FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 19:52:54 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 13 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: ZT 2011- ogiery  (Przeczytany 78694 razy)
0 u¿ytkowników i 11 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
meghana
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 143

« Odpowiedz #45 : Czerwiec 21, 2011, 13:07:43 »

Tak to ja.
Mo¿e faktycznie dobrze by³oby Kaszmira "ewakuowaæ" z Polski. A jak by pokaza³ siê zagranic± z jak najlepszej strony to kolejny raz rozpisywaliby(¶my) siê, ¿e to co dobre znowu z naszego kraju emigrowa³o.
A co do gor±co¶ci ogiera, to faktycznie gdzie tu miejsce na selekcjê temperametu i charakteru?
Masz te¿ racjê co do przygotowania konia w korytarzu. Je¶li zachowa³ siê jak stary wyjadacz, który to doskonale zna, to nie pokaza³ siê "najefektowniej" skacz±c w kilkudziesiêcio centymetrowym zapasem.
Muszisz rozwa¿yæ ró¿ne opcje. Trzymam kciuki za dalsze Wasze losy.
passau
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 11

« Odpowiedz #46 : Czerwiec 21, 2011, 13:30:51 »

Caly ten Polski system jest chory PZHK i PZJ. Hehe co prawda bilety juz mam zarezerwowane na wrzesien ale zamiast jechac do Boguslawic na Probe spedze wiecej czasu ze znajomymi i bedzie wiecej czasu np zeby wpasc do was na ognisko.
No musze pomyslec co z nim teraz zrobic bo troche mi to pokrzyzowalo plany. Przed przyjazdem do polski mam zamiar pojechac jedna gwiadke  (wkkw)tutaj wiec jak przylece to moze jakies fajne foty przywioze. Zobaczymy musze to dzis ''zjesc'' na spokojnie bo to co ta ''stara gwardia'' tam wyprawiala to ludzie sie smiali. No nic mlody dalej bedzie jezdzony a we wrzesniu zobaczymy albo go wezme do siebie albo pojdzie na MPMK w WKKW jako 4latek w polsce.
meghana
U¿ytkownik

« Odpowiedz #47 : Czerwiec 21, 2011, 13:46:33 »

Zapraszam do nas. Jak±¶ imprezê siê zmontuje na t± okoliczno¶æ.
Na spokojnie zastanów siê co dalej, na pewno co¶ konstruktywnego wymy¶lisz. My¶lê, ¿e mo¿e to wyj¶æ na lepsze ni¿ ZT. Okrê¿n± drog± i na pewno niema³ym nak³adem pracy osi±gniecie cel.
Trzymam kciuki i do zobaczenia.
G-Santa
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 50

« Odpowiedz #48 : Czerwiec 21, 2011, 14:08:18 »

Justus zakwalifikowany!

galopada gratulacje!

Czy mo¿na liczyæ na zdjêcia? By³y jakie¶ "gwiazdy" odbiegaj±ce na plus od stawki?
meghana
U¿ytkownik

« Odpowiedz #49 : Czerwiec 21, 2011, 14:14:50 »

ju¿ nie moge edytowaæ poprzedniej wiadomosci.

Justus zakwalifikowany! poza tym jeszcze 3 m³p

Gratulacje. Jak z powy¿szego wynika³o nie wszystkim siê uda³o, a nie jest to byle jaki koñ.
galopada
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 543

« Odpowiedz #50 : Czerwiec 21, 2011, 14:21:02 »

ja te¿ czekam na jak±¶ fotorelacjê i wiecej inf!
passau
U¿ytkownik

« Odpowiedz #51 : Czerwiec 21, 2011, 14:50:19 »

Gratulacje dla tych ktorym sie udalo. Wlasnie bylem przez ostatnie polgodziny na phonie z osoba ktora prezentowala i szkolila 'nasze' konie do ZT(osoba ta rowniez organizuje w tym roku Ogolnopolski Czempionat Mlodych Koni w skokach luzem w Okolach wiec zapraszamy serdecznie, mnie moze rowniez uda sie naklonic kilka osob ktorych konie startuja w Nations Cup do przybycia na ta impreze)  podobna polowa z tej stawki co sie dostala to poprostu katastrofa. Postronni ludzi byli nawet zniesmaczeni tym co komisja wyprawiala w tym roku. Konie od naszego hodowcy jesli braly udzial w ZT to byly zawsze w top 5 lub go wygrywaly. Wiec tym wieksze zaskoczenie bylo dla nas ze nawet nie zostaly przyjete hihi.
Z tego co uslyszalem przez telefon to nawet przyjeto konia ktory klusuje na 3 nogi.
Ale juz dosyc tego.Jeszcze raz wszystkim przyjetym gratuluje mam tylko nadzieje ze te konie pojawia sie rowniez w sporcie w przyszlym roku.
Cos tam znajomi nagrali jak juz to dostane w swoje lapki to wkleje link pewnie z utuba.
Jak chlopak mial 2 lata w czerwcu 2010. http://imageshack.us/photo/my-images/808/kashmir1.jpg/
Lumi
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 754

« Odpowiedz #52 : Czerwiec 21, 2011, 15:37:06 »

Koñ piêkny, ale jego lewa przednia noga to blizna czy "wada" , a mo¿e zdjêcie takie?
passau
U¿ytkownik

« Odpowiedz #53 : Czerwiec 21, 2011, 15:59:32 »

Koñ piêkny, ale jego lewa przednia noga to blizna czy "wada" , a mo¿e zdjêcie takie?
Zdjecie takie, zanim kupie konia wszystkie nogi plus kregoslup musza byc przeswietlone (xray) inaczej nie ma mowy zebym wylozyl jakiekolwiek pieniadze za jakiekolwiek konia a ''pasci'' jak narazie udalo mi sie omijac z daleka szkoda czasu i pieniedzy. Jak juz cos kupowac to konkretnego. Ludzie w polsce jeszcze do tego nie doszli oczywiscie nie mowie ze wszyscy ale nadal duza przewaga ze lepiej wydac te kilka setek wiecej na xray i miec pewnosc ze kon majac 10 lat lub mniej nie bedzie kulawy. I wtedy dopiero trzeba otorzyc portfel lub zamienic na nowszy model bo kon nie udaje sie do uzytkowania.
amazonka80
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 500

« Odpowiedz #54 : Czerwiec 21, 2011, 16:22:20 »

Z ma³opolskich przyjêto na ZT
Justus
D¿ihad
Monty
Hetman
amazonka80
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 500

« Odpowiedz #55 : Czerwiec 21, 2011, 16:25:00 »

czekamy na ar..? która ma katalog z informacjami i robi³a fotki

Z tego co dowiedzia³am siê od dyrektora Stasiowskiego na str PZHK maj± byæ umieszczone filmiki o zakwalifikowanych ogierach oraz opisy tych ogierów. Na filmikach bêdzie pokazany ruch i skoki luzem oraz konie na p³ycie i na trójk±cie.
galopada
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 543

« Odpowiedz #56 : Czerwiec 21, 2011, 17:01:00 »

amazonka80 byloby super! Chichot
Marta
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 212

« Odpowiedz #57 : Czerwiec 21, 2011, 18:33:05 »

Wybaczcie ¿e siê wtr±cê, ale czego¶ nie rozumiem. W katalogu by³o kilkadziesi±t koni ró¿nych ras. Do jednego jedynego ZT dla ogierów w tym roku (nie zaprzêgowego) przyjêto ile¶ koni, w tym 4 ma³opolskie. Czyli zamiast sprawdzenia kilkunastu ogierów m³p w ZT bêd± tylko 4, z czego np. 1 dostanie licencjê. I to ma byæ ta poprawa?
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #58 : Czerwiec 21, 2011, 18:34:37 »

Jestem , jestem. Zdjêcia dopiero siê zgrywaj±.
Co do koni to faktycznie ma³o by³o tych fajnych pokrojowo i moim zdaniem (dodam, ¿e nie jestem bezpo¶rednio zwi±zana z ¿adnym koniem) zakwalifikowa³y siê najlepsze. A w stawce trafi³y siê konie z bardzo powa¿nymi wadami pokrojowymi - ba nawet z du¿ym koziñcem.

Najbardziej podoba³ mi siê Kuanto W/Samba Hit oraz Vitalis/Imequyl. Zakwalifikowane ogiery ma³opolskie nie odbiega³y od koni pozosta³ych ras, bardzo podoba³ mi siê Hetman/Biegacz
montana
Administrator
U¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 1575

« Odpowiedz #59 : Czerwiec 21, 2011, 18:37:38 »

Tak,
w sumie przyjêto 15 ogierów z 61, wiêc te 4 to nie taka ma³a czê¶æ zakwalifikowanej stawki. Do dzisiejszej prezentacji na p³ycie przyst±pi³o 7 z 20 ogierów m³p ( Baltazar, Justus, Haltbar, D¿ihad, Heros, Monty, Hetman ). Generalnie du¿y przesiew, ale nie tylko w m³p.

Po próbach alternatywnych dosta³ licencjê po p³ycie Shakiro Boy
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 13 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: