] 4 5 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: POKAZ OGIERÓW  (Przeczytany 36595 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
meghana
UÂżytkownik

« Odpowiedz #30 : Styczeń 16, 2011, 22:26:46 »

DziĂŞkujĂŞ za szybkÂą odpowiedÂź. WÂłaÂściwie to rozumiem CiĂŞ, wybĂłr jest trudny, albo moÂżna dobrze przyjrzeĂŚ koniom podczas prezentacji albo robiĂŚ im zdjĂŞcia. A za te fotki, ktĂłre zrobiÂłaÂś dziĂŞkujĂŞ. DziĂŞkujĂŞ rĂłwnieÂż za TwojÂą opiniĂŞ.
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #31 : Styczeń 16, 2011, 23:09:37 »

(nie to co Huzar ktĂłry jest energiczny, ale przy okazji do ludzi z zĂŞbami startuje...).

Co?

Z tego co widziaÂłem, to on tylko zÂłapaÂł w zĂŞby wodze i siĂŞ nimi bawiÂł przy odpinaniu, o to chodzi?? Moim zdaniem Âżaden inny ogier xo nie kÂłusowaÂł tak obszernie i elastycznie jak Huzar.
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #32 : Styczeń 16, 2011, 23:41:52 »

jasiek
Widzisz co chcesz widzieĂŚ, Huzar byÂł neisforny, w boskie staÂł z zaciÂśniĂŞtym w gĂŞbie uwiÂązem, w czasie prezentacji byÂł niepokorny.
Nie on pierwszy miaÂł nadmiary energii, ale ja mam nieodparte wraÂżenie, Âże on chĂŞtnie zatopiÂł by w kimÂś zĂŞby.
Brykanie z kuleniem uszu i oddawaniem na szelestkĂŞ to nie jest objaw pozytywnego nastawienia i wesoÂłoÂści.

Wygrzeba³am kilkaz zdjêÌ m³p (jakoœÌ niestety halowa):

Emetyt

Frazes

Jubilat

Mefisto
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #33 : Styczeń 16, 2011, 23:49:10 »

Co do Frazesa zastanawia mnie jedna rzecz. To ogier w treningu, a miĂŞÂśni na nim nieduÂżo, niepracujÂący Frazes ma lepiej umiĂŞÂśniony zad.  Co?
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #34 : Styczeń 17, 2011, 09:36:00 »

Co do Frazesa zastanawia mnie jedna rzecz. To ogier w treningu, a miĂŞÂśni na nim nieduÂżo, niepracujÂący Frazes ma lepiej umiĂŞÂśniony zad.  Co?
MiaÂło byĂŚ Huzar
Drapik
UÂżytkownik

« Odpowiedz #35 : Styczeń 17, 2011, 09:52:44 »

wsrod sp bylo kilka ogierow lepiej klusujacych niz Huzar,np.Pro Savage, ktory na dlugiej scianie w kierunku wejscia ruszal sie jak kot,zdaje sie, ze i siwy Dakar porzadnie zaklusowal wyciagnietym nie robiac tego tylko przednimi konczynamo ( jakos ...mhm odnosilo sie nieodparte wrazenie,ze czesc koni posiada lekki przod machajacy  pod uszy a tyl od nnego konia). Tez mnie  zastanowila sylwetka Huzara- on jest w trakcie roztrenowania? ma przerwe w treningu?
kto teraz w ogole jezdzi w Walewicach?
jestem zachwycona Sentenderem i juz wiem, ze to jego bede polecac w tym sezonie:)
Co do Huzara, coz, z miejsca gdzie stalam moge potwierdzic obserwacje Ar.
jak Wam sie podobaly konie kolorowe? mhm niektore bonitacje mocno mnie dziwily, bo patrzac na te konei z bliska nie widzialam szalu ( wrecz przeciwnie szczegolnie jesli chodzi o nogi, kopyta, linie grzbietu i laczenie szyja glowa) a z pkt tak wynikalo,moze slepne na starosc Zawstydzony
G-Santa
UÂżytkownik

« Odpowiedz #36 : Styczeń 17, 2011, 11:40:39 »

Mam dokÂładnie takie same wraÂżenia, tylko jak dla mnie i Huzar i Frazes byÂły jakieÂś maÂłe, chude, jakieÂś filigranowe . Na zdjĂŞciach ar...?  Frazes wyszedÂł o wiele bardziej okazale niÂż wyglÂądaÂł na Âżywo. Jak podjechaÂły w bakmanie, to wyglÂądaÂły jak takie dwie kobyÂły z targu, dopiero póŸniej sie zorientowaÂłam, Âże to przeciez Frazes z Huzarem.

Mnie (jak zwykle)  nie podobaÂło siĂŞ jedno i to samo-czemu jak ogiery biagajÂą luzem to jedynÂą zaporÂą przed wyfruniĂŞciem z hali jest Âżywa zapora z ludzi?? Na wszystkich imprezach ruch luzem budzi u mnie najwiecej zastrzeÂżeĂą. Czy naprawde nie moÂżna byÂło wymyÂśliĂŚ zamkniĂŞcia od strony wyjÂścia, ktĂłre by byÂło Âłatwo otworzyĂŚ, zamkn¹Ì...  Poza tym ludzie stojÂący w przejÂściu, gdzie w te i we wte chodzÂą ogiery, dodam, Âże ludzie z maÂłymi dzieĂŚmi, to jest przestrzeganie jakiegoÂś bhp? No i jak drzwi sÂą otwarte na oÂścieÂż, to tym bardziej kusi konia Âżeby wÂłaÂśnie tam uciekaĂŚ (np. na kwalifikacjach w BB po wejÂściu ogiera wszystkie drzwi byÂły szczelnie zamykane)   

Poza tym frekwencja byÂła naprawde niesamowita, nie widziaÂłam jeszcze tak peÂłnych trybun w BogusÂławicach, zresztÂą pomimo otwarcia galerii na gĂłrze to i tak byÂła spora nadwyÂżka ludzi w stosunku do miejsc. Ale z tego naleÂży siĂŞ chyba cieszyĂŚ 
montana
Administrator
UÂżytkownik
*

« Odpowiedz #37 : Styczeń 17, 2011, 13:19:28 »

ot co !
Z moich wraÂżeĂą dotyczacych samej imprezy
- du¿a widownia œwiadczy ze istnieje zapotrzebowanie na tego typu imprezy, a wieœÌ o pokazie szybko i szeroko sie rozesz³a. Miejsc wrêcz brakowa³o, nad tym te¿ mo¿naby pomysleÌ, tym bardziej ze wzlêdu na wspomniany t³um ludzi przy wejœciu...
- niska cena za boks, Âładny gest w stronĂŞ wÂłaÂścicieli
- kiepsko ustawiony korytarz, zarĂłwno ze wzglĂŞdu na widzĂłw, jak i dla koni
- katalog szybko staÂł siĂŞ towarem nie do dostania :/
- prezenterzy, chcia³oby siê, ¿eby wszyscy wygl¹dali elegancko, wg mnie z tym by³o ró¿nie

Ale ogĂłlnie podobaÂło mi siĂŞ, na pewno warto byÂło sie wybraĂŚ

Filmiki, dla tych, ktĂłrzy nie mogli przyjechaĂŚ ; )
http://www.youtube.com/watch?v=_VlqG8OLpI4
http://www.youtube.com/watch?v=6g5Z7QdzCtE
http://www.youtube.com/watch?v=-zhCjaa06WA

Huzar

Biegacz

Cyprys z synem

Frazes

Mefisto
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #38 : Styczeń 17, 2011, 14:36:05 »

Drapik
JuÂż myÂślaÂłam, Âże tylko ja dostrzegÂłam "miÂłe" oblicze Huzara.

montana
Super film Sentendera !!

Ja siĂŞ bardzo cieszĂŞ, Âże ta impreza w ogĂłle siĂŞ odbyÂła (pamiĂŞtacie ile byÂło na poczatku negatywnych, pesymistycznych komentarzy ?).
Zdecydowanie do dopracowania jest sposĂłb przeprowadzenia prezentacji.
Prezentacja ruchu luzem u ogierĂłw starszych niÂż 3-letnie raczej nie ma sensu. Trzeba sie zdecydowaĂŚ - kortytarz/pokaz pod siodÂłem albo sam pokaz w rĂŞku.
amazonka80
UÂżytkownik

« Odpowiedz #39 : Styczeń 17, 2011, 16:38:15 »

Ciesze siĂŞ, Âże tak wielu z Was byÂło i jesteÂście zadowoleni! Za wszystkie uwagi dziĂŞkujemy i przy organizacji kolejnych pokazĂłw na pewno zwrĂłcimy na to uwagĂŞ!!!

Dziewczyny a gdzie zdjĂŞcia najpiĂŞkniejszego MAÂŁOPOLAKA i BEST in SHOW

Co?Co??
meghana
UÂżytkownik

« Odpowiedz #40 : Styczeń 17, 2011, 19:38:46 »

Wielkie dziĂŞki filmiki i kolejne zdjĂŞcia oraz za spostrzeÂżenia na tema prezentowanych koni. 
amazonka80
UÂżytkownik

« Odpowiedz #41 : Styczeń 17, 2011, 22:40:56 »

A widok Emetyta coÂś cudownego... lepiej ruszaÂł siĂŞ niÂż niektĂłre te mÂłodziki!

Informacja z katalogu o Emetytycie: 24 uznani synowie i 83 uznane cĂłrki!
Jak zdobĂŞdĂŞ Katalog to zeskanuje opisy ogierĂłw maÂłopolskich i wstawiĂŞ!

JeÂśli idzie o Huzara i Frazesa to dla mnie widaĂŚ ewidentnie brak wybiegania! Dziwi to szczegĂłlnie, Âże posiadajÂą halĂŞ. Wiem, Âże Frazes stoi i nie trenuje, bo zawodniczka zrezygnowaÂła z pracy w Walewicach! TÂłumaczenie siĂŞ du¿¹ iloÂściÂą ludzi i nieznajomoÂściÂą hali gÂłupota, bo ogiery te startowaÂły na duÂżych zawodach w wielu miejscach, gdzie byÂło o wiele wiĂŞcej ludzi. A Huzar chciaÂł siĂŞ bawiĂŚ i zÂłapaÂł za wodze, a prowadzÂący zacz¹³ siĂŞ z nim szarpaĂŚ, ale nie zauwaÂżyÂłam w nim agresji i Âżeby siĂŞ z zĂŞbami do ludzi rzucaÂł. A z  ciekawostek powiem, Âże wystawia jĂŞzyk i lubi jak siĂŞ po nim drapie:)

Sentender ode mnie teÂż dostaje duÂżego plusa!
kefajstos
UÂżytkownik

« Odpowiedz #42 : Styczeń 17, 2011, 22:52:34 »

a Mefisto?
Ciekawa jestem opinii z zewnÂątrz:)
amazonka80
UÂżytkownik

« Odpowiedz #43 : Styczeń 17, 2011, 23:49:15 »

montana.... jasiek.... nie macie jakiejÂś foty i filmiku Emetyta (Best in Schow Pokazu)?
G-Santa
UÂżytkownik

« Odpowiedz #44 : Styczeń 18, 2011, 08:23:12 »

DokÂładnie tak jak mĂłwi amazonka80, Huzar w boksie wywalaÂł jĂŞzor do drapania przez kraty, ale nie byÂło Âżadnego kulenia uszu czy kÂłapania zĂŞbami.
A z tym katalogiem, faktycznie, chyba nikt sie nie spodziewaÂł aÂż tylu ludzi. Teraz chociaÂż wiadomo, Âże na drugi raz co jak co, ale katalogĂłw trzeba wydrukowaĂŚ z duÂżym zapasem...
Strony: 1 2 [3] 4 5 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: