FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Kwiecieñ 16, 2025, 11:43:02 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4] 5 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: POKAZ OGIERÓW  (Przeczytany 36414 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #45 : Styczeñ 18, 2011, 11:37:50 »

Huzar:

http://www.youtube.com/watch?v=vRIxmRHLIIs

W którym momencie on bryka albo siê rzuca z zêbami na ludzi??

Ja widzê weso³ego ogiera, który siê boi o pysk, bo jest co chwile w zêby walony przez prowadz±cego, a nie agresywnego czy brykaj±cego dzikusa. Miêdzy drug± a trzeci± minut± robi sobie jaja bior±c wodze do pyska.
Lumi
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 754

« Odpowiedz #46 : Styczeñ 18, 2011, 11:43:01 »

-amazonka a co siê sta³o z "obiecanymi" arabami?
-katalog to trochê za du¿o powiedziane, ale ja mia³am to szczê¶cie, ¿e mam kartki zszyte spinaczem
-Emetyt w ¶wietnej formie - piêkny
-Huzar zrobi³ siê"ogórkowaty"
-Zawodniczki same nie odesz³y - nie zosta³y im przed³u¿one umowy, i nie ma ju¿ miejsca w Walewicach na sport ( skoki ), jak z WKKW nie wiem, mo¿e Pawe³ek
- mnie osobi¶cie zachwyci³ Imeqyul, podoba³ mi siê Biegacz, Sentender zrobi³ na mnie wra¿enie zw³aszcza w skokach luzem, Issos - niezwykle harmonijny i elegancki koñ wielkopolski z bardzo ciekawym rodowodem - warto go wykorzystaæ w hodowli koni wlkp,
- z koni ¶l±skich robi³ wra¿enie siwek z dolewem krwi xx ( Jar Club ) - s±dzê, ¿e w uje¿d¿eniu móg³by poszaleæ Spoko, pozosta³e równie¿ fajne
- z koni zimnokrwistych tylko 3 , ale wszystkie piêkne - mam do nich s³abo¶æ
G-Santa
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 50

« Odpowiedz #47 : Styczeñ 18, 2011, 13:28:05 »

Na tym fimie doskonale widaæ, ¿e o pysk siê boi i to bardzo, widaæ, ¿e ma kiepskie do¶wiadczenia.
Ale nie widaæ startowania do ludzi ani ¿eby kogos chcia³ skopaæ...
A katalog, faktycznie, raczej to by³a "wariacja na temat"... mój sie szybko "rozszy³" z tych zszywek.
Tez w³a¶nie mia³am pytaæ, czemu w koñcu arabów nie by³o?
amazonka80
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 500

« Odpowiedz #48 : Styczeñ 18, 2011, 13:31:38 »

Je¶li idzie o araby okaza³o siê, ¿e nie maj± dopuszczenia do krycia w pó³krwi i z tego powodu Pani Kierowniczka OZHK wywali³a je. Uwa¿am, ¿e to bardzo z³e z jej strony! Jeszcze us³yszeli¶my, ¿e Zwi±zek nie bêdzie sponsorowa³ i promowa³ ogierów z nie naszych ksi±g. To przykre, bo OZHK nic nie zasponsorowa³, tylko Piotrkowskie Terenowo Ko³o i prywatni sponsorzy. Ale uzgodnili¶my z Dyr. G³oskowskim, ¿e w przysz³ym roku gospodarz i organizatorzy  bêd± o tym decydowaæ, a nie zwi±zek. Na pewno w przysz³ym roku bêdziemy chcieli zebraæ wiêcej ogierów w ka¿dej rasie, tak by ka¿dy hodowca znalaz³ co¶ dla siebie... Nawet ten co chooduje konie czystej krwi arabskie i pe³nej krwi angielskie. Dlatego ju¿ teraz zaczynamy dzia³aæ i zbieraæ namiary by na jesieni ju¿ zbieraæ chêtnych.
Zgadzam siê z tob± Lumi, ¿e katalog nie by³ dobrze przygotowany. Na pewno wykonanie i tre¶æ nie by³y dopracowane. Je¶li idzie o tre¶æ to brakowa³o w wielu przypadków opisu od hodowców, wiêc trzeba nad tym jeszcze popracowaæ. Wykonanie to dzia³ka biura OZHK, które robi±c na ostatni± chwile odwali³o kichê. Dlatego w nastêpnym roku organizacje zaczynamy wcze¶niej i to na pewno dopracujemy!!! I z ilo¶ci± wiem, ¿e te¿ by³o nieporozumienie! Zapewniano nas, ¿e bêdzie w takiej ilo¶ci by starczy³o wszystkim. Ale nasza Kierowniczka od pocz±tku uwa¿a³a, ¿e to siê nie uda i pewnie dlatego kaza³a mniej katalogów wydrukowaæ!
G-Santa
U¿ytkownik

« Odpowiedz #49 : Styczeñ 18, 2011, 13:47:03 »

Je¶li idzie o araby okaza³o siê, ¿e nie maj± dopuszczenia do krycia w pó³krwi 

Super argument. Przeciez to pokaz ogierów kryj±cych, a nie ogierów do ras pó³krwi...
Hm kuce i zimnokrwiste chyba te¿ nie kryj± w pó³krwi...?
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #50 : Styczeñ 18, 2011, 14:43:35 »

G-Santa
Kuce i zimnokrwiste nie kryj± w pó³krwi, ale ich ksiêgi stadne prowadzi PZHK, a araby podlagaj± PASB. Zapewne o to chodzi.
Nie bardzo rozumiem tylko gdzie OZHK dostrzeg³ konkurencjê ? Je¶li kto¶ hoduje konei arabskie to naturalne jest, ¿e nie bêdzie ich zapisywa³ w ksiêgach PZHK, z kolei nikt sp'ka nie zapisze (bo nie mo¿e) do PASB.
G-Santa
U¿ytkownik

« Odpowiedz #51 : Styczeñ 18, 2011, 15:13:11 »

G-Santa
Kuce i zimnokrwiste nie kryj± w pó³krwi
wiem, to by³ sarkazm 
Niemniej jaki by powód nie by³, wygl±da to jak szukanie problemu na si³ê. Najpierw jest problem bo ma³o koni i ludzie nie zg³aszaj±, a potem sami wywalaj±... To trzeba by³o nie robiæ klasy dla oo od pocz±tku...
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #52 : Styczeñ 18, 2011, 15:21:30 »

Urzêdnik zawsze wykorzysta szansê by pokazaæ jaki jest wa¿ny.
G-Santa
U¿ytkownik

« Odpowiedz #53 : Styczeñ 18, 2011, 15:29:17 »

Urzêdnik zawsze wykorzysta szansê by pokazaæ jaki jest wa¿ny.

Przykre... Czyli katalogi-ilo¶æ i jako¶æ-te¿ z³o¶liwie takie by³y.....?
amazonka80
U¿ytkownik

« Odpowiedz #54 : Styczeñ 18, 2011, 21:13:46 »

Je¶li idzie o jako¶æ... to znam dziewczyny i na pewno chcia³y dobrze, ale tam za du¿o pracy jest na jedn± osobê. A pó¼niej z po¶piechu wysz³o jak wysz³o. Jednak powinno siê co¶ zmieniæ!

Zreszt± problem polega te¿ na tym, ¿e Zwi±zkowi najbardziej zale¿y na paszportach a nie na imprezach hodowlanych!
Drapik
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 446

« Odpowiedz #55 : Styczeñ 18, 2011, 21:48:11 »

z paszportow jest  kasa...a z imprezy niet
amazonka80
U¿ytkownik

« Odpowiedz #56 : Styczeñ 18, 2011, 23:21:10 »

W³a¶ciwie wszystkie koszty OZHK to wydrukowanie tych kilku katalogów i przyjazd na imprezê! Ale skoñczymy z tym i tak nic siê nie zmieni... Musimy sami dbaæ o siebie organizuj±c w³a¶nie takie imprezy!!!
G-Santa
U¿ytkownik

« Odpowiedz #57 : Styczeñ 19, 2011, 08:03:57 »

Je¶li idzie o jako¶æ... to znam dziewczyny i na pewno chcia³y dobrze

amazonka80 ja nie mam pretensji do dziewczyn, jak ju¿ to do zwi±zku. Katalog powinien byæ przygotowany i oddany do druku do punktu poligraficznego, zamiast przerzucaæ w ca³o¶ci przygotowanie wrêcz osobiste na pracowników, bo zak³adam, ¿e tak to wygl±da³o....?
Tylko ¿e wtedy trzeba by by³o za to odpowiednio zap³aciæ i zapewne to te¿ mia³o znaczenie...?
Arcturus
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 319

« Odpowiedz #58 : Styczeñ 19, 2011, 11:12:04 »

Na wydrukowanie katalogu mo¿na znale¼æ sponsorów , którzy w tym¿e umieszcz± swoje reklamy . Druk wcale nie jest bardzo kosztowny nawet w kolorze .
LAYLA1
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 41

« Odpowiedz #59 : Styczeñ 19, 2011, 14:11:39 »

OGIERY  BY£Y FAJNE NIE TYLKO MA£OPOLSKIE np. sp super impreza
Strony: 1 2 3 [4] 5 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: