FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 12:39:40 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: EMy co i jak ?  (Przeczytany 12964 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
montana
Administrator
U¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 1575

« : Luty 15, 2011, 14:10:40 »

Czy jest tu kto¶, kto móg³by z praktycznego punktu widzenia przybli¿yæ temat efektywnych mikroorganizmów.
Jakie zastosowanie, jakie efekty, jakie koszty ?
Arcturus
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 319

« Odpowiedz #1 : Luty 15, 2011, 14:19:40 »

Stron w necie jest sporo . Ja s³ysza³am tylko dobre opinie, ale sama nie stosowa³am jeszcze .
Lumi
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 754

« Odpowiedz #2 : Luty 15, 2011, 16:26:35 »

Stosowa³am jako dodatek do paszy dla koni, jako "psikad³o" na gnij±ce strza³ki i pryska³am ¶ció³kê w boksach u koni tzw" gnojarzy"
Teraz mam zamiar spróbowaæ na roli
Lumi
U¿ytkownik

« Odpowiedz #3 : Luty 15, 2011, 17:21:35 »

http://www.emgreen.pl/
http://www.probiotics.pl/
http://www.zdrowa-ziemia.pl/
oczywi¶cie stron jest bardzo du¿o, wystarczy poszukaæ  Spoko
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #4 : Luty 15, 2011, 20:01:44 »

Do¶æ obszerny w±tek mozna znale¼æ na re-volcie.
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,7354.0.html
montana
Administrator
U¿ytkownik
*

« Odpowiedz #5 : Luty 15, 2011, 21:19:29 »

teorie mniej wiêcej znam, ciekawi mnie czy u¿ywacie, jak u¿ywacie, gdzie kupujecie i za ile
pampolinka
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 28

« Odpowiedz #6 : Luty 16, 2011, 10:03:19 »

montata poszukam namiarów na dystrybutora bo powinnam je jeszcze gdzie¶ mieæ. Stosowali¶my emy ponad dwa lata temu do paszy i na ¶ció³kê. Zastosowanie nie wi±za³o siê z ¿adnymi konkretnymi dolegliwo¶ciami. Mia³o to byæ jak dobrze pamiêtam dla utrzymania dobrej pracy uk³adu pokarmowego i dobrej formy. Efektów niepo¿±danych nie by³o ¿adnych, widaæ by³o ¶wietn± kondycjê sier¶ci, konisie nie mia³y w tym czasie ¿adnych dolegliwo¶ci. Wychodzi³o to jako¶ niedrogo. Bêdê musia³a pogrzebaæ w teczkach ¿eby odnale¼æ materia³y
montana
Administrator
U¿ytkownik
*

« Odpowiedz #7 : Luty 16, 2011, 17:54:06 »

dzieki, czemu ju¿ nie stosujecie ?
Lumi
U¿ytkownik

« Odpowiedz #8 : Luty 17, 2011, 10:55:46 »

Kupujê w sklepie internetowym . Montana ja nie zrezygnowa³am, bêdê to stosowa³a okresowo  lub jak siê pojawi jaki¶ problem. Jestem z nich zadowolona. Spoko
pampolinka
U¿ytkownik

« Odpowiedz #9 : Luty 17, 2011, 18:05:41 »

montana nie stosujemy bo uznali¶my, ¿e obecnie nie jest to potrzebne. Niewykluczone, ¿e bêdziemy jeszcze stosowaæ W³a¶ciwie zaczê³am siê nad tym powa¿nie zastanawiaæ teraz ze wzglêdu na Equina. Chcia³a bym go poprawiæ bo przyjecha³ w nie najlepszej formie a to by by³ czynnik w jakim¶ stopniu wspomagaj±cy...

Nie uda³o mi siê znale¼æ wizytówki, nazwiska te¿ nie pamiêtam a cierpiê teraz na brak czasu, ale podajê stronê na której mo¿na znale¼æ namiary dla ka¿dego województwa:

http://www.emgreen.pl/gdzie-kupic-em%E2%84%A2,114.html

Ka¿dy zainteresowany bêdzie móg³ sobie wybraæ. My kupowali¶my od Pana z lubelskiego ale teraz jest zdecydowanie wiêcej punktów w których mo¿na nabyæ emy
Wiwiana
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 242

« Odpowiedz #10 : Luty 19, 2011, 22:49:21 »

U siebie stosujê emy na ¶ció³kê i koniom dopaszczowo. Sama te¿ podpijam z koñskiej flaszki
Mam emy z probiotics.pl

Co do stosowania na ¶ció³kê - moje konie obecnie stoj± na trotach. Przed ka¿dorazowym dosypaniem trotów (a po wybraniu kup) psikam materac emami. Nie ¶mierdzi amoniakiem, a po ca³kowitym wybraniu materaca klepisko pod spodem jest prawie suche.
Latem bêdê dolewaæ emy do wody w wannie do pojenia - glony mi siê nie zalêgn±.

Fajna sprawa, polecam
Arabica
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 24

« Odpowiedz #11 : Luty 21, 2011, 13:56:51 »

Ja osobi¶cie do¶wiadczeñ z EMy nie mam ¿adnych, ale w stajni, w której obecnie przebywaja moje konie jakie¶ 1,5 roku temu u¿ywano EMy do kropienia siana i ¶ció³ki. Podobno na pocz±tku efekt by³ fantastyczny, bo wszystkie kaszl±ce konie nagle przesta³y kaszleæ, ale po jakim¶ czasie kaszlenie wróci³o jak efekt jo-jo i konie zaczê³y kaszleæ jeszcze bardziej. Po konsultacjach z weterynarzami okaza³o siê, ¿e dro¿d¿e zawarte w EMy rozmna¿aja siê du¿o szybciej niz pozosta³e szczepy bakterii i trzeba bardzo uwa¿aæ.
Pozdrawiam
pampolinka
U¿ytkownik

« Odpowiedz #12 : Luty 21, 2011, 16:36:29 »

Arabica nie wiesz mo¿e czy w tej stajni zupe³nie zrezygnowano z Emów, czy te¿ planowane jest ich u¿ycie w mniejszym zakresie w pewnych odstêpach czasu? Mnie bardzo interesuje wp³yw Emów na konie kaszl±ce, a u mnie nie by³o takich koni w czasie gdy stosowali¶my Emy wcze¶niej...
Arabica
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 24

« Odpowiedz #13 : Luty 21, 2011, 17:12:47 »

W³a¶nie wczoraj w stajni rozmawiali¶my o tym, czy bêd± jeszcze u¿ywane EMy u nas w stajni, ale z tego co wiem, to pani weterynarz z któr± ca³y czas konsultowane s± takie zmiany powiedzia³a, ¿e je¿eli nie znajdziemy takich bez dro¿d¿y, to ¿eby nie ryzykowaæ. Tylko ja nie wiem, czy mo¿na wyprodukowaæ EMy bez dro¿d¿y? Napewno bêdziemy szukaæ.
pampolinka
U¿ytkownik

« Odpowiedz #14 : Luty 23, 2011, 12:27:03 »

Dziêki za informacje. Dzwoni³am do Greenland Technologia EM ¿eby dopytaæ u ¼ród³a i potwierdzono ¿e nie produkuje siê EM Probiotyk bez dro¿d¿y. Jednocze¶nie Pani zobowi±za³a siê, ¿e zg³êbi± temat wp³ywu dro¿d¿y na konie kaszl±ce i poinformuj± mnie o szczegó³ach. Zobaczymy...
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: