FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 17:29:59 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: ZT wy³±cznie w Bia³ym Borze  (Przeczytany 10750 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
amazonka80
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 500

« : Lipiec 20, 2011, 22:34:00 »

Sensacja z ostatniej chwili. Zarz±d PZHK przeg³osowa³ propozycje dzier¿awy Bia³ego Boru by tam i tylko tam odbywa³y siê Zak³ady Treningowe.
Wiêc teraz i klacze i ogiery maj± byæ wywo¿one do BB. Co o tym my¶licie?
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #1 : Lipiec 21, 2011, 06:07:22 »

Ja siê do BB z koñmi nie wybieram, zbyt daleko, a opinia "rze¼ni" te¿ jako¶ nie pomaga. W centrum PL by³ i £±ck i Bogus³awice. Nie rozumiem takiej decyzji, tzn. domy¶lam siê jej przyczyn, ale logiki w tym nie widzê.
Drapik
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 446

« Odpowiedz #2 : Lipiec 21, 2011, 06:27:54 »

hodowcy zbojkotuja, w dupach sie pzhk poprzewracalo
Byly Boguslawice,Wloclawek,Dorochow...
skoro hodowcy przenosili klacze i nie chcieli dawac do BB z jakiegos powodu to o czyms to znaczy...
zenada to cale pzhk
w trakenach nie ma tego problemu, ale to myslacy zwiazek dla hodowcow a nie dla pracownikow...
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #3 : Lipiec 21, 2011, 09:33:21 »

Nie zbojkotuj±, bo PZHK my¶li i zawczasu wprowadzi³ obowi±zkowo¶æ prób dzielno¶ci. Oczywi¶cie mo¿e byæ to próba polowa, ale taka równie¿ musi siê odbyæ pod egid± PZHK. W sytuacji niewielkiej frekwencji w BB PZHK nie bêdzie robiæ prób polowych i hodowcy sami bêd± siê prosiæ, a nie bojkotowaæ. PZHK dba o swoje sto³ki i nie bêdzie pi³owaæ ga³êzi, na której siedzi. Sam siê zastanawiam, czy siê do zwi±zku trakeñskiego nie przepisaæ. Wierzcie dalej w PZHK, inspektorów, licencje, "selekcjê", etc.  Chichot
duke
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 273

« Odpowiedz #4 : Lipiec 21, 2011, 10:45:02 »

podziêkujcie min. prezesowi z £odzi bo to min. on zmieni³ swoj± decyzje z dnia na dzieñ i zag³osowa³ za
amazonka80
U¿ytkownik

« Odpowiedz #5 : Lipiec 21, 2011, 14:53:51 »

My¶lê, ¿e trzeba napisaæ petycje i zebraæ podpisy! My¶lê, ¿e wiêkszo¶æ hodowców którzy oddaj± i s± z centralnej i po³udniowej Polski podpisze. A ja jutro bêdê rozmawia³a z naszym Prezesem. Ale chyba nie tylko on g³osowa³, musia³a byæ jaka¶ wiêkszo¶æ!
boswell
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 466

« Odpowiedz #6 : Lipiec 21, 2011, 15:31:57 »

Ale czy fakt prywatyzacji Bogus³awic za grosze nie wia¿e sie z tym jako¶? Nie wiem-pytam tylko-bo to nie pzhk wywali³ je do prywatyzacji, mo¿e nowy w³asciciel nie mia³ ochoty prowadzic tam ZT??Ktos wie?
Drapik
U¿ytkownik

« Odpowiedz #7 : Lipiec 21, 2011, 15:45:47 »

boswell ale to nie tylko skresla Boguslawice
skresla tez Racot (akurat bez zalu...bo o poziomie ZT bylo w KP) Wloclawek,Dorochow...
z polowkami nie ma problemu,zglaszalo sie chec zrobienia czegos takiego,podawalo miejsce zbieralo chetnych i wsio-akurat bylam przez moment na biezaco z info od KJ Zbyszko, ale przez  male zainteresowanie ozhk odpuscilam i grupa trakenskich  klaczy (i wlkp z prawem wpisu do trak) jedziemy na polowke
jasiek pamietaj, ze juz na ta chwile bardzo duzo spkow przenioslo sie m.in. do zwiazku old i paru innych zagranicznych, spora czesc czystych wlkp (pod warunkiem odpowiedniego rodowodu) moze sie wypiac na pzhk i zdawac  proby trakenskie (stacjonarki i polowki) problem wydaje sie byc jedynie dla mlp-szczerze to nie bardzo wiem gdzie mozna szukac alternatywy
duke mozesz napisac wiecej szczegolow?
ja generalnie z tym zwiazkiem za duzo wspolnego nie mam-na szczescie, ale jak juz musze to non stop jest jakis problem a to z kontaktem a to z informacja.
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #8 : Lipiec 21, 2011, 16:19:02 »

problem wydaje sie byc jedynie dla mlp-szczerze to nie bardzo wiem gdzie mozna szukac alternatywy

Na razie próby dla m³p. nie bêd± obowi±zkowe. Je¶li klacze maj± odpowiednio g³êbokie rodowody (chyba siedem pokoleñ), to te¿ mo¿na je wpisaæ do ksiêgi trakeñskiej. Procentowo i ilo¶ciowo bêdzie to wbrew pozorom wiêcej ni¿ w ksiêdze wlkp, gdzie jest bardzo du¿o krwi han/old.

Z drugiej strony kto¶ (np. Bogus³awice) mo¿e przecie¿ zorganizowaæ trening stacjonarny przed prób± "polow±", ró¿nica polegaæ bêdzie jedynie na braku dofinansowania z min. rolnictwa.
duke
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 273

« Odpowiedz #9 : Lipiec 21, 2011, 16:42:31 »

kraków,rzeszów, katowice te¿ by³y za
amazonka80
U¿ytkownik

« Odpowiedz #10 : Lipiec 21, 2011, 22:13:15 »

Z tego co wiem Bogus³awice nadal s± zainteresowane ZT dla klaczy
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #11 : Lipiec 22, 2011, 08:56:59 »

Drapik
B³agam - Doruchów, a nie Doróchów.

Jak to jest z próbami polowymi ? Mo¿e tak jak francuzi, warto by³oby i¶æ w tê stronê ?
Drapik
U¿ytkownik

« Odpowiedz #12 : Lipiec 22, 2011, 10:38:36 »

ar ja bylam przekonana ze Dorochow przez o jak Olga:)
w traczkach proba dzielnosci juz jest obowiazkowa przy  czym zwiazek uznaje zarowno te pzhk jak i nasze rasowe, my wybralismy polowa, bo z pzhk nie chce miec nic wspolnego-szczegolnie z lodzkim.

z klaczami w sumie problemu nie ma, natomiast z ogierami- nie sadze by wszystkie ogiery zwiazek trakenski widzial u siebie w rasie
powiem szczerze, ze po rozmowach z hodowca,ktory co roku oddawal do BB klacz i ogiery od kilku lat i potem oddal do Boguslawic nigdy  bym nie oddala konia do tamtego zakladu (BB)

ja¶ko
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 215

« Odpowiedz #13 : Lipiec 22, 2011, 20:26:45 »

widzê ¿e mamy prawie pozamiatane.
amazonka80
U¿ytkownik

« Odpowiedz #14 : Lipiec 22, 2011, 21:55:19 »

Rozmawia³am z Prezesem £ódzkiego OZHK. Podobnie¿ jest tylko 20 % szansy wydzier¿awienia SO Bia³y Bór

Zapewni³ te¿, ¿e je¶li nawet PZHK wydzier¿awi BB. To nadal bêd± mog³y odbywaæ siê ZT w Bogus³awicach i innych miejscach!
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: