G-Santa
UÂżytkownik
|
|
« Odpowiedz #60 : Czerwiec 21, 2011, 19:08:16 » |
|
PrzyjĂŞto 15 ogierĂłw? W zeszÂłym roku samych maÂłoposkich byÂło 17 plus niecaÂłe 30 w BiaÂłym Borze... Faktycznie moÂżna powiedzieĂŚ, Âże jest ostra selekcja. ChociaÂż jak piszecie, Âże poÂłowa z tych zakwalifikowanych nie bardzo sie nadaje, to chyba jednak coÂś z tÂą selekcjÂą nie tak
|
|
|
|
|
|
|
passau
UÂżytkownik
|
|
« Odpowiedz #61 : Czerwiec 21, 2011, 19:20:04 » |
|
Moze dla tego ze nie mieli wystarczajaco jezdzcow gdzies spotkalem na neci ogloszenie ze poszukuja jezdzcow do ZT ogierow
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
|
« Odpowiedz #62 : Czerwiec 21, 2011, 19:21:32 » |
|
Ma³o Ÿle du¿o Ÿle. Mogê siê tylko wypowiadaÌ o p³ycie, ale wydaje mi siê, ¿e na p³ycie faktycznie odrzucono najs³absze pokrojowo konie. Odpad³y konie stadninowe - janowskie, racockie, ochabskie. Zamiast szukaÌ uk³adów moze warto by³oby krytycznie spojrzeÌ na w³asnych podopiecznych ? Rozumiem frustracjê, zdenerwowanie (sami dostaliœmy ³omot w Bia³ce, zapewniam, ¿e da siê z tym ¿yÌ ), ale lepiej na spokojnie sobie wszytsko przemyœleÌ. Bardzo nie³adnie zachowa³ siê w³¹œciciel (opiekun ?) jednego z dwóch nieuznanych ogierów po alternatywnych próbach. Naskoczy³ na komisjê bardzo zbulwersowany, a koù wygl¹da³ delikatnei mówiac jak Ÿrebna koby³a... Justus Haltbar (Jurand - Heroina/Barok)
|
|
|
|
|
|
|
G-Santa
UÂżytkownik
|
|
« Odpowiedz #63 : Czerwiec 21, 2011, 19:26:38 » |
|
ar...? nie kaÂżdy umie przegrywaĂŚ zdjĂŞcia super jak zwykle
|
|
|
|
|
|
|
passau
UÂżytkownik
|
|
« Odpowiedz #64 : Czerwiec 21, 2011, 19:59:10 » |
|
Ma³o Ÿle du¿o Ÿle. Mogê siê tylko wypowiadaÌ o p³ycie, ale wydaje mi siê, ¿e na p³ycie faktycznie odrzucono najs³absze pokrojowo konie. Odpad³y konie stadninowe - janowskie, racockie, ochabskie. Zamiast szukaÌ uk³adów moze warto by³oby krytycznie spojrzeÌ na w³asnych podopiecznych ? Rozumiem frustracjê, zdenerwowanie (sami dostaliœmy ³omot w Bia³ce, zapewniam, ¿e da siê z tym ¿yÌ ), ale lepiej na spokojnie sobie wszytsko przemyœleÌ. Bardzo nie³adnie zachowa³ siê w³¹œciciel (opiekun ?) jednego z dwóch nieuznanych ogierów po alternatywnych próbach. Naskoczy³ na komisjê bardzo zbulwersowany, a koù wygl¹da³ delikatnei mówiac jak Ÿrebna koby³a... ar... oczywiscie ze da sie z tym zyc gdyby takie male potkniecie mialo zawazyc na tym co robie juz dawno przestalbym sie zajmowac konmi. I oczywiscie ja wiem do czego komisja sie mogla ewentualnie doczepic u mojego konia jednak za dlugo juz pracuje z konmi i nie tylko jako jezdziec ale innych aspektach jak ocenianie pokroju zrebakow w holandii i belgii, ocenianie 2 i 3 latkow wiec nie wyslalbym bym tam swojego konia gdybym nie myslal ze ma duze szanse na zakwalifikowanie sie do ZT. Mnie to nie zraza bron Boze nie tym sposobem to osiagniemy to wynikami w sporcie jestem tylko ciekaw ile z tych koni ktore sie dostaly do ZT bedzie czynnie brac udzial w zawodach roznego rodzaju po skonczeniu Zt ______________________________________________________________ poza tym ten kasztan na zdjeciu zadna rewelacja (nie obrazajac nikogo ani tez konia)i szczerze znam kilka koni ktore tam byly i wygladaja pokrojowo lepiej niz on
|
|
|
|
|
|
|
AleksandraAlicja
UÂżytkownik
|
|
« Odpowiedz #65 : Czerwiec 21, 2011, 20:25:17 » |
|
No ten kasztan to m.in. MÂłodzieÂżowy Czempion Koni MaÂłopolskich 2010, wiĂŞc chyba jednak rewelacja, albo faktycznie NIKT siĂŞ na koniach nie zna , a przynajmniej szanowna komisja (polsko-zagramaniczna). I Âżeby nie byÂło- z tym koniem nie jestem zwiÂązana w Âżaden sposĂłb
|
|
|
|
|
|
|
passau
UÂżytkownik
|
|
« Odpowiedz #66 : Czerwiec 21, 2011, 20:39:45 » |
|
to ze byl mlodziezowym czempionem malopolski nic nie znaczy bo np. mlodziezowy czempion ze slaska sie nie zakwalifikowal wiec te tytuly nic nie daja i chyba tylko to zeby sobie w ramke wlozyc jak napisalem wczesniej zobaczymy co te konie pokaza w sporcie
|
|
|
|
|
|
|
galopada
UÂżytkownik
|
|
« Odpowiedz #67 : Czerwiec 21, 2011, 20:41:17 » |
|
Championem Polski rasy MAÂŁOPOLSKIEJ a nie championem maÂłopolski :p edit. sÂą juz gdzies w internecie wyniki?
|
|
|
|
|
|
|
AleksandraAlicja
UÂżytkownik
|
|
« Odpowiedz #68 : Czerwiec 21, 2011, 20:58:39 » |
|
passau, ja nie wypowiadam siĂŞ co do jego wartoÂści uÂżytkowej, bo sama jestem ciekawa, tylko co do tego, Âże z niego "Âżadna rewelacja" Moim zdaniem i zdaniem sĂŞdziĂłw koĂą jest na tyle rewelacyjny, by zostac najlepszym z najlepszych w rasie maÂłopolskiej. ÂŚwietnie by byÂło, jakby pokazaÂł, Âże jest nie tylko piĂŞkny pokrojowo, ale takÂże uÂżytkowo. Aczkolwiek jakoÂś nie widzĂŞ tegorocznego Czempiona Polski Rasy MaÂłopolskiej wykazujÂącego siĂŞ walorami uÂżytkowymi w ZT Ale w koĂącu ja jestem tylko laikiem
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
|
« Odpowiedz #69 : Czerwiec 21, 2011, 21:07:19 » |
|
passauJeœli uwa¿asz, ¿e koù jest dobry to spokojnie mozesz walczyÌ w mpmk. Wydaje mi siê, ¿e czêœÌ w³aœcicieli nie zawsze rozumie (i nie pijê do Ciebie ), ¿e db koù sportowy to nie to samo co reproduktor. A dowodem na to jest choÌby fakt, ¿e dwa ogiery odpad³y ze wzgl. na szczupaczy zgryz, jeden mia³ wyraŸnego koziùca. Kto te konie (w dobie preselkcji) dopuœci³ do przyjazdu do Bogus³awic ? To ju¿ jest robienie nadziei hodowcom/w³aœcicielom. Apropos bia³eckich czempionów. Justus bardzo siê nie zmieni³ ( w zasadzie tylko siê rozrós³, nie trac¹c na poprawnosci), ale na przyk³ad og. Monty z fajnego, szlachetnego konia zrobi³ siê okropnie kluchowaty, nawet siê dziwiê, ¿e siê dosta³ szczerze mówi¹c. Zawsze siê trafi jakiœ odpad, a ciekawy koù mo¿e zostaÌ pominiêty. Myœlê, ¿e zw³aszcza w³aœciciele 3-latków nie powinni siê martwiÌ, kolejna szansa za rok ________________________________________________________________________ Hetman (Biegacz x Huf) D¿ihad (Diabe³ek x Len)
|
|
|
|
|
|
|
passau
UÂżytkownik
|
|
« Odpowiedz #70 : Czerwiec 21, 2011, 22:58:50 » |
|
passauJeœli uwa¿asz, ¿e koù jest dobry to spokojnie mozesz walczyÌ w mpmk. Wydaje mi siê, ¿e czêœÌ w³aœcicieli nie zawsze rozumie (i nie pijê do Ciebie ), ¿e db koù sportowy to nie to samo co reproduktor. A dowodem na to jest choÌby fakt, ¿e dwa ogiery odpad³y ze wzgl. na szczupaczy zgryz, jeden mia³ wyraŸnego koziùca. Kto te konie (w dobie preselkcji) dopuœci³ do przyjazdu do Bogus³awic ? To ju¿ jest robienie nadziei hodowcom/w³aœcicielom. Apropos bia³eckich czempionów. Justus bardzo siê nie zmieni³ ( w zasadzie tylko siê rozrós³, nie trac¹c na poprawnosci), ale na przyk³ad og. Monty z fajnego, szlachetnego konia zrobi³ siê okropnie kluchowaty, nawet siê dziwiê, ¿e siê dosta³ szczerze mówi¹c. Zawsze siê trafi jakiœ odpad, a ciekawy koù mo¿e zostaÌ pominiêty. Myœlê, ¿e zw³aszcza w³aœciciele 3-latków nie powinni siê martwiÌ, kolejna szansa za rok ________________________________________________________________________ ar... wiem dlatego jak mowie nie martwi mnie to tak bardzo ze sie nie dostal i mlody albo pojdzie w polsce mpmk albo we wrzesniu zabiore go do siebie i bedzie startowal wkkw za granica w przyszlym roku jako 4ltk.a tak jak mowisz kto przepuscil te konie z takimi wadami w preselekcji to skandal koszty podrozy i inne wydatki a wlasciciele czy hodowcy swoja droga zeby niezauwazyc takich wad to juz jest niepojete.
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
UÂżytkownik
|
|
« Odpowiedz #71 : Czerwiec 22, 2011, 07:04:41 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
|
« Odpowiedz #72 : Czerwiec 22, 2011, 08:37:08 » |
|
PatrzÂąc po tych zdjĂŞciach, wreszcie komisja stanĂŞÂła na wysokoÂści zadania i odwaliÂła to co miaÂła odwaliĂŚ. Ja bym jeszcze, sÂądzÂąc po tych zdjĂŞciach, wyrzuciÂł dodatkowo tego karego po Emetycie - Montiego, ktĂłremu brakuje szlachetnoÂści jak na xo.
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
UÂżytkownik
|
|
« Odpowiedz #73 : Czerwiec 22, 2011, 08:51:02 » |
|
Monty juÂż jest obstawiany, jako ten, ktĂłry odpadnie na koĂącu Postaram sie w najbliÂższym czasie wrzuciĂŚ tez zdjĂŞcia ogierĂłw sp Punktacja tych, ktĂłre zostaÂły Justus 167-187-21, 14-4-12-7--6-7-8-8-14= 80 Skoki 8, stĂŞp 7, kÂłus 7,5, galop 7,5 DÂżihad 169-190-20,5, 14-4-13-6-6-8-7-7-14 =79 7/ 7 / 6,5/ 6,5 Monty 164-185-20,5, 13-4-13-7-7-7-7-6-14=78 6/ 7/ 6,5/ 6,5 Hetman 164-185-20,5, 14-5-13-6-6-6-7-7-14=78 6,5 /6,5/ 8 /7,5
|
|
|
|
|
|
|
|
|