ar...?
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 2362
|
|
« Odpowiedz #150 : Czerwiec 11, 2012, 17:27:41 » |
|
Mi sie wydawa³a ok jej szyja. Jest w bdb kondycji wiêc mo¿e to tak wygl±da. Nasz Halogen jako taki malutki sysak te¿ sprawia³ wrazenie "krótkoszyjego". W ka¿dym razie ¼rebak ¶wietny
Janowskie maluchy http://www.janow.arabians.pl/pl/aktualnosci/2012_06_zrebaki_film.php
|
|
|
|
|
|
|
Iza90
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 718
|
|
« Odpowiedz #151 : Lipiec 03, 2012, 18:22:15 » |
|
Harpunka w wieku 2 miesiêcy: i Ruda w wieku nieca³ych 4 miesiêcy wiem, ¿e to jeszcze do¶æ wcze¶nie, ale co na tym etapie mo¿na powiedzieæ o jej (Rudzi) eksterierze?
|
|
|
|
|
|
|
S³awek D.
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 186
|
|
« Odpowiedz #152 : Sierpieñ 27, 2012, 20:32:23 » |
|
Witam, kilka fotek naszych maluchów. dwa Huzarki po lewej od Asanti, w g³êbi po prawej od Drzemki By dziubekx27 at 2012-08-27 i jeszcze raz m³oda od Drzemki By dziubekx27 at 2012-08-27 z prawej strony m³ody od Platyny po Efekcie, z prawej w g³êbi dziewczynka od Armony po Frazesie By dziubekx27 at 2012-08-27 oraz m³ody Ja¶minek od Arabii By dziubekx27 at 2012-08-27
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #153 : Sierpieñ 29, 2012, 07:03:13 » |
|
S³awek D.Maluchy rosn± jak na dro¿d¿ach Frazeska chyba najwiêksza ?
|
|
|
|
|
|
|
S³awek D.
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #154 : Sierpieñ 30, 2012, 21:25:20 » |
|
Te¿ tak mi siê wydaje, ¿e razem z m³odym po Efekcie s± wzrostowo najwy¿sze, chocia¿ Ja¶minek jest m³odszy od nich, a nie odbiega bardzo wzrostowo, a ,,mas± miê¶niow± " nawet przewy¿sza.
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1700
|
|
« Odpowiedz #155 : Sierpieñ 30, 2012, 22:14:14 » |
|
Po Ja¶minie wygl±da zupe³nie jak po Frazesie ¼rebak. W ka¿dym razie zdecydowanie bardziej ni¿ te klaczki po Dionizosie, które widzia³em - takie delikatne laleczki.
Huzar te¿ daje ¼rebaki jak od stempla. Od razu widaæ, które s± po nim.
|
|
|
|
|
|
|
S³awek D.
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #156 : Wrzesieñ 01, 2012, 20:55:12 » |
|
Jasiek m³odym po Ja¶minie jestem mi³o zaskoczony, szczególnie jak narazie z jego charakteru i wzrostu (klacze po Decoration niezbyt wysokie koniki u nas daj±). M³oda od Drzemki faktycznie podobna do reszty ¼rebaków po Huzarze, ale od Asanti raczej nie, z tegorocznej stawki naszych ma³olatów wydaje mi siê najmniej poprawny eksterierowo, ale jego matka by³a jeszcze gorsza w podobnym wieku, za to galop ma bardzo dobry, generalnie ruchowo jest wiêcej ni¿ poprawny.
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #157 : Wrzesieñ 02, 2012, 08:24:08 » |
|
Nie chodzi³o mi o to, ¿e po Huzarze s± wszystkie ¶wietne ¼rebaki, bo tak nie jest. S± one bardzo podobne w typie, maj± kilka cech charakterystycznych, tak ¿e widaæ w nich Huzara. Jakby¶ powiedzia³, ¿ebym przypisa³ ojców do Twoich ¼rebaków, to by³bym w stanie tylko Huzara dopasowaæ. Z pozosta³ymi powiedzia³bym, ¿e ta po Frazesie jest po Efekcie, ten po Ja¶minie po Frazesie, a Efekt po Ja¶minie.
Te cechy to d³uga, sucha noga, d³ugi, silny, zaokraglony zad, raczej krótka k³oda, trochê nisko osadzona szyja, ³adna g³owa z bystrym okiem. S± te¿ bardzo harmonijne zwykle i prawie wszystkie maj± bardzo charakterystyczne skarpety z nakrapianymi koronkami.
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #158 : Wrzesieñ 02, 2012, 11:20:20 » |
|
Dopisa³abym chyba jeszcze, ¿e szyja raczej d³uga. Ale to z osadzeniem fakt, wiêkszo¶æ ma³ych Huzarów ma s³abo osadzone szyje jasiek - a jak tam Twoja ma³a ro¶nie ? S³awekDla mnie najlepsza zdecydowanie Frazeska, dopisz jeszcze proszê w jakim one s± wieku teraz ? Ja musze swojej ma³ej jakie¶ fotki strzeliæ, za dwa tygodnie koñczy 6 miesiêc, czas leci
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #159 : Wrzesieñ 02, 2012, 11:47:50 » |
|
Dopisa³abym chyba jeszcze, ¿e szyja raczej d³uga. Ale to z osadzeniem fakt, wiêkszo¶æ ma³ych Huzarów ma s³abo osadzone szyje jasiek - a jak tam Twoja ma³a ro¶nie ? S³awekDla mnie najlepsza zdecydowanie Frazeska, dopisz jeszcze proszê w jakim one s± wieku teraz ? Ja musze swojej ma³ej jakie¶ fotki strzeliæ, za dwa tygodnie koñczy 6 miesiêc, czas leci Moja ro¶nie bardzo szybko, koñczy w³a¶nie zrzucaæ pierwotne futro, to jej z tej okazji jakie¶ zdjêcie zrobiê. Ona te¿ wygl±da jak typowy Huzar, tylko szyje ma z tych trochê krótszych i skarpet brak.
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #160 : Wrzesieñ 02, 2012, 15:34:06 » |
|
Pogoda w miarê dopisa³a i mam kilka zdjêæ naszej ma³ej. Klaczka Efekt - Aracena/Veritas, w wieku dok³adnie 5,5 msc
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #161 : Wrzesieñ 03, 2012, 07:32:20 » |
|
Wygl±da jak roczniak, ale podoba mi siê, lubiê takie angloaraby w d³u¿szych liniach. Jest bardzo ¿eñska, a jednocze¶nie w wierzchowym typie.
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #162 : Wrzesieñ 03, 2012, 07:36:16 » |
|
Dziêkujê Wysz³a na tych zdjêciach strasznie dojrzale, faktycznie a¿ taka chyba nie jest. Moim zdaniem jest zdecydowanie w typie angloarabskim. Trochê siê ba³am co siê urodzi, bo inbred jest bardzo du¿y, ale teraz korci mnie powtórka.
|
|
|
|
|
|
|
Lumi
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 754
|
|
« Odpowiedz #163 : Wrzesieñ 03, 2012, 12:42:47 » |
|
S³awek D mnie osobi¶cie podoba siê najbardziej ma³a po Frazesie ar.. ma³a piêkna i pokazuje siê jak rasowa modelka Ciekawe co z nich wyro¶nie
|
|
|
|
|
|
|
S³awek D.
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #164 : Wrzesieñ 03, 2012, 20:46:07 » |
|
ar...? m³oda bardzo ¶liczna i wypielêgnowana widaæ, ¿e jest waszym oczkiem w g³owie i bardzo dobrze. Pyta³a¶ o wiek ma³olatów to tak na szybko z g³owy (nie mam czasu podjechaæ to stajni i sprawdziæ, by³a akcja Augustówek, a od jutra Sztrzegom) Efekcik od Platyny 6 miesiêcy Frazeska od Armony 5 miesiêcy Huzarek od Asanti ok 4,5 miesi±ca ja¶minek od Arabii 4 miesi±ce Huzarka od Drzemki 3 miesi±ce
Lumi dziêki bardzo, na dzieñ dzisiejszy ciê¿ko mi wybraæ tego naj.., chocia¿ tak na si³ê to na pierwszym miejscu obstawi³ bym Ja¶mina, a na ostatnim Huzara od Asanti pod wzglêdem eksterieru, a przy ocenie przewidywanej przydatno¶ci np do sportu (je¿eli mo¿na to oceniaæ u ¼rebaczków) to kolejno¶æ mog³a by byæ trochê inna i nie mówiê, ¿e Ja¶minek znalaz³ by siê na koñcu.
jasiek nie kwestionujê tego co piszesz o Huzarach, a w sumie to widzia³em tylko na fotkach na tym forum, w Bia³ce oraz na eliminacjach do ZT w Bogus³awicach i w szczególno¶ci chodzi mi o porównanie tego samego konia z Bia³ki i ZT, gdybym mia³ kryæ tylko ze wzgledu na eksterier to po Bogus³awicach bym siê na tego ogiera nie zdecydowa³ - historia trochê odmienna ni¿ w bajce o brzydkim kacz±tku, ale na to mo¿e mieæ wp³yw wiele czynników. Wracaj±c do reszty ¼rebaków to: ma³a po Frazesie mo¿e na t± chwilê jest podobna do Efektów, nie wiem za bardzo jak to napisaæ, ale wydaje mi siê, ¿e bêdzie ,,kanciasta" jak £za, obym siê myli³. m³ody po Ja¶minie jak dla mnie faktycznie wygl±da jak po Frazesie, ale w takim bardziej typie Janowskim/ orientalnym mimo, ¿e z ca³ej stawki ma najmocniejsze nogi. Efekcik czy wygl±da jak Ja¶minek nie wiem, nie widzia³em innych potomków tego ogiera, ale jak przegladam starsze fotki nawet na tym forum to z profilu wydaj± mi siê podobne, ale to tyle wg. mnie podobieñstw. ma³a od Drzemki po Huzarze moim zdaniem wygl±da jak ¼rebak z twojego opisu
|
|
|
|
|
|
|
|