u nas to chyba raczej FOLWARK a nie latyfundia,czy ordynacje-wielko¶c nie ta i kolor krwi w³asciciela!
ranczo fajniej brzmi a je¶li je¿d¿± west to bêdzie usprawiedliwione....choc brak znaków polskich na stronce czy siod³o west za³ozone na zwyk³y(za cienki!!) i za ma³y do tego czaprak z nieprawid³owo(za mocno!) podpietym tylnym popregiem,siod³o nie dobrane(w galerii dociska do k³êbu) itd.... nie s± niestety zadna reklam±.....
zobaczcie ile jest STADNIN koni chocia¿ nie maja ponad 5 klaczy matek ani nie zajmuja sie g³ównie hodowl±....ale ka¿dy ma stadninê! nawet z 1 koby³±. Ale offujemy og³oszenie.........
Na pocz±tek dziêkujê za cenne uwagi odno¶nie siod³a west. Je¼dzimy tylko w siod³ach wszechstronnych, choæ pocz±tkowo kilka lat temu niestety czasem by³o u¿ywane do jazdy to siod³o west widoczne na zdjêciach. Piszê "niestety" bo mam ¶wiadomo¶æ ¿e powinien byæ pod nim odpowiedni pad, szczê¶cia w tym tyle ¿e ów niby cienki czaprak jest w rzeczywisto¶ci znacznie grubszy od powszechnie stosowanych czapraków (nie mam namy¶li tych tañszych cienkich). Wynika³o to z tego, ¿e zosta³o ono zakupione wraz z czê¶ci± koni od wcze¶niejszego w³a¶ciciela który w tym zestawie u¿ytkowa³ siod³o a wydawa³ siê osob± kompetentn±. Có¿
ka¿dy kiedy¶ zaczyna³... Najwa¿niejsze ¿e klacz nigdy nie by³a od niego otarta i nie nabawi³a siê problemów z krêgos³upem czy grzbietem.
Wyja¶niam równie¿ kwestiê strony www stadniny, jest w trakcie budowy nowa strona w zwi±zku z czym obecna wersja nie jest poprawiana. Je¶li bêdziesz chcia³ zapraszam do oceny wkrótce, bo chêtnie poznam ka¿± opiniê
Zarejestrowa³am siê na tym forum i doda³am post do zak³adki bo zajmujemy siê hodowl± i chcemy siê zajmowaæ przede wszystkim w³a¶nie hodowl± a poniewa¿ mamy ku temu mo¿liwo¶ci chcemy rozwijaæ równie¿ je¼dziectwo w naszym regionie. To bêdzie wymaga³o jeszcze czasu, wa¿ne ¿e mamy w tej chwili osoby kompetentne, poszerzamy wiedzê, stawiamy za priorytet dobro koni i mamy aspiracje do stworzenia czego¶ dobrego.
Klacze do hodowli koni ma³opolskim mamy w tej chwili dwie ale wszystkich klaczy jest 11 i mamy nadziejê ¿e liczba ta bêdzie ros³a o udane potomstwo. Nie spodziewa³am siê oceny od strony naszej dzia³alno¶ci dodatkowej, która zreszt± jest jeszcze w powijakach, ale ka¿da uwaga jest cenna nawet je¶li to krytyka U¶miech
Nazwy nie bêdê t³umaczyæ. Taka nazwa w³asna obiektu, nie ja wymy¶li³am, nie ja decydujê, no i mi nie przeszkadza w niczym wiêc nie jestem do tego odpowiedni± osob±