FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 23:49:56 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 13 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: ZT 2011- ogiery  (Przeczytany 78719 razy)
0 u¿ytkowników i 6 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
G-Santa
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 50

« Odpowiedz #60 : Czerwiec 21, 2011, 19:08:16 »

Przyjêto 15 ogierów? W zesz³ym roku samych ma³oposkich by³o 17 plus nieca³e 30 w Bia³ym Borze...
Faktycznie mo¿na powiedzieæ, ¿e jest ostra selekcja. Chocia¿ jak piszecie, ¿e po³owa z tych zakwalifikowanych nie bardzo sie nadaje, to chyba jednak co¶  z t± selekcj± nie tak
passau
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 11

« Odpowiedz #61 : Czerwiec 21, 2011, 19:20:04 »

Moze dla tego ze nie mieli wystarczajaco jezdzcow gdzies spotkalem na neci ogloszenie ze poszukuja jezdzcow do ZT ogierow
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #62 : Czerwiec 21, 2011, 19:21:32 »

Ma³o ¼le du¿o ¼le. Mogê siê tylko wypowiadaæ o p³ycie, ale wydaje mi siê, ¿e na p³ycie faktycznie odrzucono najs³absze pokrojowo konie. Odpad³y konie stadninowe - janowskie, racockie, ochabskie. Zamiast szukaæ uk³adów moze warto by³oby krytycznie spojrzeæ na w³asnych podopiecznych ? Rozumiem frustracjê, zdenerwowanie (sami dostali¶my ³omot w Bia³ce, zapewniam, ¿e da siê z tym ¿yæ ), ale lepiej na spokojnie sobie wszytsko przemy¶leæ.
Bardzo nie³adnie zachowa³ siê w³±¶ciciel (opiekun ?) jednego z dwóch nieuznanych ogierów po alternatywnych próbach. Naskoczy³ na komisjê bardzo zbulwersowany, a koñ wygl±da³ delikatnei mówiac jak ¼rebna koby³a...

Justus

Haltbar (Jurand - Heroina/Barok)

G-Santa
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 50

« Odpowiedz #63 : Czerwiec 21, 2011, 19:26:38 »

ar...? nie ka¿dy umie przegrywaæ 
zdjêcia super    jak zwykle 
passau
U¿ytkownik

« Odpowiedz #64 : Czerwiec 21, 2011, 19:59:10 »

Ma³o ¼le du¿o ¼le. Mogê siê tylko wypowiadaæ o p³ycie, ale wydaje mi siê, ¿e na p³ycie faktycznie odrzucono najs³absze pokrojowo konie. Odpad³y konie stadninowe - janowskie, racockie, ochabskie. Zamiast szukaæ uk³adów moze warto by³oby krytycznie spojrzeæ na w³asnych podopiecznych ? Rozumiem frustracjê, zdenerwowanie (sami dostali¶my ³omot w Bia³ce, zapewniam, ¿e da siê z tym ¿yæ ), ale lepiej na spokojnie sobie wszytsko przemy¶leæ.
Bardzo nie³adnie zachowa³ siê w³±¶ciciel (opiekun ?) jednego z dwóch nieuznanych ogierów po alternatywnych próbach. Naskoczy³ na komisjê bardzo zbulwersowany, a koñ wygl±da³ delikatnei mówiac jak ¼rebna koby³a...

ar... oczywiscie ze da sie z tym zyc  Chichot gdyby takie male potkniecie mialo zawazyc na tym co robie juz dawno przestalbym sie zajmowac konmi. I oczywiscie ja wiem do czego komisja sie mogla ewentualnie doczepic u mojego konia jednak za dlugo juz pracuje z konmi i nie tylko jako jezdziec ale innych aspektach jak ocenianie pokroju zrebakow w holandii i belgii, ocenianie 2 i 3 latkow wiec nie wyslalbym bym tam swojego konia gdybym nie myslal ze ma duze szanse na zakwalifikowanie sie do ZT. Mnie to nie zraza bron Boze nie tym sposobem to osiagniemy to wynikami w sporcie jestem tylko ciekaw ile z tych koni ktore sie dostaly do ZT bedzie czynnie brac udzial w zawodach roznego rodzaju po skonczeniu Zt

poza tym ten kasztan na zdjeciu zadna rewelacja (nie obrazajac nikogo ani tez konia)i szczerze znam kilka koni ktore tam byly i wygladaja pokrojowo lepiej niz on
AleksandraAlicja
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 129

« Odpowiedz #65 : Czerwiec 21, 2011, 20:25:17 »

No ten kasztan to m.in. M³odzie¿owy Czempion Koni Ma³opolskich 2010, wiêc chyba jednak rewelacja, albo faktycznie NIKT siê na koniach nie zna  , a przynajmniej szanowna komisja (polsko-zagramaniczna). I ¿eby nie by³o- z tym koniem nie jestem zwi±zana w ¿aden sposób  Spoko
passau
U¿ytkownik

« Odpowiedz #66 : Czerwiec 21, 2011, 20:39:45 »

to ze byl mlodziezowym czempionem malopolski nic nie znaczy bo np. mlodziezowy czempion ze slaska sie nie zakwalifikowal wiec te tytuly nic nie daja i chyba tylko to zeby sobie w ramke wlozyc jak napisalem wczesniej zobaczymy co te konie pokaza w sporcie
galopada
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 543

« Odpowiedz #67 : Czerwiec 21, 2011, 20:41:17 »

Championem Polski rasy MA£OPOLSKIEJ a nie championem ma³opolski :p

edit. s± juz gdzies w internecie wyniki?  Co?
AleksandraAlicja
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 129

« Odpowiedz #68 : Czerwiec 21, 2011, 20:58:39 »

passau, ja nie wypowiadam siê co do jego warto¶ci u¿ytkowej, bo sama jestem ciekawa, tylko co do tego, ¿e z niego "¿adna rewelacja"  Spoko Moim zdaniem i zdaniem sêdziów koñ jest na tyle rewelacyjny, by zostac najlepszym z najlepszych w rasie ma³opolskiej. ¦wietnie by by³o, jakby pokaza³, ¿e jest nie tylko piêkny pokrojowo, ale tak¿e u¿ytkowo.

Aczkolwiek jako¶ nie widzê tegorocznego Czempiona Polski Rasy Ma³opolskiej wykazuj±cego siê walorami u¿ytkowymi w ZT  Z politowaniem Ale w koñcu ja jestem tylko laikiem 
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #69 : Czerwiec 21, 2011, 21:07:19 »

passau
Je¶li uwa¿asz, ¿e koñ jest dobry to spokojnie mozesz walczyæ w mpmk. Wydaje mi siê, ¿e czê¶æ w³a¶cicieli nie zawsze rozumie (i nie pijê do Ciebie ), ¿e db koñ sportowy to nie to samo co reproduktor. A dowodem na to jest choæby fakt, ¿e dwa ogiery odpad³y ze wzgl. na szczupaczy zgryz, jeden mia³ wyra¼nego koziñca. Kto te konie (w dobie preselkcji) dopu¶ci³ do przyjazdu do Bogus³awic ? To ju¿ jest robienie nadziei hodowcom/w³a¶cicielom.

Apropos bia³eckich czempionów. Justus bardzo siê nie zmieni³ ( w zasadzie tylko siê rozrós³, nie trac±c na poprawnosci), ale na przyk³ad og. Monty z fajnego, szlachetnego konia zrobi³ siê okropnie kluchowaty, nawet siê dziwiê, ¿e siê dosta³ szczerze mówi±c.
Zawsze siê trafi jaki¶ odpad, a ciekawy koñ mo¿e zostaæ pominiêty. My¶lê, ¿e zw³aszcza w³a¶ciciele 3-latków nie powinni siê martwiæ, kolejna szansa za rok

Hetman (Biegacz x Huf)

D¿ihad (Diabe³ek x Len)

passau
U¿ytkownik

« Odpowiedz #70 : Czerwiec 21, 2011, 22:58:50 »

passau
Je¶li uwa¿asz, ¿e koñ jest dobry to spokojnie mozesz walczyæ w mpmk. Wydaje mi siê, ¿e czê¶æ w³a¶cicieli nie zawsze rozumie (i nie pijê do Ciebie ), ¿e db koñ sportowy to nie to samo co reproduktor. A dowodem na to jest choæby fakt, ¿e dwa ogiery odpad³y ze wzgl. na szczupaczy zgryz, jeden mia³ wyra¼nego koziñca. Kto te konie (w dobie preselkcji) dopu¶ci³ do przyjazdu do Bogus³awic ? To ju¿ jest robienie nadziei hodowcom/w³a¶cicielom.

Apropos bia³eckich czempionów. Justus bardzo siê nie zmieni³ ( w zasadzie tylko siê rozrós³, nie trac±c na poprawnosci), ale na przyk³ad og. Monty z fajnego, szlachetnego konia zrobi³ siê okropnie kluchowaty, nawet siê dziwiê, ¿e siê dosta³ szczerze mówi±c.
Zawsze siê trafi jaki¶ odpad, a ciekawy koñ mo¿e zostaæ pominiêty. My¶lê, ¿e zw³aszcza w³a¶ciciele 3-latków nie powinni siê martwiæ, kolejna szansa za rok

ar... wiem dlatego jak mowie nie martwi mnie to tak bardzo ze sie nie dostal i mlody albo pojdzie w polsce mpmk albo we wrzesniu zabiore go do siebie i bedzie startowal wkkw za granica w przyszlym roku jako 4ltk.a tak jak mowisz kto przepuscil te konie z takimi wadami w preselekcji to skandal koszty podrozy i inne wydatki a wlasciciele czy hodowcy swoja droga zeby niezauwazyc takich wad to juz jest niepojete.
montana
Administrator
U¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 1575

« Odpowiedz #71 : Czerwiec 22, 2011, 07:04:41 »

Zdjecia ogierów ma³opolskich, dla zainteresowanych https://picasaweb.google.com/montanaJH2008/OgieryMaOpolskieZT2011
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #72 : Czerwiec 22, 2011, 08:37:08 »

Zdjecia ogierów ma³opolskich, dla zainteresowanych https://picasaweb.google.com/montanaJH2008/OgieryMaOpolskieZT2011

Patrz±c po tych zdjêciach, wreszcie komisja stanê³a na wysoko¶ci zadania i odwali³a to co mia³a odwaliæ. Ja bym jeszcze, s±dz±c po tych zdjêciach, wyrzuci³ dodatkowo tego karego po Emetycie - Montiego, któremu brakuje szlachetno¶ci jak na xo.
montana
Administrator
U¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 1575

« Odpowiedz #73 : Czerwiec 22, 2011, 08:51:02 »

Monty ju¿ jest obstawiany, jako ten, który odpadnie na koñcu
Postaram sie w najbli¿szym czasie wrzuciæ tez zdjêcia ogierów sp

Punktacja tych, które zosta³y

Justus
167-187-21, 14-4-12-7--6-7-8-8-14= 80
Skoki 8, stêp 7, k³us 7,5, galop 7,5

D¿ihad
169-190-20,5, 14-4-13-6-6-8-7-7-14 =79
7/ 7 / 6,5/ 6,5

Monty
164-185-20,5, 13-4-13-7-7-7-7-6-14=78
6/ 7/ 6,5/ 6,5

Hetman
164-185-20,5, 14-5-13-6-6-6-7-7-14=78
6,5 /6,5/ 8 /7,5
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #74 : Czerwiec 22, 2011, 09:26:42 »

http://oliwiachmielewska.digartfolio.pl/kwalifikacje-do-zt-ogierow-boguslawice-21-06-2011/15663
Moja galeria z wczorajszego dnia, mam nadziejê, ¿e do wieczora uporam siê ze wszytskim zdjêciami
Podpisy s± pod zdjêciami.

passau
Cieszê siê, ¿e mnie rozumiesz. Mam nadziejê, ¿e Twój m³odziak udanie bêdzie pokazywa³ siê w sporcie i tego Ci zyczê
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 13 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: