FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 13:29:51 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Bekas po Divisor  (Przeczytany 5251 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Mod
Moderator Globalny
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 32

« : Styczeñ 06, 2011, 20:08:41 »

Oferta dotycz±ca stanówki tym ogierem ( http://www.malopolaki.darmowefora.pl/index.php?topic=829.0 ) wzbudzi³a du¿o kontrowersji, opinie wyra¿one na temat ogiera w tym¿e og³oszeniu zosta³y usuniête zgodnie z zasadami dzia³u og³oszeniowego, a w±tek zosta³ zamkniêty.
W zwi±zku z tym powstaje tutaj w±tek do wyra¿ania opinii na temat ogiera Bekas /Divisor

Pozwolê sobie umie¶ciæ pytania jednego z forumowiczów dotycz±ce oferty. Autora zapraszam do dyskusji.

Na stronie SK Bia³ka s± podane inne wymiary konia. Ogier ma³opolski Bekas. Proszê by zgodnie z zasadami wymiary podane by³y z czasu przyznania licencji lub ¿eby w³a¶ciciel poda³ ¿e s± to dane mierzone w innym wieku i czy s± zatwierdzone.

Czy zdjêcie po ¶rodku jest oryginalne czy obrobione komputerowo.
boswell
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 466

« Odpowiedz #1 : Styczeñ 06, 2011, 21:38:13 »

Z ciekawosci-a jakie ma znaczenie czy zdjecie jest "obrobione" komputerowo?
czy wogóle kto¶ teraz zdjêc nie poprawia? np kontrastu itp...
duke
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 273

« Odpowiedz #2 : Styczeñ 06, 2011, 21:45:28 »

tam jest tylko wyciêty prezenter bo nie by³ ubrany wyj¶ciowo jak stwierdzi³
Znawca koni
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1

« Odpowiedz #3 : Styczeñ 08, 2011, 00:04:51 »

Mam pytanie czy te podane wymiary ogiera Bekas s± gdzie¶ oficjalnie zatwierdzone. Na stronie SK bia³ka s± inne wymiary a koñ zosta³ sprzedany  pod koniec ubieg³ego roku.
http://www.bialka.arabians.pl/pl/przetargi/2010/11-27.php

Dziwi mnie ¿e mi³o¶nicy koni ma³opolskich udzielili odpowiedzi na mniej interesuj±ce mnie pytanie tj. odno¶nie zdjêcia

odno¶nie wymiarów ogiera Bekas -pewnie bêd± pomylone przypadkiem
ess_Ka
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 206

« Odpowiedz #4 : Styczeñ 08, 2011, 10:12:43 »

dziwi mnie, ¿e znawca koni ( i to widac ze nie byle jaki znawca skoro docieka centymetr po centymetrze) potrafi siê wypowiedziec tylko w temacie jednego ogiera i to tez nie w jakis merytoryczny sposob tylko "czepiaj±c" siê miar
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #5 : Styczeñ 08, 2011, 10:52:56 »

Dziwi mnie ¿e mi³o¶nicy koni ma³opolskich udzielili odpowiedzi na mniej interesuj±ce mnie pytanie tj. odno¶nie zdjêcia

Nie mi³o¶nicy, tylko osoba wklejaj±ca og³oszenie, która robi to raczej grzeczno¶ciowo, bo sama nie jest w³a¶cicielem ani dzier¿awc±. W Twoich wypowiedziach pod ró¿nymi nickami oprócz chamstwa, czujê potrzebê szczucia konkurencji. Mo¿e pochwal siê jakiego asa - reproduktora sam oferujesz do krycia.

Co do Bekasa to ani mnie on ziêbi ani grzeje, ³adny, poprawny ogier, mo¿na powiedzieæ ¶redniak, ani jaki¶ szczególnie dobry, ani odrzut. Zak³ad skoñczy³ w drugiej po³owie stawki, ale na dzisiejszych, zaostrzonych warunkach licencjê te¿ by dosta³. Mo¿e siê podobaæ, poprawny, ma ciekawy rodowód, na pewno znajdzie grono chêtnych hodowców do krycia, ale nikt te¿ nie bêdzie dla niego wióz³ klaczy przez pó³ Polski.

Co do centymetrów, to jakie to ma znaczenie?? Tu chyba rzeczywi¶cie potrzeba prawdziwego znawcy, aby doceniæ te dodatkowe centymetry.
Dagmor
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1

« Odpowiedz #6 : Pa¼dziernik 22, 2012, 21:32:57 »

Podbijam! Bekas jest teraz w moim posiadaniu,tak¿e przypominamy siê i reklamujemy:D
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: