meghana
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 143
|
|
« Odpowiedz #30 : Styczeñ 16, 2011, 22:26:46 » |
|
Dziêkujê za szybk± odpowied¼. W³a¶ciwie to rozumiem Ciê, wybór jest trudny, albo mo¿na dobrze przyjrzeæ koniom podczas prezentacji albo robiæ im zdjêcia. A za te fotki, które zrobi³a¶ dziêkujê. Dziêkujê równie¿ za Twoj± opiniê.
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1700
|
|
« Odpowiedz #31 : Styczeñ 16, 2011, 23:09:37 » |
|
(nie to co Huzar który jest energiczny, ale przy okazji do ludzi z zêbami startuje...).
Z tego co widzia³em, to on tylko z³apa³ w zêby wodze i siê nimi bawi³ przy odpinaniu, o to chodzi?? Moim zdaniem ¿aden inny ogier xo nie k³usowa³ tak obszernie i elastycznie jak Huzar.
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 2362
|
|
« Odpowiedz #32 : Styczeñ 16, 2011, 23:41:52 » |
|
jasiekWidzisz co chcesz widzieæ, Huzar by³ neisforny, w boskie sta³ z zaci¶niêtym w gêbie uwi±zem, w czasie prezentacji by³ niepokorny. Nie on pierwszy mia³ nadmiary energii, ale ja mam nieodparte wra¿enie, ¿e on chêtnie zatopi³ by w kim¶ zêby. Brykanie z kuleniem uszu i oddawaniem na szelestkê to nie jest objaw pozytywnego nastawienia i weso³o¶ci. Wygrzeba³am kilkaz zdjêæ m³p (jako¶æ niestety halowa): Emetyt Frazes Jubilat Mefisto
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #33 : Styczeñ 16, 2011, 23:49:10 » |
|
Co do Frazesa zastanawia mnie jedna rzecz. To ogier w treningu, a miê¶ni na nim niedu¿o, niepracuj±cy Frazes ma lepiej umiê¶niony zad.
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #34 : Styczeñ 17, 2011, 09:36:00 » |
|
Co do Frazesa zastanawia mnie jedna rzecz. To ogier w treningu, a miê¶ni na nim niedu¿o, niepracuj±cy Frazes ma lepiej umiê¶niony zad. Mia³o byæ Huzar
|
|
|
|
|
|
|
Drapik
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 446
|
|
« Odpowiedz #35 : Styczeñ 17, 2011, 09:52:44 » |
|
wsrod sp bylo kilka ogierow lepiej klusujacych niz Huzar,np.Pro Savage, ktory na dlugiej scianie w kierunku wejscia ruszal sie jak kot,zdaje sie, ze i siwy Dakar porzadnie zaklusowal wyciagnietym nie robiac tego tylko przednimi konczynamo ( jakos ...mhm odnosilo sie nieodparte wrazenie,ze czesc koni posiada lekki przod machajacy pod uszy a tyl od nnego konia). Tez mnie zastanowila sylwetka Huzara- on jest w trakcie roztrenowania? ma przerwe w treningu? kto teraz w ogole jezdzi w Walewicach? jestem zachwycona Sentenderem i juz wiem, ze to jego bede polecac w tym sezonie:) Co do Huzara, coz, z miejsca gdzie stalam moge potwierdzic obserwacje Ar. jak Wam sie podobaly konie kolorowe? mhm niektore bonitacje mocno mnie dziwily, bo patrzac na te konei z bliska nie widzialam szalu ( wrecz przeciwnie szczegolnie jesli chodzi o nogi, kopyta, linie grzbietu i laczenie szyja glowa) a z pkt tak wynikalo,moze slepne na starosc
|
|
|
|
|
|
|
G-Santa
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 50
|
|
« Odpowiedz #36 : Styczeñ 17, 2011, 11:40:39 » |
|
Mam dok³adnie takie same wra¿enia, tylko jak dla mnie i Huzar i Frazes by³y jakie¶ ma³e, chude, jakie¶ filigranowe . Na zdjêciach ar...? Frazes wyszed³ o wiele bardziej okazale ni¿ wygl±da³ na ¿ywo. Jak podjecha³y w bakmanie, to wygl±da³y jak takie dwie koby³y z targu, dopiero pó¼niej sie zorientowa³am, ¿e to przeciez Frazes z Huzarem. Mnie (jak zwykle) nie podoba³o siê jedno i to samo-czemu jak ogiery biagaj± luzem to jedyn± zapor± przed wyfruniêciem z hali jest ¿ywa zapora z ludzi?? Na wszystkich imprezach ruch luzem budzi u mnie najwiecej zastrze¿eñ. Czy naprawde nie mo¿na by³o wymy¶liæ zamkniêcia od strony wyj¶cia, które by by³o ³atwo otworzyæ, zamkn±æ... Poza tym ludzie stoj±cy w przej¶ciu, gdzie w te i we wte chodz± ogiery, dodam, ¿e ludzie z ma³ymi dzieæmi, to jest przestrzeganie jakiego¶ bhp? No i jak drzwi s± otwarte na o¶cie¿, to tym bardziej kusi konia ¿eby w³a¶nie tam uciekaæ (np. na kwalifikacjach w BB po wej¶ciu ogiera wszystkie drzwi by³y szczelnie zamykane) Poza tym frekwencja by³a naprawde niesamowita, nie widzia³am jeszcze tak pe³nych trybun w Bogus³awicach, zreszt± pomimo otwarcia galerii na górze to i tak by³a spora nadwy¿ka ludzi w stosunku do miejsc. Ale z tego nale¿y siê chyba cieszyæ
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1575
|
|
« Odpowiedz #37 : Styczeñ 17, 2011, 13:19:28 » |
|
ot co ! Z moich wra¿eñ dotyczacych samej imprezy - du¿a widownia ¶wiadczy ze istnieje zapotrzebowanie na tego typu imprezy, a wie¶æ o pokazie szybko i szeroko sie rozesz³a. Miejsc wrêcz brakowa³o, nad tym te¿ mo¿naby pomysleæ, tym bardziej ze wzlêdu na wspomniany t³um ludzi przy wej¶ciu... - niska cena za boks, ³adny gest w stronê w³a¶cicieli - kiepsko ustawiony korytarz, zarówno ze wzglêdu na widzów, jak i dla koni - katalog szybko sta³ siê towarem nie do dostania :/ - prezenterzy, chcia³oby siê, ¿eby wszyscy wygl±dali elegancko, wg mnie z tym by³o ró¿nie Ale ogólnie podoba³o mi siê, na pewno warto by³o sie wybraæ Filmiki, dla tych, którzy nie mogli przyjechaæ ; ) http://www.youtube.com/watch?v=_VlqG8OLpI4http://www.youtube.com/watch?v=6g5Z7QdzCtEhttp://www.youtube.com/watch?v=-zhCjaa06WAHuzar Biegacz Cyprys z synem Frazes Mefisto
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #38 : Styczeñ 17, 2011, 14:36:05 » |
|
Drapik Ju¿ my¶la³am, ¿e tylko ja dostrzeg³am "mi³e" oblicze Huzara.
montana Super film Sentendera !!
Ja siê bardzo cieszê, ¿e ta impreza w ogóle siê odby³a (pamiêtacie ile by³o na poczatku negatywnych, pesymistycznych komentarzy ?). Zdecydowanie do dopracowania jest sposób przeprowadzenia prezentacji. Prezentacja ruchu luzem u ogierów starszych ni¿ 3-letnie raczej nie ma sensu. Trzeba sie zdecydowaæ - kortytarz/pokaz pod siod³em albo sam pokaz w rêku.
|
|
|
|
|
|
|
amazonka80
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 500
|
|
« Odpowiedz #39 : Styczeñ 17, 2011, 16:38:15 » |
|
Ciesze siê, ¿e tak wielu z Was by³o i jeste¶cie zadowoleni! Za wszystkie uwagi dziêkujemy i przy organizacji kolejnych pokazów na pewno zwrócimy na to uwagê!!! Dziewczyny a gdzie zdjêcia najpiêkniejszego MA£OPOLAKA i BEST in SHOW ?
|
|
|
|
|
|
|
meghana
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 143
|
|
« Odpowiedz #40 : Styczeñ 17, 2011, 19:38:46 » |
|
Wielkie dziêki filmiki i kolejne zdjêcia oraz za spostrze¿enia na tema prezentowanych koni.
|
|
|
|
|
|
|
amazonka80
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #41 : Styczeñ 17, 2011, 22:40:56 » |
|
A widok Emetyta co¶ cudownego... lepiej rusza³ siê ni¿ niektóre te m³odziki!
Informacja z katalogu o Emetytycie: 24 uznani synowie i 83 uznane córki! Jak zdobêdê Katalog to zeskanuje opisy ogierów ma³opolskich i wstawiê!
Je¶li idzie o Huzara i Frazesa to dla mnie widaæ ewidentnie brak wybiegania! Dziwi to szczególnie, ¿e posiadaj± halê. Wiem, ¿e Frazes stoi i nie trenuje, bo zawodniczka zrezygnowa³a z pracy w Walewicach! T³umaczenie siê du¿± ilo¶ci± ludzi i nieznajomo¶ci± hali g³upota, bo ogiery te startowa³y na du¿ych zawodach w wielu miejscach, gdzie by³o o wiele wiêcej ludzi. A Huzar chcia³ siê bawiæ i z³apa³ za wodze, a prowadz±cy zacz±³ siê z nim szarpaæ, ale nie zauwa¿y³am w nim agresji i ¿eby siê z zêbami do ludzi rzuca³. A z ciekawostek powiem, ¿e wystawia jêzyk i lubi jak siê po nim drapie:)
Sentender ode mnie te¿ dostaje du¿ego plusa!
|
|
|
|
|
|
|
kefajstos
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 14
|
|
« Odpowiedz #42 : Styczeñ 17, 2011, 22:52:34 » |
|
a Mefisto? Ciekawa jestem opinii z zewn±trz:)
|
|
|
|
|
|
|
amazonka80
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #43 : Styczeñ 17, 2011, 23:49:15 » |
|
montana.... jasiek.... nie macie jakiej¶ foty i filmiku Emetyta (Best in Schow Pokazu)?
|
|
|
|
|
|
|
G-Santa
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 50
|
|
« Odpowiedz #44 : Styczeñ 18, 2011, 08:23:12 » |
|
Dok³adnie tak jak mówi amazonka80, Huzar w boksie wywala³ jêzor do drapania przez kraty, ale nie by³o ¿adnego kulenia uszu czy k³apania zêbami. A z tym katalogiem, faktycznie, chyba nikt sie nie spodziewa³ a¿ tylu ludzi. Teraz chocia¿ wiadomo, ¿e na drugi raz co jak co, ale katalogów trzeba wydrukowaæ z du¿ym zapasem...
|
|
|
|
|
|
|
|