FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 11:37:41 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Zakup araba [wydzielony]  (Przeczytany 9747 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
modela
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 12

« : Styczeñ 22, 2011, 17:01:06 »

Witam,
Jestem tu nowa, a powodem rejestracji jest pytanie o opiniê. Stojê przed decyzj± zakupienia konia, a mianowicie Werso oo ze stadniny marabians.pl powiedzcie co s±dzicie o koniku proszê.
-pozdrawiam Kamila
http://marabians.pl/index2.php?option=pedigree&id=9&lang=pl
ja¶ko
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 215

« Odpowiedz #1 : Styczeñ 22, 2011, 18:19:50 »

A do czego ten koñ bêdzie Ci potrzebny?
modela
U¿ytkownik

« Odpowiedz #2 : Styczeñ 23, 2011, 07:06:24 »

Witam,
Konik bêdzie s³u¿y³ wy³±cznie mnie do jazdy i jako przyjaciel. Mo¿e jaki¶ rajd, chcia³abym by mog³ kryæ ale bez licencji, której wyrobienie jest kosztowne z tego co wiem po przez trening na S³u¿ewcu nie moze Smutny. Bardzo proszê o opinie na temat Werso,to dla mnie wazne.
-pozdrawiam Kamila
ja¶ko
U¿ytkownik

« Odpowiedz #3 : Styczeñ 23, 2011, 08:50:20 »

Jak to kryæ bez licencji!
Po drugie po co Ci capler,nie lepszy wa³ach u niego ka¿dy dzieñ taki sam.
modela
U¿ytkownik

« Odpowiedz #4 : Styczeñ 23, 2011, 08:56:21 »

Witam,
Proszê o uwa¿ne czytanie moich wypowiedzi, napisa³am: Kryæ bez licencji.....nie mo¿e!!!!!
Po drugie co ja poradzê,¿e koñ który skrad³ mi serce jest ogierem????jak bêdzie ¼le siê sprawowa³ to bêdzie wa³achem, ale z do¶wiadczenia wiem,¿e ogiery arabskie bywaj± bardzo spokojne i opanowane (dzier¿awi³am takiego)
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #5 : Styczeñ 23, 2011, 10:28:17 »

Zwróæ uwagê na przednie kopyta, prawie wszystkie Etnodronsy maj± sztorca na której¶ przedniej, chyba prawej nodze.
ja¶ko
U¿ytkownik

« Odpowiedz #6 : Styczeñ 23, 2011, 13:48:21 »

Przepraszam jestem ¶rednio inteligentny.
modela
U¿ytkownik

« Odpowiedz #7 : Styczeñ 23, 2011, 17:58:10 »

Witam,
Ja absolutnie nie kwestionujê Twojej inteligencji Tak na oko ³adny i czy sam by¶ bra³ w³a¶nie tego konika, cena jest wg. mnie atrakcyjna. Ale na kopytach to siê nie znam... co dok³adnie i jak sprawdziæ? wygl±da dobrze?
-pozdrawiam i dziêkujê
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #8 : Styczeñ 23, 2011, 18:15:16 »

modela
Jed¼ i obejrzyj, tylko koniecznie we¼ ze sob± zaufanego koniarza, najlepiej takiego który oprócz tego, ¿e je¼dzi ma pojecie o eksterierze. Ze zdjeæ, szczególnie w ruchu, gdzie koñ biega w wysokiej trawie trudno wnioskowaæ o budowie konia
modela
U¿ytkownik

« Odpowiedz #9 : Styczeñ 23, 2011, 20:14:56 »

Witam,
Trudno od Was co¶ wyci±gn±æ Powiedzcie mi co Wy my¶licie o nim zdjêæ jest du¿o. Proszê Z politowaniem
boswell
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 466

« Odpowiedz #10 : Styczeñ 23, 2011, 21:05:46 »

A co mozna powiedziec? arab jak to arab,jak ci siê podoba to go sobie kup i na co ci nasze wymodzone opinie? Jak na miejscu sie konia nie zobaczy w ruchu,nie pomaca po nogach,nie zerknie na charakter to co mozna gdybac? Chichot
Obejzyj go u w³asciciela z kim¶ w miare sie znajacym kto bez emocji doradzi i z g³owy.Jesli ma byc do jazd dla przyjemnosci to nawet jakies drobne wady koñczyn go nie eliminuj±, zw³ ze nie bêdzie kryæ.
Nie ma koni idea³ów....
modela
U¿ytkownik

« Odpowiedz #11 : Styczeñ 23, 2011, 21:10:06 »

dziêkujê 
pampolinka
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 28

« Odpowiedz #12 : Styczeñ 23, 2011, 21:23:46 »

boswell dobrze pisze! Nie maj± sensu opinie osób które konia nie ogl±da³y na ¿ywo. Szczególnie ¿e chcesz go dla siebie. Mo¿na by by³o próbowaæ cokolwiek rozwa¿aæ gdyby¶ chcia³a go do hodowli, ale jak sama pisa³a¶ kry³ nie bêdzie. Ma byæ Twoim przyjacielem wiêc wa¿ne czy siê z nim dogadasz. Je¶li masz jakiekolwiek w±tpliwo¶ci co do kondycji, stanu zdrowia udaj siê do sprzedaj±cego z weterynarzem, ale je¶li nie masz ¿adnych negatywnych sygna³ów ani obaw to wystarczy towarzystwo innego koniarza. Byle ta osoba mog³a osobi¶cie wraz z Tob± obejrzeæ tego konika. To jedyny sposób na prawdziw± opiniê w takiej sprawie.
modela
U¿ytkownik

« Odpowiedz #13 : Styczeñ 23, 2011, 21:27:36 »

no i chyba tak bêdê musia³a zrobiæ. Jutro zadzwoniê do Ani one siê zna na koniach. Tak ogólnie chcia³am ¿eby kto¶ napisa³ ¶liczny, ³adna budowa lub brzydki ma³o umiê¶niony.... bo co do stanu zrdowia nie mogê wymagaæ od kogokolwiek oceny po zdjeciach. Dziêkujê Wam serdecznie i jak tylko bêdê po spotkaniu oko w oko opisze nasze relacje i wstawiê foto.
pozdrawiam Kamila Buziak
boswell
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 466

« Odpowiedz #14 : Styczeñ 24, 2011, 15:27:17 »

Rozumiem-potrzebowa³as wsparcia
Jest sympatyczny i przynajmniej ma w miare normalna fajn± g³owe a nie jaki¶ smoczek utrudniaj±cy potem oddychanie czego nie znosze u wiêkszo¶ci obecnych arabów...
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: