FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Kwiecień 19, 2025, 23:02:41 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: StanĂłwka 2011/ ÂŻrebaki 2012  (Przeczytany 80349 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #150 : Czerwiec 11, 2012, 17:27:41 »

Mi sie wydawaÂła ok jej szyja. Jest w bdb kondycji wiĂŞc moÂże to tak wyglÂąda. Nasz Halogen jako taki malutki sysak teÂż sprawiaÂł wrazenie "krĂłtkoszyjego". W kaÂżdym razie Âźrebak Âświetny

Janowskie maluchy
http://www.janow.arabians.pl/pl/aktualnosci/2012_06_zrebaki_film.php
Iza90
UÂżytkownik

« Odpowiedz #151 : Lipiec 03, 2012, 18:22:15 »

Harpunka w wieku 2 miesiĂŞcy:

i Ruda w wieku niecaÂłych 4 miesiĂŞcy

wiem, ¿e to jeszcze doœÌ wczeœnie, ale co na tym etapie mo¿na powiedzieÌ o jej (Rudzi) eksterierze?
SÂławek D.
UÂżytkownik

« Odpowiedz #152 : Sierpień 27, 2012, 20:32:23 »

Witam, kilka fotek naszych maluchĂłw.
dwa Huzarki po lewej od Asanti, w g³êbi po prawej od Drzemki

By dziubekx27 at 2012-08-27
i jeszcze raz mÂłoda od Drzemki

z prawej strony m³ody od Platyny po Efekcie, z prawej w g³êbi dziewczynka od Armony po Frazesie

oraz mÂłody JaÂśminek od Arabii

ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #153 : Sierpień 29, 2012, 07:03:13 »

SÂławek D.
Maluchy rosnÂą jak na droÂżdÂżach Frazeska chyba najwiĂŞksza ?
SÂławek D.
UÂżytkownik

« Odpowiedz #154 : Sierpień 30, 2012, 21:25:20 »

TeÂż tak mi siĂŞ wydaje, Âże razem z mÂłodym po Efekcie sÂą wzrostowo najwyÂższe, chociaÂż JaÂśminek jest mÂłodszy od nich, a nie odbiega bardzo wzrostowo, a ,,masÂą miĂŞÂśniowÂą " nawet przewyÂższa.
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #155 : Sierpień 30, 2012, 22:14:14 »

Po JaÂśminie wyglÂąda zupeÂłnie jak po Frazesie Âźrebak. W kaÂżdym razie zdecydowanie bardziej niÂż te klaczki po Dionizosie, ktĂłre widziaÂłem - takie delikatne laleczki.

Huzar teÂż daje Âźrebaki jak od stempla. Od razu widaĂŚ, ktĂłre sÂą po nim.
SÂławek D.
UÂżytkownik

« Odpowiedz #156 : Wrzesień 01, 2012, 20:55:12 »

Jasiek mÂłodym po JaÂśminie jestem miÂło zaskoczony, szczegĂłlnie jak narazie z jego charakteru i wzrostu (klacze po Decoration niezbyt wysokie koniki u nas dajÂą). MÂłoda od Drzemki faktycznie podobna do reszty ÂźrebakĂłw po Huzarze, ale od Asanti raczej nie, z tegorocznej stawki naszych maÂłolatĂłw wydaje mi siĂŞ najmniej poprawny eksterierowo, ale jego matka byÂła jeszcze gorsza w podobnym wieku, za to galop ma bardzo dobry, generalnie ruchowo jest wiĂŞcej niÂż poprawny.
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #157 : Wrzesień 02, 2012, 08:24:08 »

Nie chodziÂło mi o to, Âże po Huzarze sÂą wszystkie Âświetne Âźrebaki, bo tak nie jest. SÂą one bardzo podobne w typie, majÂą kilka cech charakterystycznych, tak Âże widaĂŚ w nich Huzara. JakbyÂś powiedziaÂł, Âżebym przypisaÂł ojcĂłw do Twoich ÂźrebakĂłw, to byÂłbym w stanie tylko Huzara dopasowaĂŚ. Z pozostaÂłymi powiedziaÂłbym, Âże ta po Frazesie jest po Efekcie, ten po JaÂśminie po Frazesie, a Efekt po JaÂśminie.

Te cechy to dÂługa, sucha noga, dÂługi, silny, zaokraglony zad, raczej krĂłtka kÂłoda, trochĂŞ nisko osadzona szyja, Âładna gÂłowa z bystrym okiem. SÂą teÂż bardzo harmonijne zwykle i prawie wszystkie majÂą bardzo charakterystyczne skarpety z nakrapianymi koronkami.
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #158 : Wrzesień 02, 2012, 11:20:20 »

Dopisa³abym chyba jeszcze, ¿e szyja raczej d³uga. Ale to z osadzeniem fakt, wiêkszoœÌ ma³ych Huzarów ma s³abo osadzone szyje Smutny
jasiek - a jak tam Twoja maÂła roÂśnie ?
SÂławek
Dla mnie najlepsza zdecydowanie Frazeska, dopisz jeszcze proszĂŞ w jakim one sÂą wieku teraz ? Ja musze swojej maÂłej jakieÂś fotki strzeliĂŚ, za dwa tygodnie koĂączy 6 miesiĂŞc, czas leci  Szok
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #159 : Wrzesień 02, 2012, 11:47:50 »

Dopisa³abym chyba jeszcze, ¿e szyja raczej d³uga. Ale to z osadzeniem fakt, wiêkszoœÌ ma³ych Huzarów ma s³abo osadzone szyje Smutny
jasiek - a jak tam Twoja maÂła roÂśnie ?
SÂławek
Dla mnie najlepsza zdecydowanie Frazeska, dopisz jeszcze proszĂŞ w jakim one sÂą wieku teraz ? Ja musze swojej maÂłej jakieÂś fotki strzeliĂŚ, za dwa tygodnie koĂączy 6 miesiĂŞc, czas leci  Szok

Moja roÂśnie bardzo szybko, koĂączy wÂłaÂśnie zrzucaĂŚ pierwotne futro, to jej z tej okazji jakieÂś zdjĂŞcie zrobiĂŞ. Ona teÂż wyglÂąda jak typowy Huzar, tylko szyje ma z tych trochĂŞ krĂłtszych i skarpet brak.
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #160 : Wrzesień 02, 2012, 15:34:06 »

Pogoda w miarĂŞ dopisaÂła i mam kilka zdjĂŞĂŚ naszej maÂłej.
Klaczka Efekt - Aracena/Veritas, w wieku dokÂładnie 5,5 msc

jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #161 : Wrzesień 03, 2012, 07:32:20 »

WyglÂąda jak roczniak, ale podoba mi siĂŞ, lubiĂŞ takie angloaraby w dÂłuÂższych liniach. Jest bardzo ÂżeĂąska, a jednoczeÂśnie w wierzchowym typie.
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #162 : Wrzesień 03, 2012, 07:36:16 »

DziĂŞkujĂŞ WyszÂła na tych zdjĂŞciach strasznie dojrzale, faktycznie aÂż taka chyba nie jest. Moim zdaniem jest zdecydowanie w typie angloarabskim. TrochĂŞ siĂŞ baÂłam co siĂŞ urodzi, bo inbred jest bardzo duÂży, ale teraz korci mnie powtĂłrka.
Lumi
UÂżytkownik

« Odpowiedz #163 : Wrzesień 03, 2012, 12:42:47 »

SÂławek D mnie osobiÂście podoba siĂŞ najbardziej maÂła po Frazesie Spoko
ar.. maÂła  piĂŞkna i pokazuje siĂŞ jak rasowa modelka 
Ciekawe co z nich wyroÂśnie  Spoko
SÂławek D.
UÂżytkownik

« Odpowiedz #164 : Wrzesień 03, 2012, 20:46:07 »

ar...? mÂłoda bardzo Âśliczna i wypielĂŞgnowana widaĂŚ, Âże jest waszym oczkiem w gÂłowie i bardzo dobrze. PytaÂłaÂś o wiek maÂłolatĂłw to tak na szybko z gÂłowy (nie mam czasu podjechaĂŚ to stajni i sprawdziĂŚ, byÂła akcja AugustĂłwek, a od jutra Sztrzegom)
Efekcik od Platyny 6 miesiĂŞcy
Frazeska od Armony 5 miesiĂŞcy
Huzarek od Asanti ok 4,5 miesiÂąca
jaÂśminek od Arabii 4 miesiÂące
Huzarka od Drzemki 3 miesiÂące

Lumi dziêki bardzo, na dzieù dzisiejszy ciê¿ko mi wybraÌ tego naj.., chocia¿ tak na si³ê to na pierwszym miejscu obstawi³ bym Jaœmina, a na ostatnim Huzara od Asanti pod wzglêdem eksterieru, a przy ocenie przewidywanej przydatnoœci np do sportu (je¿eli mo¿na to oceniaÌ u Ÿrebaczków) to kolejnoœÌ mog³a by byÌ trochê inna i nie mówiê, ¿e Jaœminek znalaz³ by siê na koùcu.

jasiek nie kwestionujĂŞ tego co piszesz o Huzarach, a w sumie to widziaÂłem tylko na fotkach na tym forum, w BiaÂłce oraz na eliminacjach do ZT w BogusÂławicach i w szczegĂłlnoÂści chodzi mi o porĂłwnanie tego samego konia z BiaÂłki i ZT, gdybym miaÂł kryĂŚ tylko ze wzgledu na eksterier to po BogusÂławicach bym siĂŞ na tego ogiera nie zdecydowaÂł - historia trochĂŞ odmienna niÂż w bajce o brzydkim kaczÂątku, ale na to moÂże mieĂŚ wpÂływ wiele czynnikĂłw.
WracajÂąc do reszty ÂźrebakĂłw to:
 maÂła po Frazesie moÂże na tÂą chwilĂŞ jest podobna do EfektĂłw,  nie wiem za bardzo jak to napisaĂŚ, ale wydaje mi siĂŞ, Âże bĂŞdzie ,,kanciasta" jak ÂŁza, obym siĂŞ myliÂł.
mÂłody po JaÂśminie jak dla mnie faktycznie wyglÂąda jak po Frazesie, ale w takim bardziej typie Janowskim/ orientalnym mimo, Âże z caÂłej stawki ma najmocniejsze nogi.
Efekcik czy wyglÂąda jak JaÂśminek nie wiem, nie widziaÂłem innych potomkĂłw tego ogiera, ale jak przegladam starsze fotki nawet na tym forum to z profilu wydajÂą mi siĂŞ podobne, ale to tyle wg. mnie podobieĂąstw.
maÂła od Drzemki po Huzarze moim zdaniem wyglÂąda jak Âźrebak z twojego opisu   
Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: