jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #105 : Czerwiec 27, 2011, 09:18:40 » |
|
Ten ogier prawdopodobnie przepadÂł w oczach komisji, bo ma maÂłe kopyta, sÂłabo siĂŞ rusza i jest za bardzo ÂżeĂąski.
Jakby uznali jeszcze tego folbluta, to ja bym siĂŞ wypisaÂł z PZHK na drugi dzieĂą.
Co do zasadnoÂści uÂżywania ogierĂłw arabskich to temat na dÂłuÂższÂą dyskusjĂŞ, ale nie jest prawdÂą, Âże ich uÂżycie jest bezcelowe, tylko to trzeba robiĂŚ z gÂłowÂą. NiedowiarkĂłw zapraszam do obejrzenia mojej klaczy po arabie w ruchu.
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #106 : Czerwiec 27, 2011, 09:30:09 » |
|
jasiekNo bo w³aœnie trzeba to robiÌ z g³ow¹, i na bdb matkach. Uwa¿am równie¿, ¿e na pojedynczych klaczach jest to szalenie trudne. Niemcy te¿ araby uznaj¹ do hodwli pó³krwi. Najlepsze araby w hodowli pó³krwi Wiedeù - ojciec m.in Katona xxoo, który swego zcasu chodzi³ swobodnie konkursy skoków do 130 cm w³¹cznie, oraz ** wkkw. fot. Zofia Raczkowska  Elsing, najmneij chyba urodziwy z wymeinionej trójki, ojciec kilku (kilkunastu ?) uznanych ogierów, w tym czempiona 6-latków w wkkw, og. Berlin Bej fot. Urszula Sawicka (?)  Dorzucam jeszcze Europejczyka, dziadka Halogena i Harbuza - oba bdb technicznicznie w skokach, jeden i drugi startowa³ w wkkw fot. Zofia Raczkowska  No i dyskutowany Efendi http://i560.photobucket.com/albums/ss42/armara/efendi5.jpg
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #107 : Czerwiec 27, 2011, 09:42:09 » |
|
TrochĂŞ siĂŞ robi nie na temat, ale dodam jeszcze, Âże w tej chwili w Walewicach poÂłowa klaczy matek to cĂłrki, wnuczki lub prawnuczki ogierĂłw arabskich. SzczegĂłlnie duÂżo jest klaczy od cĂłrek Elsinga i sÂą to bardzo dobre klacze. Podobnie ogiery - Haracz, JaÂśmin, Horn.
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #108 : Czerwiec 27, 2011, 09:43:57 » |
|
Trzeba poprosiĂŚ montanĂŞ o wydzielenie fragmentu tej dyskusji do wÂątku o arabach.
|
|
|
|
|
|
|
PASB :)
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #109 : Czerwiec 27, 2011, 10:01:09 » |
|
nie mogĂŞ wrzuciĂŚ zdjĂŞĂŚ - jakieÂś problemy z serwerem 
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #110 : Czerwiec 27, 2011, 10:04:22 » |
|
ZdjĂŞcia trzeba wrzuciĂŚ na zewnĂŞtrzny serwer i linkowaĂŚ. Np. photobucket.com, fotosik.pl itd
|
|
|
|
|
|
|
amazonka80
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #111 : Czerwiec 29, 2011, 22:15:42 » |
|
PodobnieÂż ten ogier juÂż siĂŞ uspokoiÂł! Ciekawe co w nim tak na prawdĂŞ siedzi?
|
|
|
|
|
|
|
asior_
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #112 : Czerwiec 30, 2011, 00:58:58 » |
|
Narcyz tez z matki po Galeonie oo i jakos mi sie nie wydaje, zeby ten dolew krwi arabskiej mu zaszkodzil 
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #113 : Czerwiec 30, 2011, 14:13:17 » |
|
Na stronie pzhkm, sÂą zdjĂŞcia ogierĂłw mÂłp, z obu dni. Ja nie wiem czemu ten Monty przeszedÂł, wyglÂąda jakby siĂŞ miaÂł zabiĂŚ w korytarzu, a mniemam, Âże autor i tak wybraÂł najlepsze zdjĂŞcie. Masakra 
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #114 : Czerwiec 30, 2011, 16:28:22 » |
|
KoleÂś w dresie na Hebabie mnie rozwaliÂł, to juÂż nawet Âśmieszne nie jest...
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #115 : Czerwiec 30, 2011, 16:52:29 » |
|
KoleÂś w dresie na Hebabie mnie rozwaliÂł, to juÂż nawet Âśmieszne nie jest...
Ano nie jest  , ale "najlepsza" akcja byÂła na ubiegÂłorocznej kwalifikacji III turnusu klaczy. Na koniu chÂłoapk w dresie, pod siodÂłem sfilcowana owcza skĂłra (?), w pysku ÂłaĂącuch od roweru... Na trĂłjkÂącie pare osĂłb teÂż byÂło bardzo "swobodnie" ubranych, ale na szczĂŞÂście to siĂŞ zmienia i coraz mniej takich obrazkĂłw.
|
|
|
|
|
|
|
asior_
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #116 : Czerwiec 30, 2011, 17:33:49 » |
|
"Koles w dresie" to mlody Sulo. Moze nie planowal wsiadac i nie mial wyboru, a ze stroj mial, jaki mial... Bo nie wierze, ze Jarek by tak sie ubral na jazde 
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #117 : Czerwiec 30, 2011, 17:50:50 » |
|
Dla mnie, w pierwszej chwili, nie ma najmniejszego znaczenia kto jest na zdjêciu tylko to jak siê prezentuje. Ludzie s¹ wzrokowcami to raz, a dwa a¿ prosi siê o minimum szacunku wzglêdem komisji. Jak widaÌ w³aœcicielowi nie zale¿a³o, no có¿ ja tego nie zrozumiem.
|
|
|
|
|
|
|
duke
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #118 : Czerwiec 30, 2011, 18:11:14 » |
|
koleÂś w dresie to maÂły Sulo, i siedzi na koniu bo musi, bo ojca jego zÂłapaÂł skurcz po 6 koniach i nie mĂłgÂł siadaĂŚ, nie byÂł szczĂŞÂśliwy Âże "musi" na nim jeÂździĂŚ bo koĂą byÂł w treningu 3 tydzieĂą a wÂłaÂściciel sie uparÂł
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #119 : Czerwiec 30, 2011, 18:13:02 » |
|
To ju¿ ustaliliœmy. Myœlê, ¿e nie ma co dalej ci¹gn¹Ì OT.
|
|
|
|
|
|
|
|