FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Maj 10, 2025, 01:08:17 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Floret po Kulbak  (Przeczytany 10871 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Maksowa
UÂżytkownik

« Odpowiedz #15 : Sierpień 08, 2009, 06:14:01 »

nie zostaÂł wykastrowany

grallinka startowaĂŚ startowaÂł na pewno, we wtorek bĂŞdĂŞ miaÂła  jakieÂś konkretniejsze informacje

Z tego co siĂŞ dowiedziaÂłam to startowaÂł w MP WKKW
w skokach chodziÂł konkursy 140
w sumie Âżeby siĂŞ dowiedzieĂŚ wiĂŞcej o jego najlepszych latach najlepiej by byÂło siĂŞ odezwaĂŚ do J. GaÂłczyĂąskiego na NK.
Gralinka byÂłabym wdziĂŞczna za jakieÂś zdjĂŞcia maÂłego Floreta :] bo z tego co szperaÂłam w internecie to za duÂżo jego potomstwa nie ma.
ps.
na PW wysÂłaÂłam ci swĂłj numer gg
brumby
UÂżytkownik

« Odpowiedz #16 : Styczeń 30, 2010, 19:26:53 »

JeÂśli jeszcze Floret Âżyje, a  ktos go do hodowli chciaÂł uÂżyĂŚ to warto, popotrzebuje szlachetnych matek. Nie rozumiem jak moÂżna ¿¹daĂŚ oÂświadczenia, Âże siĂŞ nie bĂŞdzie kryÂło kupionym ogierem, to absurd. Floret to jeden z  ostatnich juz przedstawicieli najstarszego w hodowli maÂłopolskiej rodu mĂŞskiego - Schagya X -21 o, ta linia ma ponad 100 lat !!! Z tego co wiem , to zyje jeszcze jego matka, klacz Flama, ma juÂż 31 lat.
ChodziÂł w sporcie pod p. Jackiem GaÂłczyĂąskim w wkkw, ale pan Jacek myÂślaÂł o nim jako o skoczku, przerwaÂł karierĂŞ sportowÂą z powodu jakiejÂś kontuzji, ktora okazaÂła sie w sumie bÂłaha, ale nie dostaÂł potem juz dobrego jeÂźdÂźca. To taka jedna z wielu zmarnowanych u nas hodowlanych szans.
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #17 : Styczeń 30, 2010, 20:58:55 »

Jeszcze zostaÂł JagielloĂączyk z tego rodu i jakiÂś ogier prywatnej hodowli, z tego co wiem.
montana
Administrator
UÂżytkownik
*

« Odpowiedz #18 : Styczeń 30, 2010, 21:19:12 »

a JagieloĂączyk u obecnego wÂłaÂściciela pewnie dÂługo nie pociÂągnie, trzeba sie spieszyĂŚ, jakby ktoÂś chciaÂł skorzystaĂŚ

Potomstwo Floreta na BazieKoni: http://www.bazakoni.pl/database,op-show_offspring,horse-24540.html
brumby
UÂżytkownik

« Odpowiedz #19 : Luty 01, 2010, 17:52:15 »

A gdzie  siĂŞ teraz podziewa JagielloĂączyk? W zeszÂłym roku byÂł w bardzo dobrej stadnince pana Henryka Kleinerta i moÂże coÂś tam zostawi ciekawego.
Stacho
UÂżytkownik

« Odpowiedz #20 : Luty 01, 2010, 18:00:22 »

Ale tam teren nie maÂłopolski, chyba tylko pan Henryk w tej okolicy ma maÂłopolaki no i Prudnik
Happy
UÂżytkownik

« Odpowiedz #21 : Maj 13, 2012, 12:24:48 »

Moja klacz maÂłopolska jest po Florecie DokÂładnie Floret - Herezja.
trzeba przyznaĂŚ ze Floret ma ciekawy rodowĂłd
Strony: 1 [2] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: