FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Maj 09, 2025, 05:31:42 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 3 4 [5] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: POKAZ OGIERÓW  (Przeczytany 36664 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
meghana
UÂżytkownik

« Odpowiedz #60 : Styczeń 19, 2011, 21:32:41 »

Po obejrzeniu filmiku rĂłwnieÂż nie odniosÂłam wraÂżenia, Âże Huzar miaÂł zamiar zaatakowaĂŚ masztalerza czy teÂż kogokolwiek obecnego na pÂłycie hali. WidywaÂłam agresywne konie, a Huzar jest wesoÂłkiem, niewybieganym i roztrenowanym i dlatego tak siĂŞ zachowywaÂł. Nie wykluczam, Âże nie jest Âłatwym koniem do jazdy, ale na pewno nie jest agresywny.

Co do katalogów, to jest wniosek na przysz³oœÌ. Trzeba poszukaÌ sponsorów i wydrukowaÌ profesjonalnie katalog.

WierzĂŞ, Âże kolejne takie imprezy siĂŞ odbĂŞdÂą a organizatorzy bĂŞdÂą mieli okazjĂŞ poprawiĂŚ niedociÂągniĂŞcia.
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #61 : Styczeń 20, 2011, 17:08:23 »

Po obejrzeniu filmiku rĂłwnieÂż nie odniosÂłam wraÂżenia, Âże Huzar miaÂł zamiar zaatakowaĂŚ masztalerza czy teÂż kogokolwiek obecnego na pÂłycie hali. WidywaÂłam agresywne konie, a Huzar jest wesoÂłkiem, niewybieganym i roztrenowanym i dlatego tak siĂŞ zachowywaÂł. Nie wykluczam, Âże nie jest Âłatwym koniem do jazdy, ale na pewno nie jest agresywny.

Tu widaĂŚ przeraÂżonÂą minĂŞ masztalerza, ktĂłry wÂłaÂśnie jest atakowany przez agresywnego ogiera:

Chichot
jaÂśko
UÂżytkownik

« Odpowiedz #62 : Styczeń 20, 2011, 18:29:25 »

Dobrze Âże mu ucha nie odgryzÂł!
amazonka80
UÂżytkownik

« Odpowiedz #63 : Styczeń 20, 2011, 18:56:52 »

Kolejne fotki

http://ozhk-lodz.pl/new/index.php?option=com_wrapper&Itemid=83

Apel do wszystkich, ktĂłrzy byli na pokazie i robili fotki!!! JeÂśli ktoÂś ma zdjĂŞcia koni ÂślÂąskich i zimnokrwistych to prosimy o udostĂŞpnienie na stronĂŞ (proszĂŞ o kontakt), zaleÂży nam teÂż na zdjĂŞciach z zakoĂączenia pokazu (Parada CzempionĂłw w derkach)!
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #64 : Styczeń 20, 2011, 21:40:37 »

http://swiatkoni.pl/news-display/2719.html

A na ÂŚK jak zwykle, maruderzy i "wszystkowiedzÂący"
boswell
UÂżytkownik

« Odpowiedz #65 : Styczeń 22, 2011, 13:53:36 »

rozbawi³y mnie komenty o komunie... wszystkich niedouków nie wiedzacych czym sie rózni socjalizm od komunizmu wys³a³abym do Korei Pó³nocnej-moment by im du...y zmiêk³y Chichot

a impreza fajna i oby pozostaÂła w kalendarzu.
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #66 : Styczeń 22, 2011, 14:23:07 »

wszystkich niedouków nie wiedzacych czym sie rózni socjalizm od komunizmu wys³a³abym do Korei Pó³nocnej-moment by im du...y zmiêk³y Chichot

Ja siê im wcale nie dziwiê. Jak mawiali kowboje dobry czerwony to martwy czerwony, zdrowego cz³owieka nie powinny takie niuanse interesowaÌ. Co za ró¿nica czy to trockista, narodowy socjalista, faszysta czy komunista. Ka¿dy z nich ¿yje z tego, ¿eby pracuj¹cemu zabraÌ, a leniwemu oddaÌ.
boswell
UÂżytkownik

« Odpowiedz #67 : Styczeń 22, 2011, 23:19:44 »

hmmm-moÂże poczytaj jak to wyglÂąda w Korei i przypomnij sobie jak wygladaÂło u nas. Dla zdrowego czÂłowieka rĂłznica powinna byc powaÂżna a nie na granicy niuansĂłw
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #68 : Styczeń 22, 2011, 23:31:21 »

hmmm-moÂże poczytaj jak to wyglÂąda w Korei i przypomnij sobie jak wygladaÂło u nas. Dla zdrowego czÂłowieka rĂłznica powinna byc powaÂżna a nie na granicy niuansĂłw

A jaka jest ró¿nica miêdzy rze¿¹czk¹ a chlamydi¹? albo miêdzy byciem rozjechanym przez poci¹g pospieszny a osobowy?

A jaka jest ró¿nica miêdzy byciem zastrzelonym przez czerwonego z UB, a czerwonego z koreaùskiej bezpieki? No jakaœ jest, ale zdrowy cz³owiek sobie tym nie zawraca g³owy i unika obydwu.
amazonka80
UÂżytkownik

« Odpowiedz #69 : Styczeń 23, 2011, 14:54:20 »

Jako Wspó³organizator wolaÂłabym, Âżeby takie komentarze byÂły w mniejszoÂści. A chciaÂłabym by byÂła to krytyka konstruktywna na temat i Âżeby byÂły rady co zrobiĂŚ kolejnym razem by byÂło lepiej    My jesteÂśmy zadowolone... pokazaÂłyÂśmy, Âże bez funduszy moÂżna zorganizowaĂŚ imprezĂŞ, na ktĂłrej byÂła duÂża frekwencja! Cieszy nas, Âże ÂświadomoœÌ hodowcĂłw jest coraz wiĂŞksza i takie imprezy sÂą potrzebne!
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #70 : Styczeń 23, 2011, 15:49:05 »

Problem polega teÂż na tym, Âże wÂłaÂściciele tych Âświetnych ogierĂłw z importu nie bĂŞdÂą ich kalaĂŚ udziaÂłem w takich imprezach dla plebsu. Marka ich koni sama przyciÂągnie przecieÂż hodowcĂłw i kupcĂłw, a pokazanie ogiera w takiej stawce to dla nich wstyd. TakÂże nie przejmujcie siĂŞ takim krytykanctwem, bo to nie krytyka nawet.

Co do samej imprezy to, moim zdaniem, powinno siê j¹ organizowaÌ gdzie indziej, tak ¿eby publicznoœÌ siedzia³a na d³ugiej œcianie hali i nie musia³a siê t³oczyÌ. Mo¿e w KuŸni? Podzia³ na ogiery rasami te¿ pochodzi z czasów minionych albo z mentalnoœci PZHK. Ja bym je podzieli³ raczej na zasadzie - skacz¹ce i wtedy korytarz, ew. skoki pod jeŸdŸcem, ruszaj¹ce siê - pokazane pod siod³em, etc. Nie ma te¿ sensu, w moim przekonaniu, wskazywanie zwyciêzcy w takiej stawce, niczemu to nie s³u¿y, hodowca nie jest g³upi i nie trzeba mu palcem wskazywaÌ "zwyciêzcy". Lepiej by by³o, gdyby komisja/specjalista na ¿ywo zwraca³a uwagê na dobre i z³e strony danego ogiera, a inspektor hodowlany mówi³ ewentualnie o potomstwie, które widzia³ w terenie. Mo¿e jeden mikrofon móg³by kr¹¿yÌ po publice i wywi¹zywa³y by siê dyskusje? Mnie na przyk³ad bardzo zaciekawi³o co dyr. Warszawski mia³ na myœli mówi¹c "holsztyùski charakter" (powa¿nie piszê, bez ironii). Nie rozumiem te¿ takiego podejœcia - ogier dowiód³ dzielnoœci w sporcie, wiêc nie ma sensu go ju¿ pokazywaÌ w korytarzu.
pampolinka
UÂżytkownik

« Odpowiedz #71 : Styczeń 23, 2011, 21:15:20 »

jasiek zgadzam siê, ¿e wybranie zwyciêscy pokazu nie mo¿e byÌ informacj¹ ¿e jest on najlepszym ogiera do krycia, bo to kwestia tego co wyjdzie w po³¹czeniu z klacz¹, co chcemy osi¹gn¹Ì i jakie ogier cechy przekazuje potomstwu. Na to czy koù siê zaprezentuje dobrze, czy Ÿle, gorzej lepiej jest zale¿ne. Hodowcy powinni mieÌ tego œwiadomoœÌ Z drugiej strony wyró¿nianie ogiera który najlepiej zaprezentowa³ siê na pokazie mo¿e zachêcaÌ do udzia³u wiêkszej stawki i podnosiÌ rangê imprezy. Podsumowuj¹c zgadzam siê ¿e bardzo przydatne s¹ komentarze o istotnych cechach, ale nie mam nic przeciw wyró¿nianiu ogierów prezentuj¹cych siê najlepiej. To te¿ informacja dla hodowców o tym co uwa¿a siê za po¿¹dane.

Niestety nie mogÂłam siĂŞ wybraĂŚ na pokaz choĂŚ chciaÂłam i planowaÂłam, ale cieszĂŞ siĂŞ Âże wzbudziÂł on takie zainteresowanie. To faktycznie sygnaÂł Âże takie imprezy sÂą potrzebne
boswell
UÂżytkownik

« Odpowiedz #72 : Styczeń 23, 2011, 21:20:11 »

Jasiek-chyle czoÂła przed twoja zajomoscia koni,autentycznie,ale fanatyzm jest gorszy od faszyzmu adekwatnym porĂłwnaniem byÂłoby rozjechanie przez pociag a przez rowerzystĂŞ......KoĂącze off definitywnie,bo nie miejsce tu by sie wgÂłebiac w historiĂŞ,
zwÂł ze do samego pokazu zastrzeÂżen nie mam i oby jak najwiecej takich imprez w caÂłym kraju byÂło. A idea pokazu bez zwyciescĂłw,tylko z komentarzami o ogierze,potomstwie i tym co przekazuje,jest bardzo sÂłuszna!
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #73 : Styczeń 23, 2011, 21:59:28 »

Na poczÂątku miaÂło nie byĂŚ wyboru najlepszego, ostatecznie jednak siĂŞ odbyÂło, dobrze Âże nikt siĂŞ na nikogo nie obraziÂł, ale ja bym tego nie polecaÂła na nastĂŞpne lata.
Dobra prezentacja (moze coÂś bardziej w styl ubeigÂłorocznego Janowa ?) i komentarz i wsio.

Strony: 1 ... 3 4 [5] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: