FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Styczeñ 07, 2025, 10:50:16 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 2 [3] 4 5 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: POKAZ OGIERÓW  (Przeczytany 35166 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
meghana
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 143

« Odpowiedz #30 : Styczeñ 16, 2011, 22:26:46 »

Dziêkujê za szybk± odpowied¼. W³a¶ciwie to rozumiem Ciê, wybór jest trudny, albo mo¿na dobrze przyjrzeæ koniom podczas prezentacji albo robiæ im zdjêcia. A za te fotki, które zrobi³a¶ dziêkujê. Dziêkujê równie¿ za Twoj± opiniê.
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #31 : Styczeñ 16, 2011, 23:09:37 »

(nie to co Huzar który jest energiczny, ale przy okazji do ludzi z zêbami startuje...).

Co?

Z tego co widzia³em, to on tylko z³apa³ w zêby wodze i siê nimi bawi³ przy odpinaniu, o to chodzi?? Moim zdaniem ¿aden inny ogier xo nie k³usowa³ tak obszernie i elastycznie jak Huzar.
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #32 : Styczeñ 16, 2011, 23:41:52 »

jasiek
Widzisz co chcesz widzieæ, Huzar by³ neisforny, w boskie sta³ z zaci¶niêtym w gêbie uwi±zem, w czasie prezentacji by³ niepokorny.
Nie on pierwszy mia³ nadmiary energii, ale ja mam nieodparte wra¿enie, ¿e on chêtnie zatopi³ by w kim¶ zêby.
Brykanie z kuleniem uszu i oddawaniem na szelestkê to nie jest objaw pozytywnego nastawienia i weso³o¶ci.

Wygrzeba³am kilkaz zdjêæ m³p (jako¶æ niestety halowa):

Emetyt

Frazes

Jubilat

Mefisto
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #33 : Styczeñ 16, 2011, 23:49:10 »

Co do Frazesa zastanawia mnie jedna rzecz. To ogier w treningu, a miê¶ni na nim niedu¿o, niepracuj±cy Frazes ma lepiej umiê¶niony zad.  Co?
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #34 : Styczeñ 17, 2011, 09:36:00 »

Co do Frazesa zastanawia mnie jedna rzecz. To ogier w treningu, a miê¶ni na nim niedu¿o, niepracuj±cy Frazes ma lepiej umiê¶niony zad.  Co?
Mia³o byæ Huzar
Drapik
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 446

« Odpowiedz #35 : Styczeñ 17, 2011, 09:52:44 »

wsrod sp bylo kilka ogierow lepiej klusujacych niz Huzar,np.Pro Savage, ktory na dlugiej scianie w kierunku wejscia ruszal sie jak kot,zdaje sie, ze i siwy Dakar porzadnie zaklusowal wyciagnietym nie robiac tego tylko przednimi konczynamo ( jakos ...mhm odnosilo sie nieodparte wrazenie,ze czesc koni posiada lekki przod machajacy  pod uszy a tyl od nnego konia). Tez mnie  zastanowila sylwetka Huzara- on jest w trakcie roztrenowania? ma przerwe w treningu?
kto teraz w ogole jezdzi w Walewicach?
jestem zachwycona Sentenderem i juz wiem, ze to jego bede polecac w tym sezonie:)
Co do Huzara, coz, z miejsca gdzie stalam moge potwierdzic obserwacje Ar.
jak Wam sie podobaly konie kolorowe? mhm niektore bonitacje mocno mnie dziwily, bo patrzac na te konei z bliska nie widzialam szalu ( wrecz przeciwnie szczegolnie jesli chodzi o nogi, kopyta, linie grzbietu i laczenie szyja glowa) a z pkt tak wynikalo,moze slepne na starosc Zawstydzony
G-Santa
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 50

« Odpowiedz #36 : Styczeñ 17, 2011, 11:40:39 »

Mam dok³adnie takie same wra¿enia, tylko jak dla mnie i Huzar i Frazes by³y jakie¶ ma³e, chude, jakie¶ filigranowe . Na zdjêciach ar...?  Frazes wyszed³ o wiele bardziej okazale ni¿ wygl±da³ na ¿ywo. Jak podjecha³y w bakmanie, to wygl±da³y jak takie dwie koby³y z targu, dopiero pó¼niej sie zorientowa³am, ¿e to przeciez Frazes z Huzarem.

Mnie (jak zwykle)  nie podoba³o siê jedno i to samo-czemu jak ogiery biagaj± luzem to jedyn± zapor± przed wyfruniêciem z hali jest ¿ywa zapora z ludzi?? Na wszystkich imprezach ruch luzem budzi u mnie najwiecej zastrze¿eñ. Czy naprawde nie mo¿na by³o wymy¶liæ zamkniêcia od strony wyj¶cia, które by by³o ³atwo otworzyæ, zamkn±æ...  Poza tym ludzie stoj±cy w przej¶ciu, gdzie w te i we wte chodz± ogiery, dodam, ¿e ludzie z ma³ymi dzieæmi, to jest przestrzeganie jakiego¶ bhp? No i jak drzwi s± otwarte na o¶cie¿, to tym bardziej kusi konia ¿eby w³a¶nie tam uciekaæ (np. na kwalifikacjach w BB po wej¶ciu ogiera wszystkie drzwi by³y szczelnie zamykane)   

Poza tym frekwencja by³a naprawde niesamowita, nie widzia³am jeszcze tak pe³nych trybun w Bogus³awicach, zreszt± pomimo otwarcia galerii na górze to i tak by³a spora nadwy¿ka ludzi w stosunku do miejsc. Ale z tego nale¿y siê chyba cieszyæ 
montana
Administrator
U¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 1575

« Odpowiedz #37 : Styczeñ 17, 2011, 13:19:28 »

ot co !
Z moich wra¿eñ dotyczacych samej imprezy
- du¿a widownia ¶wiadczy ze istnieje zapotrzebowanie na tego typu imprezy, a wie¶æ o pokazie szybko i szeroko sie rozesz³a. Miejsc wrêcz brakowa³o, nad tym te¿ mo¿naby pomysleæ, tym bardziej ze wzlêdu na wspomniany t³um ludzi przy wej¶ciu...
- niska cena za boks, ³adny gest w stronê w³a¶cicieli
- kiepsko ustawiony korytarz, zarówno ze wzglêdu na widzów, jak i dla koni
- katalog szybko sta³ siê towarem nie do dostania :/
- prezenterzy, chcia³oby siê, ¿eby wszyscy wygl±dali elegancko, wg mnie z tym by³o ró¿nie

Ale ogólnie podoba³o mi siê, na pewno warto by³o sie wybraæ

Filmiki, dla tych, którzy nie mogli przyjechaæ ; )
http://www.youtube.com/watch?v=_VlqG8OLpI4
http://www.youtube.com/watch?v=6g5Z7QdzCtE
http://www.youtube.com/watch?v=-zhCjaa06WA

Huzar

Biegacz

Cyprys z synem

Frazes

Mefisto
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #38 : Styczeñ 17, 2011, 14:36:05 »

Drapik
Ju¿ my¶la³am, ¿e tylko ja dostrzeg³am "mi³e" oblicze Huzara.

montana
Super film Sentendera !!

Ja siê bardzo cieszê, ¿e ta impreza w ogóle siê odby³a (pamiêtacie ile by³o na poczatku negatywnych, pesymistycznych komentarzy ?).
Zdecydowanie do dopracowania jest sposób przeprowadzenia prezentacji.
Prezentacja ruchu luzem u ogierów starszych ni¿ 3-letnie raczej nie ma sensu. Trzeba sie zdecydowaæ - kortytarz/pokaz pod siod³em albo sam pokaz w rêku.
amazonka80
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 500

« Odpowiedz #39 : Styczeñ 17, 2011, 16:38:15 »

Ciesze siê, ¿e tak wielu z Was by³o i jeste¶cie zadowoleni! Za wszystkie uwagi dziêkujemy i przy organizacji kolejnych pokazów na pewno zwrócimy na to uwagê!!!

Dziewczyny a gdzie zdjêcia najpiêkniejszego MA£OPOLAKA i BEST in SHOW

Co?Co??
meghana
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 143

« Odpowiedz #40 : Styczeñ 17, 2011, 19:38:46 »

Wielkie dziêki filmiki i kolejne zdjêcia oraz za spostrze¿enia na tema prezentowanych koni. 
amazonka80
U¿ytkownik

« Odpowiedz #41 : Styczeñ 17, 2011, 22:40:56 »

A widok Emetyta co¶ cudownego... lepiej rusza³ siê ni¿ niektóre te m³odziki!

Informacja z katalogu o Emetytycie: 24 uznani synowie i 83 uznane córki!
Jak zdobêdê Katalog to zeskanuje opisy ogierów ma³opolskich i wstawiê!

Je¶li idzie o Huzara i Frazesa to dla mnie widaæ ewidentnie brak wybiegania! Dziwi to szczególnie, ¿e posiadaj± halê. Wiem, ¿e Frazes stoi i nie trenuje, bo zawodniczka zrezygnowa³a z pracy w Walewicach! T³umaczenie siê du¿± ilo¶ci± ludzi i nieznajomo¶ci± hali g³upota, bo ogiery te startowa³y na du¿ych zawodach w wielu miejscach, gdzie by³o o wiele wiêcej ludzi. A Huzar chcia³ siê bawiæ i z³apa³ za wodze, a prowadz±cy zacz±³ siê z nim szarpaæ, ale nie zauwa¿y³am w nim agresji i ¿eby siê z zêbami do ludzi rzuca³. A z  ciekawostek powiem, ¿e wystawia jêzyk i lubi jak siê po nim drapie:)

Sentender ode mnie te¿ dostaje du¿ego plusa!
kefajstos
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 14

« Odpowiedz #42 : Styczeñ 17, 2011, 22:52:34 »

a Mefisto?
Ciekawa jestem opinii z zewn±trz:)
amazonka80
U¿ytkownik

« Odpowiedz #43 : Styczeñ 17, 2011, 23:49:15 »

montana.... jasiek.... nie macie jakiej¶ foty i filmiku Emetyta (Best in Schow Pokazu)?
G-Santa
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 50

« Odpowiedz #44 : Styczeñ 18, 2011, 08:23:12 »

Dok³adnie tak jak mówi amazonka80, Huzar w boksie wywala³ jêzor do drapania przez kraty, ale nie by³o ¿adnego kulenia uszu czy k³apania zêbami.
A z tym katalogiem, faktycznie, chyba nikt sie nie spodziewa³ a¿ tylu ludzi. Teraz chocia¿ wiadomo, ¿e na drugi raz co jak co, ale katalogów trzeba wydrukowaæ z du¿ym zapasem...
Strony: 1 2 [3] 4 5 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: