FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 09:36:17 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 [2] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Ogiery wybrakowane w zwi±zku z kategoryzacj± [wydzielony]  (Przeczytany 12762 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #15 : Styczeñ 11, 2012, 19:08:47 »

a Lampart w ogóle by³ kiedykolwiek u¿ywany w hodowli? co siê z nim dzieje?

Z walewickich ogierów po Arcusie Lampart mia³ najlepszy galop moim zdaniem. Nie wiem dlaczego skoñczy³ zak³ad na dalszym miejscu, ja go widzia³em na kwalifikacji i jakich¶ zawodach i robi³ na mnie bardzo dobre wra¿enie. Nie by³ taki sztywny w grzbiecie jak Jurand, a galop mia³ okr±g³y, pod górkê. Ten Horoskop, to przy nim zupe³nie bezbarwny koñ.

W³a¶cicielka by³a kiedy¶ na forum:

Witam;) Jestem tu nowa.. Przedstawiam Wam mojego ma³opolaka;)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/25dd81fc9ed30026.html

ogier Lampart xo

Je¶li w³a¶ciciel chcia³by nim kryæ, i poszed³ do PZHK podyskutowaæ o tym, to pewnie te¿ by status rezerwy dosta³. Rodowód ciekawy - to ten sam nick co Sebastian

Szkoda te¿ trochê Baweta. On doszed³ chyba tylko do 2** WKKW, bo jak±¶ kontuzjê z³apa³, ale rodowód ma ciekawy. Przy ³±czeniu z córkami Greya mo¿na dostaæ inbred na dwa po¿yteczne folbluty w pó³krwi - Saragana i Hextona jednocze¶nie i to przez niez³ych synów odpowiednio Cynik i Juror oraz Walezjusz (m.in. Len i Tarnik) i Bawar.

Kategoryzacja dzia³a trochê niegramotnie, bo zabiera papiery ogierom niesprawdzonym, zamiast zabieraæ tym negatywnie sprawdzonym.
meghana
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 143

« Odpowiedz #16 : Styczeñ 11, 2012, 20:13:53 »

Bardzo jest ta rezerwa. Mo¿na by³o siê tego spodziewaæ. Chocia¿ na tej li¶cie faktycznie jest kilka koni, których by³oby szkoda, gdyby utraci³y ca³kowicie licencjê. A czy wykorzystaj± dan± im szansê, to ju¿ inna historia.
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #17 : Styczeñ 11, 2012, 20:27:43 »

Znowu jest kilka paradoksów, wycofano m.in. og. Baldini II hol.(nie wiem czy jest w PL ogier b±d¼ jego nasienie dostêpne obecnie), który jest ojcem klaczy startuj±cej w najtrudniejszych konkursach pod Meredith Michaels Beerbaum.
ArkaGrecja
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 96

« Odpowiedz #18 : Styczeñ 11, 2012, 23:26:19 »

Co z³ego to Komisje Ksi±g Stadnych wymy¶li³y!!! Biuro PZHK takie g³upoty potem musi liczyæ i podawaæ do informacji. Ciekawe jakie gromy jutro telefonicznie polec± na Bogu ducha winnych pracowników OZHK/WZHK i PZHK...
Ciekawa jestem, który to hodowca z ma³opolskiej komisji tak przepycha³ i wycofywa³ logicznie  Spoko

misiek11
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 63

« Odpowiedz #19 : Maj 09, 2012, 16:08:57 »

jak to jest z tym wycofaniem np Aragorna skoro jest oferowany do krycia w Koniu Polskim 5/2012?? mo¿e mi kto¶ wyja¶niæ??
montana
Administrator
U¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 1575

« Odpowiedz #20 : Pa¼dziernik 07, 2012, 10:03:17 »

a co z ogierami Graban i Wiwat?Jeden z nich ma 6 sztuk potomstwa ,drugi 10 sztuk wiêc te¿ powinny chyba straciæ lickê te ogiery z rocznika 2001 po ZT na ty³ach na domiar tego.Czy¿by PZHK przestraszy³ siê w³a¶cicieli tych ogierów ?

Graban na t± chwilê ma 9 sztuk opisanego potomstwa, w sezonie 2012 jest u¿ywany w hodowli
LAYLA1
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 41

« Odpowiedz #21 : Pa¼dziernik 09, 2012, 07:13:19 »

co do ogiera SEX to zosta³ odkupiony przez swojego hodowce , kryje u niego
Strony: 1 [2] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: